Savo Volley Pieksämäen herra - VaLePa, Tiikerit, Hurmos ja Ducks muut lauantain voittajat

27.11.2021

Upeissa Pieksämäen Veturitallin puitteissa isäntäjoukkue Savo Volley vei sarjapisteet Andrus Raadikin johdolla vierailleelta Hurrikaani-Loimaalta hyvässä lauantain iltapäiväväännössä. VaLePa nappasi voiton Oulussa, Hurmos kotonaan ja Tiikerit Turussa suoraan kolmessa erässä. Illan viimeinen voittaja oli täyden viiden erän uurastuksen kautta Vantaa Ducks Team Lakkapäästä.

TUTO Volley jäi tylysti Tiikereiden jalkoihin

Lauantaina Kupittaan palloiluhallissa runkosarjan yhdeksäs TUTO Volley yritti katkaista tappioputkensa sarjataulukon neljäntenä majailleen Kokkolan Tiikereiden kustannuksella. Tappioputken katkaisu jäi kuitenkin vain haaveeksi, kun Tiikerit pyyhkäisivät isäntien yli puhtaasti erin 0-3 (19-25, 22-25, 15-25), eikä TUTO Volley kyennyt haastamaan kokkolalaisia kunnolla kuin ajoittain. Varsinkin pelin päätöserässä kotijoukkue jäi todella pahasti Tiikereiden jyrän alle.

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov ei peitellyt pettymystään lehdistötilaisuudessa.

- Ei tietenkään ollut mukava iltapäivä, meillä ei onnistunut tässä pelissä yhtään mikään. Joukkue tuntuu olevan lukossa. Nyt pitää keskustella joukkueen kanssa ja löytää joku ratkaisu siihen, miksi emme pelaa nyt riittävällä tasolla. Harjoituksissa pelaaminen näyttää paremmalta kuin otteluissa ja sen pitäisi olla toisin päin. Kolmannessa erässä joukkueelta loppui virta. Pelin saa kyllä hävitä, mutta tärkeää on se millainen maku pelistä jää ja tänään se on aika huono, Zhbankov tuskaili.

Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä kehui joukkueensa esitystä.

- Aika tasapainoinen esitys meiltä. Peruspeli riitti tänään. Hyökkäykset olivat meillä tänään tehokkaita, se ei ole välttämättä ollut vahvuutemme aikaisemmin. Meillä passijakauma on ollut tasainen läpi kauden, meidän pelitapamme vaatii myös sen, että palloa pystytään tappamaan joka puolelta, Keskisipilä summasi.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue TUTO Volley oli läpi erän jahtaavana osapuolena, kun vierailija Tiikerit aloitti vahvasti. Kokkolalaisilta pisteitä avaushetkillä naputtelivat Teemu Lahti ja väkevästi keskeltä hyökänneet Antti Leppälä ja Rami Rekomaa. Hetkittäin isännät pääsivät aivan Tiikereiden kannoille Eemeli Koukin onnistumisten johdolla. TUTO Volleyn laitahyökkäyksissä oli erän kuluessa ongelmia ja valmennusjohto päättikin vaihtaa Tino Vuoren hakkuriksi Einari Koiviston tilalle. Tiikerit puolestaan hyökkäsivät usein ovelasti hyödyntäen paljon jujutuksia, jotka menivät torjunnan kautta leveäksi. Lopulta joukkueiden välinen piste-ero oli selkeä vierasjoukkueen hyväksi.

Toisessa erässä TUTO Volley esiintyi pirteästi ja nappasi erän alussa muutaman pisteen johdon kovilla laitahyökkäyksillä, joita kenttään paukuttivat Kouki, Tuomas Siirilä ja Vuori. Kotijoukkueen otteissa näkyi myös vimmattua taistelutahtoa, mutta mitä pidemmälle erä eteni ,sai Tiikerit paremmin juonesta kiinni ja nappasi itsensä kuskin paikalle 15:n pisteen kohdalla puolustusten ja monipuolisen hyökkäämisen pohjustamana. Tiikerit pystyi repimään Joska Förstin pitkällä syöttövuorolla eron, joka oli TUTO Volleylle mahdoton kuroa kiinni rajusta taistelusta huolimatta. Turkulaisten pienimuotoisen kirin arkkitehtinä hääri laidalta palloa kenttään takonut Siirilä.

