Savo Volley nappasi Hurrikaanin päänahan

02.11.2019

Hurrikaani-Loimaan yhdeksän pelin mittainen voittoputki kauden alusta napsahti poikki lauantaina Kuopiossa, kun Savo Volley pyöräytti puhtaasti 3-0 -voiton loimaalaisista. VaLePa haki pisteet kolmessa erässä Vantaalta ja Etta löi Team Lakkapään myös minimierämäärässä.

Ettan voittoputki venyi kolmeen otteluun Lakkapään kustannuksella

Etta oli tyly isäntä Oulun Urheilutalolla tänä lauantaina, eikä Team Lakkapää saanut itsestään kaikkea irti Pohjoisen derbyn toisessa osassa. Ensimmäisen erän tiukan taistelun jälkeen Etta otti kuskin paikan ja ottelu päättyi 3-0 (30-28, 25-18, 25-22).

Ettan avaus: L. Jylhä, Helenius, Marttila, Niinivaara, Hänninen, Sorvoja. Libero J.Jylhä

Team Lakkapään avaus: Sippola, Taylor, Koskela, Kovac, Hautala, Fathers. Libero Manoogian.

Team Lakkapää lähti otteluun henki päällä, ja kentällä näkyi Pohjoisen derbyn mukaista asennetta. Ottelu alkoi Ettan hienoisessa komennossa, ja heti kättelyssä ottelun parhaana pelaajana palkittu Lasse Jylhä nappasi kauden arviolta tuhannennen torjuntansa. Keskitorjuja Tuomas Hänninen osoitti myös olevansa tänään pelipäällä kahdella peräkkäisellä torjuntapisteellä. Ettan Instagramissa alkoi tänään uusi juttusarja, jossa keskitytään jokaisessa kotipelissä yhteen Ettan pelaajaan, ja tänään sarjan ensimmäisessä jutussa sarja aloitettiin hakkuri Ville Sorvojasta. Ville olikin tänään heti alusta pirteällä pelipäällä. Ensimmäisen erän osalta Lakkapään vastaanotto toimi erittäin hyvin, mikä mahdollisti Jani Sippolalle hurjatehoisten keskihyökkääjien käytön. Erän puolivälin paikkeilla syöttämään vaihdettu Juuso Kontio sai revittyä Lakkapään vastaanotto hieman hajalle, ja tilanteessa 15-11 nähtiin Lakkapää-valmentaja Henri Tuomen toimesta ottelun ensimmäinen aikalisä. Vastuu hyökkäyksestä siirtyi vähitellen yksin joukkueen tehokkaimmalle hyökkääjälle Regan Fathersille, joka melko pitkään onnistuikin pitämään Lakkapään Ettan kannoilla. Etta pääsi jo eräpallotilanteeseen, mutta niin vain Lakkapää kankesi itsensä tilanteeseen 24-24 Ettan karkeiden virheiden avittamana. Lakkapään syöttäjät syöttivät kaksi kertaa peräkkäin verkkoon, ja Jan Helenius ja Lasse Jylhä kiittivät komeilla kaappitorjunnoilla, joihin erä päättyi.

Toisen erän aloitti liberona Jesper Jylhän sijasta Miro Rasinperä. Etta pommitti erän alussa omilla syötöillä 3-0 -johtoon, ja Lakkapään omilla virheillä Henri Tuomi joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 7-3. Myös Lakkapää teki kokoonpanomuutoksia, kun tehoihin 3/-4 hyytynyt yleispelaaja Gavin Taylor sai tehdä tilaa Matias Korhoselle. Korhonen piristi Lakkapään vastaanotto, ja Sippola pystyi taas käyttämään tappavan tehokasta keskihyökkäystään. Etta säilytti lähes väkisin muutaman pisteen eron, ja muutaman Lakkapään virheen jälkeen tilanteeseen 23-18 Ettan valmentaja Olli Kuoksa vaihtoi syöttämään kakkospassari Mikael Kyllösen, joka syöttelikin erän loppuun, lopettaen vuoronsa ässäsyöttöön.

Kolmannen erän aloitti Lakkapään yleispelaajan paikalla Matias Korhonen. Etta otti heti kärkeen muutaman pisteen eron, ja Jesper Jylhä palasi kokoonpanoon. Lakkapää onnistui vähentämään virheitä erän alun jälkeen, ja peli tasoittui. Lasse Jylhä yllätti Lakkapään torjunnan täysin kahdella peräkkäisellä omalla peipillä, ja Etta sai uhrautuvasti puolustavan Jesperin johdolla tarvittavan eron, ja Janne Marttila päätti ottelun lukemiin 3-0 todellisella pommihyökkäyksellä.

