Seuraa meitä somessa:

Savo Volley, Akaa-Volley ja Ducks hakivat vieraspisteet

09.10.2021

TUTO Volleyn liigan kotiavaus oli ajoittain hyvinkin lupaava, mutta vieraillut Savo Volley osoittautui sunnuntai-iltana liian kovaksi. Vantaa Ducks puolestaan haki kaikki sarjapisteet Napapiiriltä Team Lakkapäältä. Akaa-Volley puolestaan taisteli täydet pisteet Raisiosta jännittävässä kamppailussa.

Savo Volley varmempi Turussa

TUTO Volley debytoi Mestaruusliigassa kotikentällään Kupittaan palloiluhallissa lauantaina, vastustajana oli yksi liigakauden ennakkosuosikeista Savo Volley. Kotijoukkue pystyi haastamaan ennakkosuosikkia ajoittain hyvin ja erät olivat toista periodia lukuun ottamatta varsin tasaisia, TUTO Volleyn haastaminen ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan Savo Volley vei sarjapisteet Kupittaalta erin 1-3(23-25,15-25, 25-21, 18-25).

TUTO Volleyn parhaana palkittu Einari Koivisto harmitteli tappiota, mutta piti kolmatta erää hyvänä esityksenä.

– Varmasti kaikkia vähän jännitti tänään, mutta oli hienoa päästä pelaamaan kotona. Onnistuttiin nollaamaan pitkällä erätauolla toinen erä. Hienoa, että pystyttiin aloittamaan ”tyhjällä päällä” kolmas erä. Ensimmäinen erä varmasti kaiveli vielä toisen alussa. Neljäs erä oli taas Savon paremmuutta, totesi Koivisto.

Kamppailun avauserä oli molemmilta alkuhetkillä hapuilevaa. Starttihetkiä hallitsivat vieraat syötöillään. Pelin edetessä myös TUTO Volley sai koneita käyntiin ja nousi tiukasti mukaan voittotaisteluun. Turkulaisten onnistujiin lukeutui erityisesti Einari Koivisto.

Ratkaisupalloissa Savo Volley osoitti kovuutta ja vei erän nimiinsä läpi ottelun onnistuneen kokeneen Antti Siltalan johdolla. Toisessa erässä savolaiset lähtivät heti alussa karkumatkalle, eivätkä turkulaiset saaneet missään vaiheessa kunnolla juonesta kiinni. Vierailijoiden torjuntapelaaminen oli erässä mallikasta ja se pystyi pysäyttämään tehokkaasti TUTO Volleyn hyökkäykset ja marssi selvään erävoittoon.

Pitkältä erätauolta kentälle palasi suututettu TUTO Volley, joka sai erään hyvän alun muutaman torjunnan siivittämänä. Erän alkupuolella molemmilla joukkueilla oli hankaluuksia syöttämisen kanssa.Isäntäjoukkue lähti puolenvälin jälkeen jo pienelle karkumatkalle, mutta Savo Volley nousi vielä rinnalle. TUTO Volleyn kantti piti ja joukkue korjasi lopulta erävoiton. Kotijoukkueen hahmoja oliedelleen Koivisto.

Neljännessä erässä vierasjoukkue pystyi repimään jo alussa muutaman pisteen etumatkan, jota TUTO Volley joutui koko ajan jahtaamaan, paikoin isännät pääsivät jo pisteen päähän muun muassa uuden vahvistuksen Eemeli Koukin laitahyökkäysten avittamana. Erän loppupuolella savolaiset pystyivät raapimaan peräkkäisiä pisteitä torjunnoilla ja puolustuksilla, jotka lopulta tekivät ratkaisevan eron. Joukkueen libero Nose Shohei esitti hienoja otteita läpi pelin. Savo Volleyn hyökkäystä johti Mikko Räsänen. TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov arvosti joukkueen ilmettä, mutta manasi pieniä virheitä.

– Joukkueelta oli tänään hyvää taistelua, paitsi toinen erä. Pienet asiat ratkaisivat, valitettavasti ne eivät onnistuneet. Meillä oli taas vanha ongelma syöttö-vastaanottopelissä, ne eivät ole riittävällä tasolla. Tällä vastaanottoprosentilla on Savoa vastaan vaikeaa, sanaili Zhbankov.