Kolmannessa erässä Tiikerit pääsivät heti alkumetreillä pienelle karkumatkalle jälleen Förstin vahvalla syöttövuorolla. Tähän TUTO Volley pystyi vielä vastaamaan Koukin syöttövuorolla, jolla turkulaiset hivuttautuivat vielä pisteen päähän. Erän ja ottelun lopullinen ratkaisu oli yleispelaaja Jere Mäkisen pitkä syöttövuoro, jonka aikana Tiikerit pyyhälsivät seitsemän pisteen karkumatkalle pääosin Lahden ja Oskari Keskisen laitahyökkäyksillä. TUTO Volleyn valmennusjohto yritti herätellä joukkuetta vielä vaihdoilla, mutta se ei onnistunut toivotulla tavalla. Kotijoukkueen hyökkäykset jäivät vaisuiksi ja Tiikerit pystyi puolustamaan niitä peliin kerta toisensa jälkeen ja rankaisivat vuorostaan armotta omista iskun paikoistaan. Ottelun viimeiset pallot olivat enää lähinnä kosmetiikkaa ja lopun odottelua.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Tuomas Siirilä ei nähnyt kamppailussa juuri positiivisia asioita.

- Emme saaneet oikeastaan pelistä kiinni kunnolla missään vaiheessa. Toisessa erässä johdimme alussa, mutta muuten Kokkola meni menojaan. Vähän kaikki osa-alueet sakkasivat tänään ja hyökkäyksessä ja vastaanotossa jäätiin aika reippaastikin jälkeen, harmitteli Siirilä.

Tiikereiden paras pelaaja Ville Sihvonen näki ottelun rutiinisuorituksena.

- Peli ei vaatinut ihmeitä tänään, toisessa erässä oli ihan hyvää peliä ja muutama pallorallikin. TUTO Volley laittoi meidät siinä pelaamaan ja oli ihan taistelun tuntuakin. Omaan peliin olen ihan suht tyytyväinen, mutta liikaa palloja vähän pomppi. Oli kyllä hienoa pelata Kupittaalla, vaikka salin mittakaava aiheuttaa erilaisuutta verrattuna Hollihakaan, totesi Sihvonen.

TUTO Volley - Tiikerit
0-3 (19-25, 22-25, 15-25)
Koti: Kouki 9/+4, Siirilä 9/+3, Vuori 7/+2
Vieras: O.Keskinen 16/+12, Lahti 12/+8, Rekomaa 9/+6
Ässät 2-7, syöttövirheet 9-6, torjunnat 3-7, hyökkäys% 43-58, vastaanotto% 40-44

Tuomas Siirilä. TUTO Volley
Ville Sihvonen, Tiikerit

Otteluisäntä 305

Katsojia:

Hieno iltapäivä Pieksämäellä – Savo Volley kaatoi Hurrikaanin komeissa puitteissa

Pieksämäen Veturitallit oli jälleen Mestaruusliigan näyttämönä vuoden tauon jälkeen. Edellisellä kaudella paikkaan suunniteltu peli jäi koronan vuoksi järjestämättä.

Nyt tunnelma oli jälleen taattua pieksämäkeläistä, ja iltapäivä oli mainio, kun Savo Volley ja Hurrikaani Loimaa järjestivät urheilullisestikin laadukkaan taiston. Kotiyleisön iloksi tiukka kamppailu päättyi Savo Volleyn voittoon lukemin 3-1 (25-18, 22-25, 25-23, 25-23).

Kaikki erät olivat varsin tasaisia, mutta kotijoukkue onnistui terästäytymään erien lopussa – toista erää lukuun ottamatta – sen verran. että erävoittoja syntyi kolmen sarjapisteen arvoisesti.

- Rankka viikko takana, ja rankka oli tämäkin ottelu, puuskahti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

- Tällainen viikon sisään neljäs ottelu olisi kenties ollut hieman hankalampi pelata jossain muualla, mutta nyt saimme ekstralatauksen hienosta pelipaikasta.

Kummallakin joukkueella alkoi väsymys jo hieman näkyä otteissa. Vierailla Pieksämäen kamppailu oli viides vierasottelu marraskuun aikana – kotijoukkueella puolestaan ottelu oli neljäs tiukka peli viikon sisään.

- Hieman piti jo pitkällä erätauolla korottaa ääntä, kun porukasta alkoi puhti olla kateissa, paljasti Tolvanen.

