Seuraa meitä somessa:

Savo Varkauden herra - Etta vei pisteet Vantaalta

09.02.2019

Savo Volley ei antanut Loimulle pisteitä muistoksi Varkaudesta, kun taas Etta haki kaikki kolme Vantaalta lauantain miesten Mestaruusliigan otteluissa.

Pisteet Vantaalta Ouluun taistelusta huolimatta

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi lauantaina oululaisen Ettan Vantaan Korson Lumo-hallissa. Kauden aiemmissa kolmessa kohtaamisessa voitot olivat ankoille 2-1, mutta tällä kertaa Etta veti pidemmän korren 1-3 (25-21, 17-25, 17-25, 20-25).

Mestaruusliigan häntäpaikkalla majaileva Ducks ei saanut helpotusta tilanteeseensa kun Etta vei mukanaan kolme pistettä pohjoiseen.

Etan päävalmentaja Olli Kuoksa totesi ennen ottelua, että Ducks on aina ollut vaikeasti voitettava kotonaan. Ensimmäinen erä menikin Duckseille 25-21. Joukkue pelasi pirteällä ilmeellä ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Ankat torjuivat ja puolustivat hyvin, ja hyökkäyskin toimi. Atte Kyrölä sekä hyökkäsi että puolusti tehokkaasti, Juho Kauniston ottaessa muutaman makean torjunnan.Korson parketilla ensimmäistä kertaa esiintynyt brasilialaishakkuri Reynaldo Green Rogerskin onnistui päättämään pari näyttävää hyökkäystä.

Toinen erä meni selvästi oululaisille. Ankkojen syötön vastaanotto tökki aika ajoin ja oululaiset osasivat ottaa ankkojen hyökkäyksen tehokkaasti kiinni.

Kolmas erä jatkui siitä, mihin toinen päättyi. Erä ehti edetä jo tilanteeseen 0-5 kun kentälle Juho Kauniston tialle tullut ankkakapteeni Toni Kankaanpää avasi ankkojen pistetilin. Mutta eivät edes kapteenin onnistumiset riittäneet, erä selvästi vieraille 17-25. Etan puolustus toimi todella tehokkaasti.

Neljänteen erään tuli sisuuntunut ankkalauma. Erä oli alkuun tasainen tilanteeseen 8-8 saakka, mutta sen jälkeen Etta otti kaulaa, jota Ducks ei onnistunut kuromaan umpeen. Reynaldon iskiessä tilanteeseen 18-21 syntyi pieni toivon kipinä, mutta vieraat ottivat seuraavat kaksi pistettä ja erän numeroin 20-25.

Yleisöä oli Lumon lauteilla 325 katsojaa. Otteluisäntänä oli Sjöman. Otteluisäntä Sjöman palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Atte Kyrölän ja Ettasta Antti Ronkaisen. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Anssi Hakalan.

Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

- Vähän parannettiin verrattuna peliin Tiikereitä vastaan Kokkolassa. Nyt saimme sentään erän, mutta ei se vielä kamalan positiivista ole.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Ettan hyvä peli oli pääsyy meidän tappioon. Kaksi erää oli meidän heikkoutta, meiltä puuttuu selkeä johtaja joka sanoo, että pallot tänne ja ratkaisee pelit. Teimme liian paljon suoria virheitä hyvissä paikoissa. Liigassa sellaisista rankaistaan heti.

Antti Ronkainen, Etta

- Tämä oli meiltä hyvä peli sen ensimmäisen erän jälkeen. Sen erän jälkeen tämä oli varmasti meidän kauden paras vieraspeli. Kiva voittaa täällä, lähdimme nauttimaan pelistä.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta

- Tuntuu hyvältä, vaikka ensimmäisen erän jälkeen tuli vanhat peikot mieleen. Ottelun käänsi, että meillä on vaihtopenkillä nuoria pelaajia, jotka tuovat lisäarvoa peliin. Ei puhuttu ennen peliä pelillistä asioista, tiesimme, että pelin taso riittää Ducksia vastaan kun vastustajalla on ollut vaikeata ja itseluottamus ei ole kovin hyvä.

Vantaa Ducks - Etta 1-3
25-21, 17-25, 17-25, 20-25
Ducks: Kyrölä 15/+8, Reynaldo 14/+5, Kankaanpää 11/+7
Etta: Ronkainen 22/+17, Jokela 17/+14, Pennanen 12/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Ronkainen Etta
2 Hakala Etta
1 Jylhä Etta

PROlibero
Hakala Etta

Ottelutilasto

Savo Volley Varkauden herrana

Savo Volley otti täydet kolme sarjapistettä Varkauden liikuntatalolla pelatussa Mestaruusliigan ottelussa Raision Loimua vastaan lukemin 3-1 (25-17, 23-25, 25-22, 25-19).

Pitkään loukkaantumisista kärsinyt Savo Volley sai nyt liikkeelle jo melkein koko kalustonsa, kun viime peleistä pois ollut keskitorjuja Jukka Lehtonen pelasi reilun erän verran. Ainoastaan toinen keskitorjuja Severi Savonsalmi on edelleen toipilaana.

Varkauden oma poika Eetu Häyrinen pelasi nyt kolmannen ottelunsa keskitorjujana, ja näyttää sopeutuneen outoon pelipaikkaan mainiosti: illan pelissä hän otti kuusi torjuntapistettä ja hyökkäsi mainiosti 75 prosentin tehoilla.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen joutuikin ottelun jälkeen tunnustamaan, että Häyrisen tulevaa pelipaikkaa täytyy jatkossa oikeasti miettiä.

Häyrinen itse sanoi olevansa vielä opetteluasteella etenkin torjuntapelaamisessa. Vaatimaton mies.

- Parempaan suuntaan ollaan menossa, arvioi Häyrinen kotijoukkueen pelaamista kokonaisuutena.

- Tänään syöttöpeli ei toiminut. Teimme paljon virheitä, mutta lisäksi syötöt olivat liian helppoja.

Syöttövirheitä totisesti ottelussa nähtiin. Ottelun kolmas erä alkoi kotijoukkueelta murheellisesti viidellä peräkkäisellä syöttövirheellä. Kaikkiaan Savo Volley teki neljään erään peräti 19 syöttövirhettä.

- Kolmannessa erässä pidimme vieraat mukana pelissä omilla virheillämme. Pelaajat siirtelivät vastuuta. Muuten hyökkäyspeli oli meiltä laadukasta, ja oli hyvä päättää tämän viikon pelirumba voittoon, sanoi valmentaja Tuovinen.

Vastustajan valmentaja Christophe Achten murehti ottelun alkua.

- Aloitimme huonosti. Toiseen erään tulimme erilaisella asenteella ja voitimmekin sen. Teimme liikaa syöttövirheitä. Vastustaja ansaitsi tänään kolmen pisteen voittonsa, sanoi Achten.

Savo Volley - Raision Loimu
25-17, 23-25, 25-22, 25-19
Savo: Raadik 23/+14, Ojansivu 17/+8, Määttänen 13/+9
Loimu: Lindberg 12/+3, Rumpunen 12/+2, Marquez 11/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Määttänen Savo
2 Kawaguchi Savo
1 Vuorinen Loimu

PROlibero
Kawaguchi, Savo

Ottelutilasto

Kuvat: 
Tapio Hartikainen / Savo

  Takaisin