Seuraa meitä somessa:

Savo Volley, Hurmos ja Tiikerit keskiviikon vierasvoittoihin

08.12.2021

Keskiviikko oli miesten Mestaruusliigassa täynnä vierasjuhlia. Savo Volley voitti Vantaalla, Tiikerit Raisiossa ja Hurmos Oulussa.

Hurmokselle tuomisina Oulusta historian toinen voitto Ettasta

Keskiviikkoillan otatus Ouluhallilla ei täyttänyt suuren urheilujuhlan kriteereitä, vaikka Etta paransikin peliään huomattavasti illan edetessä. Ensimmäiseen erään Karelian Hurmos tuli huomattavasti valmiimpana, Ettan jäädessä vielä telineisiin. Käyrä oli kuitenkin nouseva, toinen erä oli jo huomattavasti tasaisempi, vaikka sekin omilla virheillä vieraille lahjoitettiin. Viimeisessä erässä väännettiinkin jo jatkopalloille, mutta todellinen palo erän ja ottelun kääntöön jäi vähän torsoksi. Hurmos tänään Oulun illassa vahvempi suoraan 0-3 (14-25, 21-25, 24-26).

Ettan avaus: Haapakoski, Marttila, Pennanen, Hänninen, Niinivaara, Väisänen, Hakala (L).
Hurmoksen avaus: Jylhä, Louhela, Heiskanen, Cielavs, Rissanen, Lähteenmäki, Hakkarainen (L).

Kumpikin joukkue aloitti hieman edellisestä kohtaamisesta poikkeavalla kokoonpanolla. Hurmoksen tapauksessa kyseessä oli laaja peluutus joulun alla olevassa otteluruuhkassa, kun taas Ettan tapauksesta on voinut lueskella esimerkiksi lehtien palstoilta. Seura tulee kyllä lähipäivinä valottamaan tapahtunutta ja tulevaisuutta. Mainitaan tässä välissä kuitenkin positiivisina asioina Janne Marttilan paluu kotikentälle loukkaantumisten jälkeen, 15-vuotiaan Aleksi Hännisen ensimmäinen aloituskuusikkopaikka, ja Anssi Hakalan paluu Ettan liberopaitaan parin kauden tauon jälkeen.

Itse ottelu alkoi Hurmoksen selvässä komennossa. Vierasjoukkue oli päästellyt jo 0-5 -johtoon ennen kuin isännät saivat karstat polteltua koneesta. Etta hivuttautuikin pian kantaan, mutta eritoten entistä seuraansa kurittaneen Markuss Cielavsin hyökkäykset olivat myrkkyä sekä kotijoukkueen torjunnalle että puolustukselle. Kymmenen hyökkäystä 70% teholla ja 7/+5 olivat kentän parhaat lukemat, ja Ettan töhrittyä lähes 60%:n vastaanotosta hyökkäystehoksi vaivaisen 25%, ei kotijoukkueella ollut realistisesti edes mahdollisuutta haastaa Hurmosta.

Toiseen erään ottelu tasoittui. Hurmoksen pisteen tai kahden komennossa mentiin aikalailla koko erä, mutta kotijoukkue alkoi ajoittain haastamaan vieraat tosissaan erän voitosta. Tässä auttoivat myös Hurmoksen ensimmäistä erää tiuhempaan sattuneet omat virheet. Erässä viiteen pisteeseen pääsi peräti neljä pelaajaa, Janne Marttila, Nuutti Niinivaara, Markuss Cielavs ja Ville Louhela, joista Marttila ja Cielavs vieläpä ylsivät teholukemaan +4. Etta onnistui nostamaan myös hyökkäystehoaan erän edetessä, mutta pehmeys iski jälleen kun erä olisi ollut mahdollista kääntää.

Kolmatta erää väännettiinkin sitten tosissaan. Hurmos näytti jo rallattelevan otteluvoittoon, kapellimestarinaan sievät 9/+7 tehot erään paukutellut Ville Louhela. Hurmos ehti aina eräpalloon asti, mutta Ettapa heräsikin vielä viime tingassa taistelemaan. Tilanteen 21-24 tilanteeksi 24-24 vääntänyt Etta taisteli ensimmäistä kertaa illan aikana tosissaan erävoitosta, mutta rimpuilu loppui valitettavan lyhyeen. Hakkurivirtuoosi Louhelan taiteiltua pallo ensin Etta-torjunnan kautta toimitsijapöydälle, päättyi erän toinen ottelupallo Ettan hyökkäysvirheeseen, ja pisteet lukemin 0-3 Joensuuhun.

