Sampo Volley kaivoi osaamisensa esiin viime tipassa

16.03.2018

Sampo Volley nousi kahden erän takaa voittoon Raisiossa perjantaina ja otti 2-0 -johdon puolivälierissä Loimua vastaan.

Loimu oli kaksi ja puoli ensimmäistä erää vahva toisessa puolivälieräkohtaamisessaan, mutta se ei riittänyt otteluvoittojen tasoittamiseen Sampo Volleyta vastaan. Timo Tolvasen valmentama vierasjoukkue nosti tasoaan illan edetessä oikeastaan katastrofalisen alun jälkeen ja kuittasi 2-0 -johdon myötä välieräpaikan katkolle sunnuntaiksi kotisaliinsa Pielavedelle.

Verneri Vetriön johdolla Loimu oli vahvasti niskan päällä. Sampolta ei onnistunut oikein mikään ja vielä kolmannen erän 17-14 -tilanteessa illasta näytti muodostuvan kotiyleisölle suotuinen. Tämän jälkeen hakkuriksi tulleen Timo Leikkaan hyvät otteet sytyttivät savolaiset ja koko ajan parantanut Andrus Raadik sekä tasaisesti läpi ottelun pelannut Aleksi Kaatrasalo olivat kotijoukkueelle pahimmat piikit lihassa.

Ratkaiseva viides erä olikin jo Sampon hallintaa alusta loppuun.

Loimu napsi ottelussa komeat 15 torjuntaa vieraiden 10 vastaan Tuomas Koppasen ja Trent O´Dean ottaessa viisi mieheen. Raadik teki jälleen eniten pisteitä (27), mutta komeimmat tilastot kirjautti Kaatrasalo: 15/+13 82% hyökkäyksellä. Ilta ei ollut hakkureiden: Gino Naarden kirjautti 15/+2 32% ja Eetu Häyrinen 12/-4 30%. Leikas toki teki kaavaan poikkeuksen tehtyään lyhyeen peliaikaansa nähden mainiot 6/+4 50%.

Raision Loimu - Sampo Volley 2-3
25-16, 25-22, 18-25, 22-25, 9-15
Raision Loimu: Vetriö 16/+7, Naarden 15/+2, O'Dea 11/+6
Sampo Volley: Raadik 27/+14, Herrera 16/+7, Kaatrasalo 15/+13