Lasse Jylhä, Etta:

- Tuloksesta täytyy olla tyytyväinen, mutta välillä tuntui että pelattiin hieman käsijarru päällä. Päästettiin kaveri mukaan peliin, vaikka johdettiin useammalla pisteellä.

Tuomas Hautala, Team Lakkapää:

- Etta pelasi hyvän tasapainoisen pelin. Me teimme paljon virheitä ja autoimme heitä siinä mielessä. Kokoajan on menty treeneissä eteenpäin, mutta tämä peli oli kyllä askel taaksepäin.

Olli Kuoksa, Etta:

- Lasse Jylhä pelaa hienoa peliä tällä hetkellä eikä hirveästi ole väliä millainen vastaanotto sieltä tulee. Vastustajan on hankala torjua kun laiturit hyökkäävät hyvin. Nyt pieni kolmen päivän loma ja sen jälkeen painetaan jouluun saakka täysillä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Oli sen näköistä tekemistä, että odotetaan että Etta voittaa ja sen jälkeen lähdetään kotiin. Erän alut kauheeta paskaa, jonka jälkeen rimpuillaan mukaan taisteluun. Sen jälkeen tehdään aivottomia ratkaisuja. Niko-Matti (Koskela) on ainut kentällä, joka pystyy pääosin järkeviin ratkaisuihin. Lopputiivistelmänä: ’Paljon paskaa, vähän hyvää.'

Ottelun parhaina palkittiin tänään passarit, Ettan Lasse Jylhä ja Team Lakkapään Jani Sippola.

Parhaat pistemiehet:
Etta: Jan Helenius 14/+5, Ville Sorvoja 12/+3, Janne Marttila 11/+8
Team Lakkapää: Regan Fathers 17/+5, Niko-Matti Koskela 10/+4, Tuomas Hautala 9/+5

Savo Volleyn takakenttä rautaa - Hurrikaani nurin

Savo Volley aiheutti Hurrikaani Loimaalle sen ensimmäisen tappion Mestaruusliigassa tällä kaudella.

Kuopio-hallissa yli tuhannen katsojan edessä Savo Volley takoi hyvätasoisessa ottelussa voittolukemat 3-0 (25-22, 25-21, 25-22).

Joukkueiden valmentajat olivat yksimielisiä ottelun ratkaisusta.

- Olimme verkolla molemmat hyviä, hyökkäsimme hyvin, mutta meidän takakenttämme – vastaanotto, puolustus - oli tänään huono, analysoi vieraiden valmentaja Jussi Heino.

- Hyökkäsimme hyvin, ja meidän syöttömme oli jopa parempi kuin odotin, sanoi puolestaan Savo Volleyn Jukka Tuovinen.

Tilastot vahvistavat arviot: Savo Volley syötti peräti kymmenen ässää kolmeen erään, kun Hurrikaanille niitä kertyi vain yksi.

- Olen viime aikoina hieman kritisoinut meidän vastaanottoamme, mutta nyt kentällä oli pelaajien kesken hyvää keskustelua, sanoi Tuovinen.

- Muutenkin meillä oli raikasta peliä. Joukkueella oli hyvä luotto pelaamiseen, kentällä ei tehty mitään paniikkiratkaisuja.

Savo Volley keräsi pisteitä laajalla rintamalla. Suurin pisterohmu oli jälleen kerran Antti Siltala (18/+14). Hakkuri Lelu Ojansivu keräsi tehot 14/+8 ja Miro Määttänen 12/+5. Hyvään vireeseen päässyt Severi Savonsalmi, joka parin vaihtopenkkipelin jälkeen pääsi jälleen tositoimiin, ei tehnyt virheitä ja keräsi pisteet 8/+8. Pisteistä puolet tuli ässäsyötöillä.

Vastustaja oli pitkälti hakkuri Antti Ropposen varassa (20/+12); Sakari Mäkisen ilta ei ollut paras mahdollinen (10/-2).