Markuss Cielavs, Hurmos:

- Vaikka tuli kolme-nolla-voitto, meillä oli välillä vaikeeta. Peli oli melkoista vuoristorataa, kun välillä onnistuttiin ja välillä ei. Kommunikaatiota pitäisi parantaa.

Janne Marttila, Etta:

- Hyvin tapeltiin, ei siinä mitään. Parannettavaa olis ollu hyvien pallojen hyökkäyksessä, Hurmos hyökkäsi tänään paljon paremmin kuin me, ja siinä tuli iso ero.

Matti Alatalo, Hurmos:

- Ekaan erään tultiin hyvin, ja pystyttiin pitämään kiinni niistä teemoista joista sovittiin. Valepa-ottelun jälkeen käännettiin katse välittömästi tähän peliin, meillä on vielä ennen joulua kova otteluruuhka edessä. 3-0 totta kai lämmittää, muttei niinkään tapa jolla se tuli. Annettiin kaverille sauma ottaa enemmänkin, kahteen viimeiseen erään 9 ja 10 virhettä on aivan liikaa tuolla meidän pelityylillä. Meillä on rosterissa 12 tervettä pelaajaa, joten on hyvä vähän kierrättää pelaajia, jotta ollaan keväällä sitten kaikki kovia.

Olli Kuoksa, Etta:

- Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia ihmisiä jotka jaksavat muistaa mitä urheilu on. Aina se ei ole helppoa, mutta oon saanut hienoa viestejä hienoilta ihmisiltä, jotka näkevät tuloksen taakse. Tästä pelistä niin vaikeeta meillä alkaa olla. Meidän täytyis kuitenkin pystyä hyökkäämään paremmin, meidän puolustuksen jälkeinen hyökkäys on 41%. Puolustuksen jälkeen hyökätään melkein aina kahta tai kolmea torjujaa vastaan, ja se on meidän parasta hyökkäystä. Vastaanoton jälkeinen hyökkäys ei ole ollenkaan yhtä hyvä, siinä on paljon tekemistä että saadaan aikaan ehjä lentopallopeli joka mahdollistaa erävoittoja ja sitte pisteitä. Ihmetyttää miksei päästä lyömään, kun heikompiakin palloja päästään lyömään, niin ei se vika oo silloin hyökkääjissä. Jotain täytyy keksiä, kun tällä tavalla oikein ei oo syntyny tulosta. Enkä syytä passariakaan, vaan kokonaisuutta. Yhdessä tähän täytyy löytää ratkaisu.

Etta - Hurmos
0-3 (14-25, 21-25, 24-26)
Koti:Marttila 12/+7,Niinivaara 6/+3,Pennanen 5/+0
Vieras:Louhela 19/+10,Cielavs 17/+10,Heiskanen 11/+5

Joukkueiden MVP:t
Janne Marttila, Etta,
Markuss Cielavs, Hurmos

PROlibero
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Katsojia: 469

Ottelutilasto
https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=3219&ID=81&CID=124&PID=0

Tiikerit katkaisi Loimun voittoputken tyylillä

Loimun voittoputki lentopallon Mestaruusliigassa jäi viiden ottelun mittaiseksi, kun Kokkolan Tiikerit kävi Kerttulan liikuntahallissa kukistamassa isännät lukemin 0-3 (19-25, 21-25, 26-28). Ottelu oli osa Mestaruusliigan kokeilua pelata ilman rajatuomareita. Tuomaristo suoriutui illan rajatuomioista mallikkaasti, eikä mitään kalapaliikkejakaan syntynyt.

Loimulla oli ottelussa vieraana Raision Lions Club ja lisäksi otteluisäntä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa oli kutsuttu kaikki Raision terveysaseman työntekijät pulla-kahvien kera vieraaksi otteluun kiitokseksi arvokkaasta työstä näinä haastavina aikoina.