- Olen tosi ylpeä joukkueesta, kun se onnistui rimpuilemaan voiton tällaisesta ottelusta.

Vieraiden valmentaja Jussi Heino harmitteli joukkueensa otteen kirpoamista kesken tasaisesti edenneiden erien.

- Pelasimme hyvin – emme loistokkaasti -, mutta harmittaa, ettemme erien puolivälissä onnistuneet saamaan paria pinnaa etumatkaa silloin kun siihen olisi ollut tilaisuus, sanoi Heino.

- Meillä ei riittänyt kurinalaisuus. Tiedämme, että pystymme pelaamaan paremmin.

Savo Volley aloitti niinsanotulla konkariporukalla – hakkurina Lelu Ojansivu ja toisena yleispelaajana Antti Siltala. Valmentaja Tolvanen vaihtoi kuitenkin jo toiseen erään hakkuriksi Veikka Lindqvistin ja yleispelaajaksi Mikko Räsäsen.

- Lelu pyysi itse vaihtoa flunssaan ja väsymykseen vedoten, perusteli Tolvanen.

Lindqvist paransi jälleen otteitaan loppua kohti. Räsänen puolestaan osoitti, että hänessä on runsaasti potentiaalia, vaikka pari viimeisintä ottelua on mennyt hieman varjojen mailla.

Kotijoukkueen raataja oli jälleen kerran Andrus Raadik, joka teki huimat pisteet 26/+21.

Jakub Kovac ja Miki Jauhiainen olivat keskipelaajina, ja varsinkin Kovac oli hienossa vireessä.

Passari Fedor Ivanov löysi kuumat hyökkääjät hyvin, mutta haparoi hieman syöttöruudussa.

Vastustajan passari Santeri Välimaa palkittiin joukkueen parhaana. Hän ruokki tasaisesti hyökkääjiään, ja yleispelaaja Aleksi Muukkonen ja hakkuri Antti Ropponen keräsivät parhaimmat pisteet.

Hallitsevilta mestareilta Ettalle kylmää kyytiä

Hallitseva Suomen mestari Valepa ei aloittanut pohjoisen kiertuettaan pelailemalla, vaan heti alusta asti oltiin sata lasissa. Etta pystyi haastamaan Valepaa ajoittain, ja taisteli ainakin kahdessa viimeisessä erässä tiukasti erävoitostakin. Leveällä materiaalillaan Valepa kuitenkin piti pintansa, ja haki pisteet Oulusta tylyin 0-3 -lukemin (20-25, 19-25, 23-25).

Ettan avaus: Haapakoski, Petras, Pennanen, Michelau, Väisänen, Niinivaara, Rasinperä (L).

Valepan avaus: Esko, Tihumäki, Hänninen, Mäkinen, Karjarinta, Savonsalmi, Ruohola (L).

Ottelu alkoi Ettan napsiessa parin pisteen johdon Michael Michelaun komeilla suorituksilla, mutta erän hahmo nousikin esiin vastapuolelta heti ottelun alussa. Valepan hakkurina pelannut Matias Tihumäki takoi palloa rataan heti ottelun alusta lähtien ennakkoluulottomasti, eikä Ettan torjunta päässyt nuorukaiseen käsiksi käytännössä koko erässä. Tilanteeseen 9-14 asti Etta roikkui Valepan mukana lähinnä sen omien virheiden takia, pelatusta 23:sta pallosta Ettan tehosarakkeessa oli Michael Michelaun torjunta ja kaksi hyökkäyspistettä. Tässä tilanteessa Etta-käskijä Olli Kuoksa käski kentälle kotikentällään pitkän tauon jälkeen loukkaantumisestaan pikku hiljaa toipuvan Janne Marttilan hakkuriksi takellelleen Jakub Petrasin tilalle. Tästä Etta sananmukaisesti sisuuntui, ja Michelaun ässällä tilanteeseen 15-17 oli puolestaan Valepan koutsin Janne Kangaskokon vuoro pitää pientä kriisipalaveria. Tarvittava tuli ilmeisesti sanottua, kun Valepa painoi kenttään kolme peräkkäistä pistettä, ja erän loppuun päästiinkin vaihtopallopelillä. Kapteeni Markus Väisäsen ja Eetu Pennasen tilalle vaihdetun Eemi Pölläsen pisteillä Etta viritteli vielä takaa-ajoa, mutta Mikko Karjarinnan hirmuinen paukku päätti erän lukemiin 20-25.

