Seuraa meitä somessa:

Sastamalaisilla iso haaste edessä Friedrichshafenissa keskiviikkona

13.02.2018

Vielä oljenkorren kahdella vierasvoitollaan pudotuspeleihinkin omaava Ford Store Levoranta Sastamala, eli tutummin VaLePa, pelaa keskiviikkona viidennen kamppailunsa Mestarien liigan lohkovaiheessa. Pelipaikkana on Friedrichshafen ja vastassa jo jatkopaikkansa varmistanut saksalaisjoukkue.

Ford Store Levorannalla on pisteitä kasassa B-lohkossa kaksi, jotka ovat peruja avausottelun voitosta PAOK:ia vastaan. Tällä hetkellä suomalaisjoukkue on lohkossa viimeisenä, kun PAOK yllätti Halkbankin tiistai-iltana 3-1. PAOK:lla on kasassa viisi pistettä. Pudotuspeleihin selviää kaikkien lohkojen kaksi parasta sekä kolme parasta lohkokolmosta. Sellaiseksi nousemiseksi FSL tarvitsee käytännössä kaksi voittoa kahdesta jäljellä olevasta pelistä.

Friedrichshafen voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen joulukuussa Vantaalla 3-0 (25-22, 25-15, 25-15) erittäin vakuuttavalla ja varmalla esityksellä. Lisäksi saksalaisjoukkue on kaatanut kreikkalaisen PAOK Thessalonikin jo kahdesti (3-0 ja 3-2) sekä turkkilaisen Halkbankin (3-1), joten he johtavat lohkoa 11:llä pisteellä 12:sta mahdollisesta.

Juuri Puolan miesten maajoukkueen päävalmentajaksi valitun Vital Heynenin valmentama saksalaisjoukkue on ollut vahva kotimaansa liigassa, jota se johtaa puhtaalla pelillä hävittyään vain viisi erää 15:ssä pelissä. Lisäksi joukkue on jo selvittänyt tiensä Saksan cupfinaaliin.

Passarina pelaa Saksan maajoukkueessa pitkään esiintynyt ja Friedrichshafenissa jo Mestarien liigankin 2007 voittanut Simon Tischer ja hakkurina puolalainen 23-vuotias Bartlomiej Boladz.

Yleispelaajina nähdään nuori lupaus David Sossenheimer ja vain 185-senttinen kreikkalainen tekniikkamestari Athanasios Protopsaltis. Keskellä todennäköisimmät miehet ovat Philipp Collin ja Jakob Günthor. Liberona pelaa edellisten MM-kisojen pronssimies Markus Steuerwald. Lisäksi penkiltä on heittää peliin tällä seitsikolla keskelle yhdysvaltalainen Scott Kevorrken tai hihamieheksi norjalainen Andreas Takvam tai jopa passariksi Tomas Kocian.

Ottelu on nähtävissä Ruudussa keskiviikkona kello 20.55 alkaen. Selostajana toimii Toni Flink ja asiantuntijana Mestarien liigassa itsekin pelannut Toni Kankaanpää.

  Takaisin