Seuraa meitä somessa:

Savo Volley jatkaa erätappioitta - Ducksille avausvoitto ja Hurmokselle avauspiste

26.10.2020

Savo Volleyn vhva ote jatkui sunnuntaina Loimaalla ja se jatkaa edelleen erätappioitta. Vantaa Ducks otti avausvoittonsa ja Karelian Hurmos avauspisteensä. VaLePa puolestaan otti voiton kotiavauksessaan.

VaLePa nautiskeli kotiavauksessaan

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-1 (25-22, 23-25,27-25,25-19)

Pitkän odotuksen jälkeen Sastamalan asiantunteva yleisö sai taas nauttia lentopallosta kotisalissa Vexve Areenalla. Edellinen peli oli 13.3. Hurrikaania vastaan, jolloin pelattiin tyhjille katsomoille. Kotikausi saatiin aloittaa huippupelillä. Akaa-Volley naapurista tuli Vexve Areenalle ja toi mukanaan loistavan fanijoukkonsa. Romans Sauss totesikin pelin jälkeen -Oli hienoa pelata kotiyleisön edessä.

Katsojia oli normaalia vähemmän, mutta tunnelma pelissä oli hyvä. Katsojat noudattivat todella tunnollisesti maskisuositusta. Tästä on hyvä jatkaa.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Akaa-Volley: Keel, Kaurto, Pitkänen, Mikkonen, Pennanen, Sivula, libero Nurmesniemi

Ottelusta muodostui tasainen, kuten odottaa saattoikin. Erät olivat tasaisia ja mentiin koko ajan tasapäin. Toinen erä oli erikoisen kahtiajakoinen. Akaa-Volley vei alkuerää mielin määrin ja siirtyi 20-13 johtoon. Mikko Eskon syöttövuorolla VaLePa nousi 22-20 johtoon. Se ei kuitenkaan riittänyt, Eetu Pennasen kahdella peräkkäisellä ässällä akaalaiset ottivat erävoiton.

Molemmat joukkueet esittivät erinomaista puolustuspeliä, mutta VaLePan tehokkaampi hyökkäys- ja torjuntapeli toi kotijoukkueelle ansaitun voiton. VaLePa oli tarkempi vastaanotossa 52%-45%. Hyökkäyspeli meni pukkipaidoille 43%-39% ja torjunnat 12-9.

Mikko Esko pyöritti peliä taidokkaasti ja taikoi hyökkääjille hyviä hyökkäyspaikkoja. Passipeli pysyy tasalaatuisena läpi pelin. Romans Sauss on iso vahvistus joukkueelle. Iskulyöntien lisäksi hän hallitsee voimapeipin tavalla, jota ei juurikaan ole Suomessa nähty. Sakari Mäkinen onnistui mainiosti vastaanotossa (72%) vei peliä eteenpäin hyökkäyspisteillä tiukoissa tilanteissa. Bonuksena vielä 3 torjuntaa. Risto Ruohola vastaanotti hyvin ja napsi tärkeitä puolustuspalloja.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Eetu Pennanen jäi hieman vaatimattomiin hyökkäystehoihin, muttei tehnyt virheitä. 3 torjuntaa ja 2 ässää nostivat +saldoa. Ex-VaLePa Markus Kaurto on Akaa-Volleylle tärkeä vahvistus. Teräviä hyökkäyksiä, joista 8 pistettä sekä 2 torjuntaa.

Otteluisäntä OP Sastamala valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat. Palkinnon jakajana toimi pankinjohtaja Janne Pohjolainen.
VaLePa Romans Sauss
Akaa-Volley Eetu Pennanen

Romans Sauss, VaLePa:

- Oli hieno pelata kotiyleisön edessä. Meillä oli hieman vaikeita hetkiä välillä, mutta taistelimme voittoon.

Eetu Pennanen, Akaa:

- Ei ollut kärkiottelun tuntuinen peli, mutta tällaista tänään. Huomattiin, että on mahdollisuus kaataa VaLePa kauden aikana.

