Sampo Volley tarrasi mitaleihin

06.04.2018

Sampo Volley otti kiinnityksen miesten Mestaruusliigan pronsseihin voitettuaan ensimmäisessä kohtaamisessa Team Lakkapään 3-1.

Pronssiottelut jatkuvat keskiviikkona 11.4., jolloin voitolla Rovaniemellä Sampo Volley ottaisi mitalit itselleen. Tarvittaessa kolmas pronssipeli pelattaisiin Siilinjärvellä lauantaina 14.4.

Ailahteleva peli piti yleisöä jännityksessä, sillä reiluunkaan johtoasemaan ei voinut luottaa. Lakkapää kuroi useampaan kertaan kiinni lähes epätoivoisia tilanteita. Rovaniemeläiten voittamassa toisessa erässä vastaava pisteputki teki eroa vieraiden eduksi niin, ettei Sampo ehtinyt sitä kiinni saada.

Lakkapää oli vahva syötössään, 11 ässää ja 16 virhettä on todella hyvä suhde. Sampo puolestaan onnistui torjuntapelissä, 14 suoraa torjuntaa ja tukku hyviä vaimennuksia joiden jatkopallot onnistuivat naapuria paremmin. Lakkapään libero Davies on kyllä liigan eliittiä ja hän puolusti peliin uskomattomia palloja.

Miikka Lemola, Team Lakkapää:

-Tiukka pelihän se oli. Oltiin niskan päällä tuossa ekassa erässä ja meidän olisi pitänyt kääntää se voitoksi. Erien lopussa olisi kaivattu vähän kovuutta lisää niin olisi saatu käännettyä niitä itselle. Tänään näin ja keskiviikkona jatketaan.

Petteri Penttinen, Sampo Volley:

-Hienoa, että saatiin voitto tästä. Peli aaltoili aika paljon. Syötöllä oli iso merkitys tänään, molemmilla joukkueilla.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

-Vietiin tänään oikeastaan kolmea ekaa erää sinne kahdenkympin tienoille ja ylikin, sen jälkeen loppui kovuus. Neljäs erä taas alkoi rakoilemaan aiemmin, taisi olla seitsemän pinnan ero mutta hyvin tultiin siihenkin mukaan. Sitten taas erän lopussa pientä epätarkkuutta ja ei saatu hyökkäykseen kovuutta. Pelattiin kurinalaisesti ja taktisesti hyvin mutta ei vaan saatu lyötyä eriä poikki.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

-Tänään näkyi, että molemmat joukkueet on halukkaita pelaamaan mitalista. Erittäin stressava peli valmentajan kannalta. Välillä vietiin eriä, sitten menetettiin hyviä johtoja ja tultiin taas takaisin. Välillä oli onneakin matkassa ja kun jaksettiin tehdä töitä niin tuurikin piti ansaita, erien lopuissa oltiin kärsivällisempiä. Meidän torjunta-puolustus pelasti tänään paljon. Vastustajan puolustus oli välillä hienon näköistä, pallot elivät pitkään ja pitkän pallon voittaminen buustaa aina koko joukkueen tekemistä. Tämä oli vain yksi voitto, Rovaniemelle lähdetään seuraavaksi ja kovaa pitää pelata, että pärjätään.

Sampo Volley - Team Lakkapää 3-1
26-24, 20-25, 25-23, 26-24
Sampo Volley: Leikas 20/+9,Raadik 16/+7,Kaatrasalo 13/+10
Team Lakkapää: Grant 17/+15,Domecus 16/+8,Schouten 16/+5