Savo Volley jatkoi taistelua voitokkaasti

23.03.2019

VaLePa ei pystynyt käyttämään ensimmäistä tilaisuuttaan selvitä miesten Mestaruusliigan finaaleihin. Savo Volley otti 3-1 -kotivoiton Siilinjärvellä ja kavensi sarjan 1-3:een.

Lentopallo on tunnetusti nopeiden käänteiden peli. Se nähtiin jälleen kerran Siilinjärvellä, kun Savo Volley ja VaLePa kohtasivat neljännessä välierässä.

Ottelusarja oli katkolla vierasjoukkueelle, ja ensimmäisen erän jälkeen näytti todellakin siltä, ettei viidettä välierää tarvita. VaLePa jyräsi Savo Volleyn ensimmäisessä erässä totaalisesti, ja antoi sille vain 13 pistettä.

Mutta sitten tapahtui jotain, ja ottelu kääntyi täydellisesti. Savo Volley vei kolme seuraavaa erää lähes yhtä ylivoimaisesti. Otteluvoitto kotijoukkueelle lukemin 3-1 (13-25, 25-21, 25-16, 25-16). Välieräsarja jatkuu maanantaina Sastamalassa.

Aika harva uskoi Savo Volleyn mahdollisuuksiin ensimmäisen erän jälkeen. Yksi joka uskoi oli Savo Volleyn kapteeni Antti Siltala, joka tuli Andrus Raadikin tilalle ensimmäisen erän loppupuolella. Siltala onnistui valamaan uskoaan koko joukkueeseensa, ja uskomattomalta näyttänyt käänne oli tosiasia.

- Sillin (Siltala) kentälle tulo oli jo vähän ennakkoon mietitty, tunnusti Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Hän on parin pelin ajan kerännyt voimia penkillä, ja nyt nähtiin, kuinka tärkeä pelaaja hän on joukkueelle.

Vastustajan valmentaja Radovan Gacic oli samoilla linjoilla.

- Kun Siltala tuli kentälle, hän teki kolme-neljä pistettä erittäin vaikeista paikoista, ja se sytytti koko joukkueen, sanoi Gacic.

Siltala teki kentän komeimmat pisteet (18/+12), ja niistä neljä syntyi ässäsyötöllä.

Toinen onnistuja kotijoukkueessa oli jälleen aloitukseen päässyt Jere Heiskanen. Edellisessä ottelussa Sastamalassa nuori yleispelaaja pääsi jo näyttämään tämänhetkistä kuntoaan. Kunto todettiin hyväksi, ja palkkioksi hän on saanut peliaikaa.

Heiskanen kantoi päävastuun vastaanotosta ja suoriutui siitä hyvin. Libero Taichi Kawaguchi palasi parin heikomman esityksen jälkeen omalle tasolleen. Hän vastaanotti 79 prosentin tarkkuudella ja haki jälleen muutamia mahdottomia palloja peliin mukaan.

Vastustajan ykköspistemies oli Urpo Sivula, mutta loppua kohti hänkin joutui toteamaan kotijoukkueen torjunnan tiiviiksi. Hakkuri pehmeni jopa niin paljon, että valmentaja Gacic joutui ottamaan hänet penkille. Korvaaja Arvis Green iski muutaman kerran komeasti korkealta, mutta joukkueensa pelastajaksi ei hänestäkään ollut.

Savo Volley - VaLePa 3-1
13-25, 25-21, 25-16, 25-16
Savo: Siltala 18/+12, Häyrinen 18/+4, Kaatrasalo 14/+13
VaLePa: Sivula 14/+3, Sundberg 11/+5, Siirilä 10/+6