Savo Volleyn parhaana palkittu Fedor Ivanov piti avauserän voittoa isossa arvossa.

– Tiedettiin, että TUTO Volley on paha vastustaja kotona. Mielestäni lähdetiin hyvin peliin ja muutaman pisteen johtoon. En tiedä ajateltiinko, että erä tulee helposti ja löysättiin otetta. Onneksi kairattiin se erä, muuten olisimme voineet olla lirissä. Pelattiin silloin hyvin, kun maltoimme hyökkäyksessä, Ivanov summasi.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen

– Sho antoi tänään aika paljon mahdollisuuksia ja oli kentän parhaita pelaajia.Mukava oli pelata täällä Kupittaalla, Hienot puitteet, ihan kateellisena katson tätä meininkiä. TUTO Volley pelaa rohkeaa peliä. Me emme onnistuneet kontrolloimaan peliä. Pitää olla tyytyväinen, että veimme pisteet tällä virhemäärällä, toki vastustajakin teki virheitä.Kolmas erä oli virhekilpailu. .Neljännessä, kun piti tapella voitosta niin onnistuttiin, Fede otti muutaman torjunnan ja Siltalan niskajumit hävisivät ja pallot osuivat ruutuunkin, Tolvanen sanaili.

TUTO Volley - Savo Volley
1-3 (23-25, 15-25, 25-21, 18-25)
Koti: Koivisto 18/+5, Vuorenmaa 9/+5, Kutinlahti 7/-2
Vieras: Siltala 16/+7, Räsänen 15/0, Lindqvist 13/+3
Ässät 5-7, syöttövirheet 15-19, torjunnat 8-11, hyökkäys% 34-48, vastaanotto% 55-69

Joukkueiden MVP:t
Koivisto, TUTO
F.Ivanov, Savo

PROlibero
Sho, Savo Volley

Katsojia: 408

Ottelutilasto

Team Lakkapäälle erävoitto – Ducksille pisteet

Team Lakkapää kärsi lentopallon Mestaruusliigan kolmannessa ottelussaan 1-3 (21-25, 25-15, 22-25, 19-25) tappion Vantaan Ducksille.

Torstain kotiavauksesta oli ilmeisesti otettu nopeasti oppia, sillä joukkueen vastaanotto- ja puolustuspeli olivat luokkaa torstaista esitystä parempaa. Myös hakkuri Fredric Gustavsson oli aivan eri tasolla, mitä torstaina takoen 17 pistettä ja ottaen 5 torjuntaa keräten plusmiinustilastoon kelpo lukeman +14. Joukkueen vastaanoton paranemisen myötä myös passipeli jakaantui paremmin ja passari Lasse Jäntti sai käyttää koko hyökkäysarsenaaliaan.

Vantaan Ducks hyökkäsi puolestaan kolmikon Alek Rastimo, Kalle Kattelus ja Keenan Sanders kautta, joille joukkueen 99 passista tuli 77. Varsinkin Rastimo ja Kattelus hoitivat tonttinsa voittoisasti.

Ensimmäisen erän alku näytti, että parin päivän treenit olivat tehneet tehtävänsä, sillä Team Lakkapään vastaanotto oli selvästi aiempia pelejä parempaa ja tämä siivittikin joukkueen ensimmäisessä erässä 8-7 johtoon. Tämä jälkeen tuli sitten kaksi helppoa vastaanottovirhettä ja Ducks meni parin pisteen johtoon. Passari Lasse Jäntin ässällä Team Lakkapää meni jälleen johtoon ja erä meni tasaisena, kunnes Team Lakkapään vastaanotto petti ratkaisevilla hetkillä ja kun Ducksin Kalle Kattelus veti erän loppuun kaksi ässää, oli avauserä taputeltu Ducksille.

Toisessa erässä Team Lakkapää meni hyvän alun jälkeen 6-2 johtoon, joka suli helppoihin virheisiin ja Ducks meni 8-9 johtoon. Tämä jälkeen astuivat esiin Team Lakkapään hakkuri Fredric Gustavsson ja keskipelaaja Daniel Aponza, jotka tehtailivat hyökkäyksillään ja torjunnoillaan erän pikatahtiin Team Lakkapäälle. Miikka Lemola heilutti tahtipuikkoa karkumatkan aikana syöttöruudussa ja erä päättyi lopulta kahteen Gustavssonin torjuntapisteeseen.