Toisen erän alku oli hiilikopio ensimmäisestä. Etta paineli parin pisteen johtoon, jonka Valepa nopeasti käänsi edukseen. Hirmuisella virhemäärällä vastustajan urakkaa helpottanut kotijoukkue kutsuttiin aikalisälle jo lukemissa 4-7, mutta ensimmäisellä aikalisällä ei vielä ihmeitä saatu aikaan. Tehtyä vaihtopallopistettä seurasi lähes säännönmukaisesti oma virhe, ja tilanteesta 10-14 aina tilanteeseen 19-23 joukkueet pelasivat täydellistä vaihtopallopelaamista, kummankin pitäessä oman hyökkäyksensä. Kentälle erän lopuksi vaihdettu Joel Laakso päättikin sitten yksin ratkaista erän, kun kuritti entistä seuraansa ensin komealla torjunnalla ja heti perään hyökkäyspisteellä, ja Ettan pyristely katkesi lukemiin 19-25.

Kolmas erä alkoi aiempia tasaisemmin, mutta yhtä kaikki vierasjoukkueen komennossa. Valepan väkivahva yleispelaajakaksikko Mäkinen-Hänninen tappoi palloa 50%:n tehoilla, kun taas Ettan puolelta varjojen mailla vaellellut Jakub Petras osoitti heräämisen merkkejä. Kolmannessa erässä Etta taisteli itsensä useampaan kertaan muutaman pisteen päästä tasoihin ja ohi, kun kolmikko Petras-Pennanen-Michelau saivat kaikki onnistumisia vyölleen. Sellainen tilastokummajainen mahtui myös kolmanteen erään, kuin Mikko Eskon tekninen virhe passatessa. Kangaskokko Valepan penkin päässä oli selkeästi yhtä hämmästynyt, kun Ettan kahden pisteen johdoksi kääntynyt tilanne vaati aikalisän. Jakub Petrasin ässällä ja Niko Haapakosken sivaltamalla vastapallohyökkäyksellä Etta nousi takaisin johtoon vielä lukemissa 21-20, mutta Jiri Hännisen onnistuneilla hyökkäyksillä Valepa ehti ensin eräpalloon. Nuutti Niinivaara kavensi vielä tilanteen, mutta Sakari Mäkinen katkaisi ottelun erälukemin 23-25.

Matias Tihumäki, Valepa:

- Omaa hyvää tekemistä oli pelaaminen tänään. Kolmannessa erässä meinasi peli vähän ailahdella. Saatiin paljon puolustuksia, joista päästiin sitten hyökkäämään laadukkaasti vastahyökkäyksiä.

Markus Väisänen, Etta:

- Saatiin pelissä aika paljon breikkipaikkoja, mutta ei onnistuttu niitä käyttämään. Kosketuksista puuttui laatu. Valepa pelasi nuo paikat tänään paljon paljon paremmin.

Janne Kangaskokko, Valepa:

- Pidettiin hyökkäys tänään hyvin kasassa. Vähän oltiin pulassa vastaanoton kanssa, ei ihan saatu siinä sellaista tulosta kuin toivoin. Maltettiin kuitenkin hyökätä kärsivällisesti, ja saatiin tosiaan paljon puolustuksia, ja niiden jälkeen pelaaminen oli laadukasta. Siinä oli voiton avaimet tänään.

Olli Kuoksa, Etta:

- Eiköhän tästä ole jo kaikki kerrottu. Meidän puolustuksen jälkeisen hyökkäyksen tehokkuus oli 24%, vastustajalla se oli 48%. Eli tasan puolet heikommin tehtiin omia pisteitä. Se vähän synkistää, että saatiin Valepan tasoinen vastaanotto nollattua, ja päästiin hyökkäämään ihan hyvistäkin tilanteista, mutta ei käytetty niitä hyväksi. Valepahan kyllä takoo ne pallot takaisin, siinä näkyi tänään iso ero.

Hurmos pehmitti Akaa-Volleyn kolmessa erässä

Lauantai-illan huumaa koettiin Joensuun urheilutalolla Karelian Hurmoksen ja Akaa-Volleyn välisessä mestaruusliigaottelussa. Ennakkoasetelmissa Akaa lähti otteluun ehkä pienenä suosikkina, mutta Hurmoksen potentiaali sarjan kärkipään haastamiseen oli kaikkien tiedossa.