Isännät olivat valitettavasti vieraskoreita myös parketin puolella. Kahdessa ensimmäisessä erässä Tiikerit raapaisi erävoittoon riittäneen keulan erän puolivälin paikkeilla. Kerttulan yleisöä viihdytettiin välillä pitkillä taistelupalloilla, joiden päättämisessä Tiikerit oli Loimua tehokkaampi. Loimu sortui myös virheisiin ja teki kahdessa ensimmäisessä erässä omilla virheillään 18 pistettä vieraille, kun he taas antoivat isännille vain kahdeksan pistettä. Kolmannessa erässä Loimu pääsi vähän paremmin peliin kiinni ja saikin venytettyä ratkaisun jatkopalloille. Erävoittoa ei kuitenkaan isännille tällä kertaa irronnut.

Tiikerit oli läpi illan niskan päällä. Se pelasi omaa nopeaa ja perusvarmaa peliään erinomaisesti vastaanottaen, tehokkaasti hyökäten ja ankarasti puolustaen. Loimun lopulliseksi virheiden määräksi tuli kolmen erän ottelussa 25 pistettä, eli yhden erän verran. Uusi jenkkilibero Kyle Dagostino toi rauhallisuutta vastaanottoon ja puolustukseen, mutta samaan aikaan muilla osa-alueilla takkusi aiempia otteluita enemmän. Ottelun paras pistemies oli Ali Fazli 22 pisteellään. Tiikereistä ex-loimulainen Oskari Keskinen teki 16 pistettä.

Ottelun ProLibero oli Tiikereiden Ville Sihvonen. Parhaina pelaajina otteluisäntä LähiTapiola Varsinais-Suomi palkitsi Tiikereiltä passari Joska Förstin ja Loimulta yleispelaaja Kristaps Smitsin. Loimulla oli ottelussa vieraan Lions Club Raisio, joka palkitsi libero Kyle Dagostinon illan leijonana.


Ville Sihvonen, Tiikerit:

- Ei voi sanoa että lopputuloksen kannalta rutiinia, mutta meidän pelin kannalta kyllä suht rutiini. Tällaista peliä me pystytään pelaamaan. Hyvä peli meiltä, voidaan olla tyytyväisiä. Tänään oli jotenkin helpon tuntuista. Itsellä muutama hyvä peli alla ja tullut itseluottamusta. Kolmeen tyttöön Jeren ja Teemun kanssa toimii vastaanotto hyvin.

Kyle Dagostino, Loimu:

- Tuntuu hyvältä. Ensimmäinen ottelu muutamana kuukauteen ja oli mukava päästä taas pelaaman. Tämä on minulle hyvä mahdollisuus ja joukkue on hyvä. Joukkueeseen on ollut helppoa tulla sisään.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Päivälle tulee taas mittaa, vaikka vaan kolme erää pelattiin. Mutta ei ne pisteet tänäänkään helpolla tulleet, kyllähän tuo viimeinenkin erä oli tasaista ja kovaa vääntöä. Meidän hyvä puolustaminen on tavaramerkki ja kaivettiin paljon palloja peliin ja sen jälkeen hyökättiin tehokkaasti. Vastaanotto oli jäätävä hyvä, vaikka minun mielestä Loimu syöttikin hyvin.

Aitor Barreros, Loimu:

- Tiikerit pelasi hyvän ottelun ja oli vaikea pelata heitä vastaan. Ei ole kyse siitä että me olisimme tehneet jotain huonosti, vaan he pelasivat tosi hyvin. He olivat erinomaisia vastaanotossa ja puolustamisessa ja he pysäyttivät meidän päähyökkääjät. Kyle oli hyvä. Hän toi tasapainoa vastaanottoomme ja kommunikoi ja ohjaa kentällä paljon.

Loimu - Tiikerit
0-3 (19-25, 21-25, 26-28)
Koti:Fazli 22/+11,Smits 14/+10,Rahko 10/+5
Vieras:Keskinen 16/+15,Leppälä 10/+9,Lahti 9/+1

Joukkueiden MVP:t
Kristaps Smits, Loimu
Joska Försti, Tiikerit

Otteluisäntä LähiTapiola

PROlibero
Ville Sihvonen, Tiikerit

Katsojia: 410

Ottelukuvia

Ottelutilasto

Savo Volley askeleen edellä Ducksia

Vantaa Ducks-Savo Volley 1-3 (21-25, 25-22, 20-25, 16-25 )

Vantaa Ducks joutui antautumaan sarjajohtaja Savo Volleylle kotonaan Lumossa keskiviikkona 8. joulukuuta. Savolaiset olivat askeleen edellä koko ottelun ajan. Katsojia Lumoon keskellä viikkoa oli löytänyt 330 kappaletta seuraamaan Ducksin esitystä. Otteluisäntänä toimi Korosn Koti LKV Juha Julin Oy.