Kolmas erä oli kaikista tasaisin alun jälkeen, jolloin Ducks meni hakkuri Alek Rastamon kolmella ässäsyötöllä jo 1-5 johtoon. Tämän jälkeen Team Lakkapää tuli puolestaan Ducksin virheiden avustamana tasoihin ja vielä tilanteessa 18-17 erän voittajasta oli paljonkin erimielisyyttä. Tilanteessa 18-18 Team Lakkapäälle tuli kaksi huonoa vastaanottoa ja pisteen johti oli äkkiä kahden pisteen takaa-ajoasema. Tämä riitti Ducksille, joka piti erän lopun näpeissään ja voitti erän 22-25.

Neljäs erä alkoi jälleen Ducksilta räväkästi sen mennessä Team Lakkapään uinuessa 1-4 johtoon. Tämän jälkeen ottelu tasoittui ja erää pelattiin pitkään tasaisena kunnes erän loppupuolella Team Lakkapään vastaanotto alkoi taas huojua ja erän ja ottelun ratkaisu tuli, kun Alek Rastamo otti tilanteessa 17-20 ässän Team Lakkapään libero Jani Törröstä.

Aleksander Rastamo, Ducks

- Ailahtelevaa oli, mutta saimme lopussa kerättyä pelimme kasaan. Oma peli oli ihan ok.

Miikka Lemola, Lakkapää

- Kahden pelin rämpimisen jälkeen otimme askeleen oikeaan suuntaan. Eilen oli hyvät pitkät treenit, joissa harjoittelimme, katsoimme videoita ja puhuimme. Peli ei ole vielä valmista, mutta otimme jo askeleen eteenpäin. Hyvä peli rakennetaan harjoitusten kautta. Hyvän harjoittelun kautta pelaamme vielä hyvää peliä.

Juho Rajala, Ducks

- Ottelu oli jännittävä ja ailahteleva. Alussa kerjäsimme verta nenästä. Olimme huolimattomia jatkopalloissa. Lakkapää pelasi hyvän pelin ja pystyi pistämään meidät ahtaalle. Olen tyytyväinen voittoon. Jouduimme tekemään voiton eteen töitä.

Luis Salgado, Lakkapää

- Teimme valtavan askeleen parempaan kahdessa päivässä. Tunnetta oli kaikilla pelissä paljon aiempaa enemmän ja se näkyi pelissä. Vielä on pitkä tie edessä uuden joukkueen kanssa. Tarvitsemme vielä koko joukkueen yhteisiä harjoituksissa paljon. Pelin eri osa-alueet parantuvat varmasti. Vantaa syötti vahvasti tänään ja löysi heikkoutemme vastaanotossa.

Team Lakkapää - Vantaa Ducks
1-3 (21-25, 25-15, 22-25, 19-25)
Team Lakkapää: Gustavsson 23/+14, Aponza 11/+4, Lemola 10/+4
Ducks: Alek Rastamo 21/+6, Kalle Kattelus 15/+4, Sanders 15/+10
Ässät 3-8, syöttövirheet 14-13, torjunnat 10-9, hyökkäysvirheet 7-12, hyökkäys% 51-48, vastaanotto% 45-51

Joukkueiden MVP:t
Ville Kulmala, Lakkapää
Alek Rastamo, Ducks

PROlibero
Esko Vuorinen, Ducks

Ottelutilasto

Lauantai illan huumaa Raisiossa – Akaa vei pisteet

Raision Loimu ja Akaa-Volley pelasivat myöhään lauantaina illalla Kerttulan liikuntahallissa yleisöön menevän ottelun, jossa yleisöä oli mukavasti paikalla ja eli ottelussa mukana. Myöhäisestä alkamisajasta ja Huuhkajien päällekkäisestä ottelusta huolimatta yli 500 katsojaa saapui Raision kaupungin isännöimään otteluun, jonka voiton nappasi lopulta tasaisen taistelun jälkeen Akaa-Volley luvuin 1-3 (23-25, 29-27, 17-25, 23-25).