Ensimmäisessä erässä nähtiin, että Hurmos oli selkeästi valmiimpi joukkue. Akaalle tunnusomaiset heikot pelien aloitukset jatkuivat, ja varsinkin Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen pisti pystyyn hurjan show’n. Tehot 11/+9 mättänyt Häyrinen teki hyökkäyksellä tuhojaan, mutta otti lisäksi peräti neljä torjuntapistettä. Akaan harvoja valopilkkuja oli Urpo Sivula tehoilla 6/+4, mutta hän jäi kovin yksin. Hurmos voitti avauserän lopulta 25-17.

Toisen erän ensimmäiset kahdeksan palloa mentiin tasatahtia, kunnes alkoi Markuss Cielavsin tykitys. Varsinkin erän alussa suureen rooliin noussut yleispelaaja pelasi virheettömästi ja oli lopulta Hurmoksen ykköstykki. Kaiken kaikkiaan Hurmoksen pelissä korostuivat rauhallisuus ja vähät virheet Akaa-Volleyn tuskaillessa tilastoissa pakkasen puolella. Hurmoksen keskitorjuja Atte Rissanen pääsi nautiskelemaan pitkät syöttöputket ja pitkälle erätauolle lähdettiin isäntien 2-0 johdossa toisen erän päätyttyä lukemiin 25-16.

Kolmanteen erään kentälle asteli aivan erilainen Akaa-Volley kuin kahteen edelliseen. Hurjalla taisteluilmeellä pelannut vierasjoukkue karkasi heti erän alussa johtoon, kunnes Hurmoksen aikalisä rauhoitti joukkueen peliä. Ensin Hurmos nousi tasoihin ja Häyrisen ässäsyötöllä johtoon 9-8. Akaa-Volleyn selkäranka näytti jo katkenneen Hurmoksen johtaessa 13-10, mutta mitä vielä: Sivula toi ässäsyötöllä joukkueensa pisteen päähän. Sitten alkoi Jere Heiskasen tehoiluvuoro miehen täräyttäessä komealla pipe-hyökkäyksellä tilanteeksi 15-13. Akaa taisteli erän loppuun saakka pelissä mukana, mutta ei pystynyt nousemaan enää Hurmoksen rinnalle. Näin ollen ottelu päättyi suoraan kolmessa erässä viimeisen ratkettua lukemin 25-21.

”Missään vaiheessa ei lähtenyt meidän oma peli käyntiin. Outo fiilis pelata ja outoa tekemistä. Pitkän tauon jälkeen saatiin paremmin rytmistä kiinni. Peli-ilmeen pitää olla erilainen” kommentoi Akaa-Volleyn MVP-palkinnon pokannut libero Voitto Köykkä.

”Ihan hyvät fiilikset, ensimmäinen kokonainen peli tällä kaudella. Kiitos joukkueelle, hyvää tekemistä ja voitto tuli. Motivaatio on korkealla, täällä on niin hyvä kannustus” tunnelmoi Hurmoksen MVP, yleispelaaja Markuss Cielavs.

”Pitää valmentajankin katsoa peiliin, en osaa ihan heti sanoa miksi näin kävi. Tietynlainen aggressiivisuus puuttui pelistä, se näkyy kaikessa ja varsinkin torjuntapelissä” tiivisti Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari.

”Hyvä fiilis, kolme pistettä. Olen tyytyväinen siihen, miten pystyttiin parantamaan joka osa-alueella keskiviikon pelistä. Meidän hyökkäyspelaaminen parani paljon ja siitä iso ansio myös Lasse Jylhälle. Hänkin pelasi hyvä pelin” tuumi Hurmoksen luotsi Matti Alatalo.

Hurmos saa valmistautua kaikessa rauhassa seuraavaan otteluun, joka on liigapelin lisäksi Finnish Teknikum Cupin puolivälierä. Se pelataan itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla ja vastaansa Hurmos saa VaLePa:n.

Ducks takaisin voittojen tielle

Vantaa Ducks-Lakkapää 3-2 (25-16, 25-12, 21-25, 22-25, 15-10)

Vantaa Ducks palasi voittojen tielle ottelussa Lakkapäätä vastaan Korson Lumohallissa lauantaina 27. marraskuuta. Helpolla voitto ei tullut, sillä yksi piste matkasi Lakkapään mukana Rovaniemelle.