Ensimmäinen erä oli aluksi aika vaisua esitystä Ducksilta. Hyökkäykset olivat pehmeitä ja syöttövirheitä tuli. Savo Volleyn puolella taas Andrus Raadik hassutteli ankkojen puolustusta millloin kovilla lyönneillä, milloin pehmeällä rullalla. Erän loppua kohden ankat saivat lentopallon juonesta kiinni ja Alek Rastamo päätti muutaman hyökkäyksen näytöstyyliin. Takamatka oli kuitenkin liian pitkä ja erä vieraille 21-25.

Toisessa erässä ankkojen vire pysyi hyvänä ja johto pysyi isännillä miltei koko erän. Nyt oli savolaisten vuoro tehdä virheitä. Kun samalla Ville Kattelus oli liekeissä sekä syöttöruudussa että hyökkäyksessä niin savolaisten vastaanotto ja puolustus olivat pulassa. Myös Marko Määttänen oli hyökkäyksessä tehokas. Erän sai kunnian päättää hurjalla lyönnillä vaihdosta kentälle tullut Nico Mäki-Valtari. Tämä erä isännille 25-22.

Kolmas erä oli taas ensimmäisen erän kaltainen. Savo onnistui ottamaan Ville Katteluksen paremmin kiinni ja Andrus Raadik onnistui miltei kaikessa kentällä. Vaikka ankkojen peli ajoittain oli hyvää he olivat koko erän aikana altavastaajina. Erä vieraille 25-20.

Vaikka neljäs erä menikin selvästi vieraille eivät ankat höyheniään ihan halvalla myyneet. Yritystä oli sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, mutta savolaisten torjunta oli vaikea läpäistä. Kun vieraat olivat vielä ottaneet vaihtopenkliltä Olli-Pekka “Lelu” Ojansivun kentälle niin ankkojen eväät olivat vähissä.

Peli pelattiin ilman rajatuomareita, mutta se ei suurempaa erimielisyyttä missään vaiheessa joukkueiden välillä aiheuttanut.

Andrus Raadik, Savo Volley:

- Tämä oli meille raskas peli, Ducks pelasi hyvää peliä. Teimme omia virheitä, vaikka vastaanotto ja syöttöpeli toimivat hyvin. Vähän minua väsytti kun matka oli pitkä, mutta onneksi pärjäsin kuitenkin hyvin.

Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks:

- Pelasimme tänään paremmin kuin edellisessä pelissä TUTO Volleyta vastaan. Nyt löysimme keskustan paremmin ja pääsimme rakentamaan omaa peliä. Tarkoitus oli puskea joukkuetta eteenpäin ja sen teimme, mutta vielä jäi parannettavaa. Syöttöihin olisi pitänyt saada enemmän painoa.

Valmentaja Timo “Dole” Toivanen, Savo Volley:

- Ei ollut helppo päivä meille. kaksi ensimmäistä erää oli sellaista toivotaan, toivotaan, että Ducks tekee virheitä. Sitten vähän taputtelin poikia pyllylle ja sanoin, että osaavat pelata hyvää lentopalloa. Lelu Ojansivun vedin kentälle ihan kostoksi ja hän teki ne pisteet, mitkä pitikin tehdä”

Valmentaja Juho Rajala, Ducks:

- Ei tämä peli yrityksestä jäänyt kiinni, paljon oli positiivista edellisen ponnettoman pelin jälkeen. Varsinkin henkistä tasoa saimme nostettua ja saimme jopa uusia pelillisiä asioita tuotua peliin. Mutta kun 3-1 tulee tukkaan niin se ei loppujen lopuksi lohduta. Tänään saimme keskipelin rullaamaan hyvin, se on muuten ollut kadoksissa koko alkukauden:

Ducks - Savo Volley
1-3 (21-25, 25-22, 20-25, 16-25)
Koti:Rastamo 17/+12,Lehtonen 12/+9,Määttänen 9/+1
Vieras:Raadik 23/+18,Räsänen 17/+5,Jauhiainen 13/+13

Joukkueiden MVP:t
Lauri Lehtonen, Ducks
Andrus Raadik, savo

PROlibero
Esko Vuorinen, Ducks

Katsojia: 330

Ottelutilasto

  Takaisin