3 Siltala Savo Volley
2 Ivanov Savo Volley
1 Ropponen Hurrikaani

Josh Ayzenberg, Savo Volley

Ducks haastaminen ei riittänyt VaLePan käsittelyssä

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Korson Lumo-hallissa kohtasivat lauantain viihdykkeeksi Vantaa Ducks ja VaLePa. Yleisöä oli paikalle tullut 344 katsojaa. Otteluisäntänä oli Vibrakone Oy. Aika täryttämistä peli välillä olikin. VaLePan torjunta oli välillä niin kovaa, että sen murtamiseen olisi tarvittu Vibrakoneen valikoimasta kunnon tärypalkkia. Ankat taistelivat, mutta VaLePan pelivarmuus ja tehokkuus kaikilla pelin osa-alueilla oli liikaa kotijoukkueelle. Pasi Hyvärinen palasi pelaavaan kokoonpanoon ja rauhoitti sekä ankkojen vastaanotto- ja puolustuspelaamista. Loppunumerot olivat 0–3 (21–25, 18–25, 23-25).

Ensimmäinen erä lähti ankoilta hyvin liikkeelle. Tasaisesti ja virheettömästi mentiin tilanteeseen 9 – 9. Ankkojen pitkälti omilla virheillä vieraat kuroivat eroa viiteen pisteeseen. Atte Kyrölä kuitenkin lisäsi voimaa nelospaikan hyökkäyksiin ja ankat kavensivat jo 14 – 16 tilanteeseen. Pasi Hyvärisen puolustukset myös kohahduttivat Lumon yleisöä. Juho Rajala otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 22. Atte Kyrölän pommit olivat ankkojen suurin ilon aihe ensimmäisessä erässä. VaLePan kone kulki Mikko Eskon toimiessa kapellimestarina kuin rasvattu. Erä päättyi lukemiin 21 – 25.

Toisessa erässä VaLePa lisäsi kierroksia heti erän alussa. Ankkojen vastaanotto petti erän puolessa välissä ja Juho Rajala otti aikalisän tilanteessa 7 – 13. VaLePa haki pelituntumaa ensi viikon Mestareiden liigan karsintapeliin ja lisäsi vauhtia aikalisän jälkeen. Ero oli parhaimmillaan kahdeksan pistettä. Joona Väänäsen passaripeliin ei ankkojen peli kaatunut. Joonassa oli jo havaittavissa Petteri Laurilasta opittuja taitoja. Erä vieraille 18 – 25.

Kolmannessa erässä VaLePa teki poikkeuksellisesti virheitä. Tilanteessa 10 – 8 Janne Kangaskokko otti vieraiden koko illan ensimmäisen aikalisän. Ankat johtivat jo 12 – 8. Mikko Oivasen syöttövuorolla vieraat tulivat tasoihin. Tilanteessa 15 – 15 otti Juho Rajala aikalisän. Toni Kankaanpää otti ratkaisijan viittaa ja pommitti yläkäsistä Mikasan lähes Leppäkorpeen. Janne Kangaskokko otti toisen aikalisän tilanteessa 18 – 15. Taas vieraat tulivat tasoihin 19 – 19. Tilanteessa 20 – 21 Rajala otti erän toisen aikalisänsä. Palloa aikaisemmin Mikasa tunkeutui Suihkosen lyönnistä Lauri Lehtosen aralle alueelle. Lehtonen vietiin penkille hakemaan happea. Hyviä taistelupalloja oli erän loppu täynnä. Vieraille kuitenkin erä 23 – 25.

Otteluisäntä Vibrakone Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Atte Kyrölän ja VaLePasta Markus Kaurton.

Yleispelaaja Atte Kyrölä, Vantaa Ducks:

- Meillä meni peli viikossa taas eteenpäin, kun ehdittiin harjoitella. On ollut niin paljon pelejä alkukaudella, että on vain ehditty harjoituksissa vähän palautumaan. Harmittavan lähellä oli toi viimeinen erä, itse jo mietin, että se voitto vois siitä vaikka irrotakin. Helpottaa paljon munkin tekemistä, kun Pasi tuli takaisin. Se on niin vaan niin hyvä siellä takakentällä.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Hienoa, että saatiin Pasi meidän vastaanottoon mukaan. Kummasti se rauhoittaa peliä. Hienoa oli myös Joonan pelaaminen, että pystyi noin hyvällä tasolla pelaamaan liigan kärkiporukkaa vastaan. Meillä on nyt selkeästi kaksi passaria, jotka pystyvät pelaamaan tätä peliä. Hyökkäyspelistä myös saatiin jo hyviä viitteitä, miten me pystytään sitä jatkossa pelaamaan.

Keskipelaaja Markus Kaurto, VaLePa:

- Pelaaminen aina vie peliä paremmin eteenpäin kuin harjoitukset. Meillä oli tänään kovaa hyökkäyspelaamista. Mikko Esko on ihan älyttömän hyvä passari. Vaikka oli välillä loukkaantuneena, niin hyvin on peli sujunut meidän välillä. Mikko se aina löytää missä mä olen.