Seuraa meitä somessa:

Sampo puristi viimeisen välieräpaikan

06.10.2014

Pielaveden Sampo puristi tiukassa savolaisväännössä viimeisen jaossa olleen miesten lentopallon Suomen Cupin välieräpaikan nimiinsä maanantai-iltana Kuopiossa.

Sampo kukisti isäntäjoukkue LEKA Volleyn 2-3 (18-25, 21-25, 25-21, 25-16, 14-16). Kahden hävityn erän jälkeen molemmat kauden keskinäiset liigapelit voittanut LEKA Volley vei kaksi seuraavaa nimiinsä, mutta viides oli Sammon hallinnassa alusta alkaen.

LEKA Volleyn tehomies oli tutusti 27/+19 tehnyt virolaishakkuri Mart Tiisaar (27/+19). Kristopher Johnson (14/+10) hyökkäsi hyvilllä tehoilla (11/14, 79%).

Sammolta hakkuri Timo Leikas teki 27/+13 ja Antti Poikela 21/+13.

Muut välieräjoukkueet ovat VaLePa Sastamala, Hurrikaani-Loimaa ja Kokkolan Tiikerit.

Välierien ottelijaparit arvotaan. Välierät pelataan 3.1. ja loppuottelu heti seuraavana päivänä 4.1. Pelipaikka on vielä avoinna.

Ottelusta odotettiin kovaa paikalliskamppailua ja sellainen siitä muodostuikin. Sampo vei kaksi ensimmäistä erää LEKAn virheillessä ja hyökätessä tehottomasti. Pitkällä erätauolla kääntyivät osat ja LEKA vei kaksi seuraavaa. Yleisö sai nauttia täydellä rahalla, kun Sampolla oli jo kolme eräpalloa tilanteessa 11-14, mutta LEKA tuli vielä tasoihin. Sampo piti kuitenkin päänsä kylmänä ja kuittasi makean voiton voittamalla viimeisen erän 14-16.

LEKA Päävalmentaja Lauri Hakala:
- Peli oli kaksi jakoinen. Olimme aneemisia kaksi ensimmäistä erää, sen jälkeen osat vaihtuivat. Viimeinen erä oli pienistä asioista kiinni. Oikea joukkue voitti.

Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen:
- Olen ylpeä joukkueesta. Joukkueelle henkisesti tärkeä voitto, koska olimme hävinneet selkeästi edelliset ottelut LEKAa vastaan. Tämä oli yksi askel eteenpäin joukkueena.

Toni Mäkitupa:
- Meille peli oli todella tärkeä henkisesti. Ihan sama, että oliko kyseessä Cupin peli vai sarjapeli. Voitto oli tärkein.

Eelis Karinen:
- Tahmeaa pelaamista ja päällimmäisenä mielessä harmitus, sillä meillä oli mahdollisuudet voittoon!

Ottelutilasto

  Takaisin