Katsojia Lumoon syyslaunataina oli löytänyt 346 kappaletta seuraamaan Ducksin esitystä. Otteluisäntänä toimi Muurausliike Sami Vanne.

Ensimmäinen erä oli selvästi Ducksin. Erän hahmo oli ensimmäistä kertaa aloituksesta passarina pelannut Tommi Mäkelä. Mäkelä kiitti kunniasta ja jakeli mainioita passeja. Myös syötöt olivat vastustajan kannalta pahoja ja tuli erään hieno torjuntakin.

Alek Rastamolla oli ottelun kunniaksi hienosti letitetyt hiukset. Ja Peppi Pitkätossun tavoin Alek haki leteistään voimaa. Hänen ja Kalle Katteluksen hyökkäykset päätyivät tasaisen varmasti vastustajaan kenttään. Keenan Sanders ja Lauri Lahtonen puolestaan hoitivat torjuntapuolen mallikkaasti. Erä ankoille 25-16.

Toisessa erässä nähtiin Lakkapään totaalinen sulaminen. Vierasjoukkueelta ei onnistunut mikään ja Ducksin peli oli rentoa ja rauhallista. Suurin osa Lakkapään pisteistä tuli ankkojen virheistä. Edes passarin vaihto ei auttanut vieraita.

Ankat puolestaan onnistuivat leveällä rintamalla. Torjunta piti, passit osuivat oikeaan ja jokainen pääsi pisteiden makuun. Erä Ducksille 25-11.

Liekö ankkojen puseroon hiipinyt hyvän olon tunne varsinkin, kun kolmas erä alkoi heidän kannaltaan hyvin. Ducks johti jo 7-2 ja 9-4, kun Lakkapää syttyi peliin. Fredric Gustavsson, joka ei ihmeitä ollut aiemmin esittänyt heräsi ja takoi palloja tasaisesti ankkojen kenttän.

Vielä tilanteessa 18-18 peli oli aika tasainen, mutta sen jälkeen Lakkapää oli koko ajan askeleen ja pisteen edellä. Erä vieraille 21-25.

Ja kun kerran vieraat olivat päässeet pelin makuun niin he eivät neljännestäkään erästä luopuneet. Peli ei ollut kummallakaan puolella loistokasta, mutta vieraat johtivat alusta loppuun. Alek Rastamon kolme perättäistä ässää herättivät kotijoukkueen toiveet, mutta kun vieraiden hyökkäys oli tehokasta he veivät erän 22-25.

Viidennessä erässä Ducks heräsi taas pelaamaan. Erän hahmo oli Lauri Lehtonen, joka hyökkäsi ja torjui tehokkaasti. Myös Sandersin torjunta toimi ja erä ankoille 15-10.

Vantaa Ducks, Tommi Mäkelä:

- Kaksi erää oli meiltä hyvää lentopalloa, sitten kaveri pääsi kylkeen. Mokasimme itse neljännessä erässä, mutta oli mukava pelata koko ottelu alusta asti.

Ducksin valmentaja Juho Rajala:

- Kaksi erää oli meiltä hyvää peliä. Kolmannessa erässä vastustajalla oli hyvä syöttö ja neljännessä erässä meidän syöttö tökki vähäsen. Olen tyytyväinen siihen, että nousimme hyvin viidennessä erässä. Keskeltä otimme peräti kuusi torjuntaa. Olen tyytyväinen Tommi Mäkelän peliin, hän käytti näytön paikkansa loistavasti. Voitolla on iso merkitys, se tuo itseluottamusta vaikka meillä on ollut hyvä fiilis joukkueessa koko ajan.

Lakkapää, Lasse Jäntti:

- Saimme valmentajalta asianmukaista palautetta pitkällä erätauolla. Olen tyytyväinen siihen, että pystyimme kahden ensimmäisen erän jälkeen kasaamaan pelimme, ja tappio harmittaa vietävästi. Tuomareiden kanssa oltiin yksittäisistä tuomioista vähän eri mieltä.

Lakkapään valmentaja Luis Salgado:

- Meillä oli hetkemme, mutta alussa varsinkin vastaanotto oli huono. Mutta yhden pisteen ottaminen huonon alun jälkeen oli hyvä juttu. Kahdessa ensimmäisessä erässä emme keskittyneet peliin kunnolla. Annoimme kaverille liikaa tilaa ja teimme liian paljon perättäisiä virheitä.