Hasse Mattila, Akaa:

- Hieman sekavia palloja. Kaiken kaikkiaan tiukka peli. Hyökkäämisessä jäätiin hieman taakse VaLePaan verrattuna.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Muutamissa yksittäisissä palloissa oli hieman sekavuutta, mutta pelissä oli meillä hyvä nousujohteisuus kuitenkin. Nyt on hyvä tahti harjoittelussa ja peleissä. Pääsemme hiomaan harjoituksissa kuvioita kuntoon.

VaLePa - Akaa 3-1 (25-22, 23-25, 27-25, 25-19)
VaLePa: Nikula 21/+12, Sauss 20/+9, Mäkinen 19/+11
Akaa: Sivula 20/+7, Mikkonen 15/+5, Pennanen 14/+12
Ässät 7-6, syöttövirheet 9-8, torjunnat 12-9, hyökkäys% 43-39, vastaanotto% 52-45

Pistekilpailu:
3 Esko VaLePa
2 Sauss VaLePa
1 Pennanen Akaa

PROlibero
Risto Ruohola, VaLePa

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Ankat taistelivat kauden ensimmäisen voiton kotona Loimua vastaan

Vantaa Ducks - Raision Loimu 3-1 (25-14, 25-19, 22-25, 25-23)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi sunnuntaina 25. lokakuuta kotonaan Raision Loimun. Ankat saivat tehdä täyden iltapuhteen, vaikka ottelun alku näytti jo kohtalaisen helpolta ankkojen osalta. Loimu sai rivinsä kasattua kolmannessa erässä ja tekivät pelistä kunnon ottelun. Korsoon kuitenkin jäi tärkeät kolme sarjapistettä.
Katsojia Lumoon oli saapunut 150 henkilöä vallitsevissa poikkeusoloissa. Joukkueet eivät myöskään vaihtaneet ottelun aikana puolia.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa. Torjuntoja tuli miltei enemmän kuin edellisissä otteluissa yhteensä ja syöttöpeli toimi jokseenkin ilman virheitä. Atte Kyrölän ja Kalle Katteluksen syöttöputkien aikana ankat tehtailivat paljon pisteitä. Syötöt suunnattiin paljolti vastustajan kapteeni Elviss Krastinsille, joka hoiti tonttinsa mallikkaasti, mutta sekään ei Loimua auttanut.
Ankkojen parhaita pistemiehiä erässä olivat Joonas Jokela, Kalle Kattelus ja Atte Kyrölä, Tommy Carmodyn torjuessa tehokkaasti vastustajan hyökkäykset. Myös libero Esko Vuorinen hoiti hommansa hienosti. Erä Ducksille 25-14.
Toisen erän ankkahahmo oli Atte Kyrölä. Monestakin sankariankasta olisi tässä erässä helppo tarinoida, sillä Kalle Kattelus, Joonas Jokela, Lauri Lehtonen ja Tommy Carmodykin nauttivat passari-kapteeni Joona Väänäsen hyvistä passeista. Vieraat tosin pääsivät vähän paremmin mukaan peliin kun ensimmäistä otteluaan Suomessa pelaava argentiinalaisvahvistus Facundo Imhoffkin sai pelin juonesta kiinni. Kentällä kävivät lyhyesti Tommi Mäkelä passarina ja Alek Rastamo hakkurina, jotta Väänänen ja Jokela saivat levähdystauon. Erä ankoille 25-19.

Kolmas erä olikin sitten Raision Loimun hallintaa. Loimu meni erän alussa 2-3 johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa, eikä luopunut johdosta koko erän aikana. Ruotsalaishakkuri Johan Gruvaeus sai pelin juonesta kiinni ja löi pallon toisensa perään ankkojen parkettiin. Myös Väinö Rahko kunnostautui ja koko Loimun joukkue pelasi hyvää ja uhrautuvaa puolustuspeliä. Ankkojen takaa-ajo riitti tilanteeseen 21-21, sen jälkeen vieraat menivät taas menojaan ja erä päättyi 22-25 vieraille.
Neljäs erä oli henkien taistelua ja kovaa työtä tehtiin verkon molemmin puolin. Syöttövirheitä tuli molemmille joukkueille enemmän kuin edellisissä erissä. Ducks kuitenkin meni heti erän alussa johtoon, eikä johtoasemastaan koko erän aikana luopunut, vaikka vieraat tulivat välillä tasoihin. Johan Gruvaeus piti vieraiden toiveita erävoitosta elossa, mutta ankkojen hakkuri Joonas Jokela oli tutun tehokas, kuten oli Atte Kyröläkin. Vaikka muutama pallo erän lopussa lipsahti vastustajalle ei jatkopalloja tarvittu, vaan erä ankoille 25-23.