Loimun pelaavasta kokoonpanosta puuttui pienestä kuumeesta kärsinyt Eetu Mäki, jonka korvasi Aatu Vihola. Muuten Loimu pelasi pääosin avausottelusta tutulla kokoonpanolla. Toisesta erästä eteenpäin päävastuun passipelistä kantoi Mauri Kurppa. Akaalla Joni Mikkonen pelaserän verran, kunnes Kasimir Vuorinen korvasi hänet. Akaan passariksi palasi Anton Välimaa, joka pyöritti Akaan kauden parhaan passipelin.

Ottelun erät olivat kolmatta lukuun ottamatta tasaisia ja ratkesivat kahden pisteen erolla. Toisessa erässä tarvittiin jatkopallojakin. Erien ratkaisuhetkillä Akaan kokemus oli valttia.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 28 pistettä tehoin +15. Akaan puolelta virkaveli Urpo Sivula teki 22 pistettä tehoin +15. Vieraat olivat merkittävästi isäntiä tehokkaampia keskisektorilta, josta useiden tehokkaiden kuutospaikan hyökkäysten lisäksi Sauli Sinkkonen tehtaili 14 ja Panu Pitkänen 11 pistettä.

Urpo Sivula, Akaa-Volley:

- Täällä oli hieno meininki tänään pelata ja mä oon aina muutenkin tykännyt täällä pelata. Ja kiva että oli todellakin yleisöön menevä peli.

- Alku oli vähän sellainen nuhanen molemmilta. Vähän sellaista tunnustelua. Hyvä peli kaiken kaikkiaan. Molemmat väänsi täysiä ja saatiin varmasti hyvää tietoa taas seuraaviin treeneihin. Me pidettiin pää loppuun asti kaikissa erissä. Vaikka tuli huonoja hetkiä, niin jauhettiin omaa touhua. Kyllähän Loimu laittoi meidät aika ahtaalle. Päät ei saa notkahtaa ja pitää vaan tehdä hommia.

Mauri Kurppa, Loimu:

- Ihan ok peli. Pääsin vähän paremmin rytmeihin kiinni, mutta on siinä vielä tekemistä, että saadaan kaikki vielä samalle sivulle.
Meidän olisi pitänyt vähän parantaa klassisesti syöttö-vastaanottoa. Syötettiin paremmin toisessa ja neljännessä erässä.

Olli Kunnari, Akaa Volley:

- Mä sanoinkin jätkille, että oli ehdottomasti meidän paras peli kokonaisuutena. Torjunta-puolustuspelaaminen ei ole ollut riittävällä tasolla aiemmin. Tänään siinä onnistuttiin huomattavasti paljon paremmin. Tiukkoja ja tasaisia eriä yhtä lukuunoottamatta. Kolme pistettä ja täytyy olla tosi tyytyväinen.

- Meidän keskihyökkääjät olivat tänään tosi hyvillä tehoilla. Saatiin sitä sitä pari napsua paremmaksi mitä se on ollut. Ja tietysti se on kivaa, kun on tuollanen Upin tapainen hakkuri siellä sitten takomassa niitä isoja palloja.

Aitor Barreros, Loimu:

- Akaalta hieno esitys tänään. Aina kun me yritimme laittaa lisää painetta, niin he reagoivat erinomaisesti ja he olivat erien lopuissa meitä parempia. Akaan kokemus näkyi erien lopuissa.

- Olen tyytyväinen pelaajiini. Haastoimme hyvin kovan joukkueen. Nuoret pelaajat ovat kasvaneet ja kehittyneet viime kaudesta ja kehittyvät edelleen. On tärkeää että pystymme nyt jo haastamaan kokeneita joukkueita ja ehkä kauden edetessä pystymme voittamaan näitä.

Raision Loimu - Akaa Volley
1-3 (23-25, 29-27, 17-25, 23-25)
Koti: Fazli 28/+15, Rahko 14/+12, Smits 13/+2
Vieras: Sivula 22/+15, Kollo 20/+9, Sinkkonen 14/+13
Ässät 5-6, syöttövirheet 13-12, torjunnat 7-9, hyökkäys% 41-50, vastaanotto% 46-51

Joukkueiden MVP:t
Ali Fazli, Loimu
Sauli Sinkkonen, Akaa-Volley

Otteluisäntä Raision kaupunki

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa

Katsojia:

Ottelutilasto

  Takaisin