Huomenna maanantaina kotiottelut jo jatkuvat, kun vastaan tulee Savon ylpeys Savo Volley.

Otteluisäntä Jerodos Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Atte Kyrölän ja Raision Loimusta Johan Gruvaeuksen. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Ryan Manoogianin.

Atte Kyrölä:

“Kaksi ensimmäistä erää tuli helposti ja ehkä liian seisovalla pelillä. Loimu paransi todella paljon kolmanteen erään ja kaksi viimeistä erää olivat hyvää peliä”.

Valmentaja Juho Rajala:

“Me emme ole vielä valmiita pelimme kanssa ja vielä on parannettavaa. Mutta oli paljon hyviä yksilösuorituksia puolin ja toisin. Peli oli hyvin kaksijakoinen ja hienoa, että pystyimme sen viemään.”

Johan Gruvaeus:

“Sain huonon alun Suomen liigassa, taso on kovempi kuin Ruotsissa. Tänään tuntui ensimmäistä kertaa siltä, että peli onnistui ja pystyin pelaamaan omalla tasollani. Huonoa onnea, että hävisimme neljännen erän.”

Valmentaja Per-Erik Dalqvist:

“Joukkue tarvitsee itseluottamusta ja olen ylpeä pojista vaikka hävisimmekin. Tämän päivän peli osoitti, että pystymme vielä voittamaan. Nyt kun olemme saaneet argentiinalaisetkin mukaan niin palaset loksahtavat vielä kohdilleen.

Ducks - Loimu 3-1 (25-14, 25-19, 25-23, 25-23)
Ducks: Jokela 22, Kyrölä 15, Kattelus 8
Loimu: Gruvaeus 20, Rahko 13, Krastins 10
Ässät 3-4, syöttövirheet, torjunnat 14-9, hyökkäys%, vastaanotto%

Pistekilpailu:
3 Kyrölä Ducks
2 Väänänen Ducks
1 K.Kattelus Ducks

PROlibero
Ryan Manoogian, Loimu

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Savo Volley terävämpi Loimaalla

Savo Volley ei ole vielä neljänkään kauden liigaottelun jälkeen hävinnyt erääkään, kun se kaatoi sunnuntaina-iltana Loimaalla paikallisen Hurrikaanin 0-3 (19-25, 19-25, 22-25).

Hurrikaanin saldo on neljän ottelun jälkeen neljä sarjapistettä kahdesta viidennen erän voittopelistä Ducksia vastaan.

Ottelu päättyi harvinaiseti punaiseen korttiin kotijoukkueelle. 22-23 -tilanteesta syntyneestä vieraiden 24:sta pisteestä syntyi protestointia ja sen seurauksena tulleesta punaisesta 25:s.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

- Loimaalla täytyy olla kärsivällinen. Erien loppupuolella saatiin kaasu pohjaan. Voitto Loimaalla on harvinaista herkkua. Omassa pelissä on paljon petrattavaa vielä varsinkin huolellisuudessa jatkopalloissa ja vastaanotossa.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Savo oli odotetun vahva. Keskihyökkäys kaverilla liian paha tänään. Onneksi oma syöttö oli vahva, ettei Savo päässyt keskeltä jatkuvasti juhlimaan.

Hurrikaani - Savo Volley 0-3 (19-25, 19-25, 22-25)
Hurrikaani: Kaislasalo 14/+4, Seppänen 10/+8, Kutinlahti 7/+1
Savo: Siirilä 13/+9, Ojansivu 12/+6, Siltala 10/+2
Ässät 2-5, syöttövirheet 8-9, torjunnat 9-13, hyökkäys% 37-42, vastaanotto% 49-44

Pistekilpailu:
3 Ivanov Savo
2 Savonsalmi Savo
1 Siirilä Savo

PROlibero
Niklas Breilin, Savo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Juuso Riponiemen ottelukuvat

Hurmos lähellä avausvoittoaan - avauspiste Tiikereiltä

Hurmos – Tiikerit 2–3 (18–25, 25–15, 25–23, 18–25, 13–15)

Joensuussa käytiin erittäin vauhdikas ja tapahtumarikas Mestaruusliigan kamppailu. Kokkolan Tiikerit hallitsivat ottelun ensimmäistä erää, jossa kotijoukkueen pelaaminen oli aiempien pelien tapaan varovaista. Toiseen erään kentälle vaihdettu Eetu Lähteenmäki mahdollisti omalla hyvällä syöttövuorollaan kotijoukkueen kauden ensimmäisen erävoiton. Erävoiton myötä kotijoukkueen pelaaminen parani, sekä otteisiin löytyi tarvittava rentous ja kovuus.

Kolmannessa erässä Tiikerit olivat jo karkaamassa erän voittoon, kunnes kotijoukkueen kiri tuotti tulosta ja kotijoukkue nousi erän lopun huikeilla esityksillä tiukan erän voittoon. Neljännessä erässä Tiikerit onnistuivat horjuttamaan kotijoukkueen vastaanottoa hyvillä syötöillään. Hyvän syöttöpelinsä ansiosta Tiikerit karkasivat varsin selkeään erävoittoon.

Näin ollen Joensuussa haettiin ratkaisua viidennestä erästä. Viides erä eteni tasaisena aina tilanteeseen 10–10, jonka jälkeen vierasjoukkue onnistui omalla syöttövuorollaan repäisemään muutaman pisteen eron kotijoukkueeseen. Hurmos ei onnistunut enää kuromaan tätä eroa kiinni omilla syöttövuoroillaan ja näin ollen ottelun voiton myötä tulleet 2 pistettä matkaavat Kokkolaan.

Kokkolan Tiikerit paras pelaaja Jiri Hänninen:

- Peli aaltoili liikaa, eikä saatu treeneistä totuttua tasaisuutta tämän päivän peliin laisinkaan. Hurmos pelasi hyvin. Ansaittu piste heille.

Tiikerit valmentaja Mikko Keskisipilä:

- Ajoittain syöttömme toimi hyvin ja saimme Hurmoksen vastaanoton vaikeuksiin. Kotijoukkue hyökkäsi ennakkoluulottomasti tehden paljon pisteitä laidasta. Hurmos pelasi hyvin alun haparoinnin jälkeen. Joensuusta ei ole viime vuosina hirveästi ollut pisteitä kotiin tuomisina, joten ollaan tyytyväisiä näihin kahteen pisteeseen.

Hurmos Matti Alatalo:

- Tulos ei tyydytä, tarjolla oli tänään useampikin sarjapiste. Joukkue ei ollut vielä aivan valmis taistelemaan täydestä pistepotista. Parannettiin peliä paljon Rovaniemeltä. Pelimme kehittyy koko ajan ja on syytä odottaa, että pisteitä alkaa tulla tasaisesti. Joukkueella oli tänään hyvä taisteluilme.

Hurmos Jere Heiskanen:

- Avauspiste tuntuu hyvältä, pikkaisen paremmalla pelaamisella niitä olisi ollut tänään tarjolla useampiakin. Pelimme on kehittynyt koko ajan ja pisteitä varmasti alkaa tulla enempikin. Tämä antoi meille itseluottamusta huimasti lisää.

Hurmos - Tiikerit 2-3 (18-25, 25-15, 25-23, 18-25, 13-15)
Hurmos: Louhela 22/+12, Heiskanen 15/+6, Jylhä 12/+2
Tiikerit: Hänninen 26/+16, Keskinen 16/+2, Leppälä 14/+12
Ässät 8-10, syöttövirheet 19-18, torjunnat 11-10, hyökkäys% 41-47, vastaanotto% 58-52

Pistekilpailu:
3 Hänninen Tiikerit
2 Heiskanen Hurmos
1 Leppälä Tiikerit

PROlibero
Ville-Erik Tarkiainen, Hurmos

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin