Seuraa meitä somessa:

Savo Volley vei kärkiottelun Sastamalassa

09.12.2018

Huikeasti viidennen erän jatkopalloille venyi ratkaisu miesten Mestaruusliigan kärkikamppailussa. Lopulta Savo Volley kuittasi voiton VaLePa Sastamala Tampereesta 3-2 ja nousi tasapisteissä liigakärkeen pelin vähemmän pelanneen VaLePan edelle.

3-0 -linja kesti Loimun ja Tiikereiden kohtaamisissa

Raision Loimun ja Kokkolan Tiikereiden kaksi ensimmäistä Mestaruusliiga-kohtaamista tällä kaudella olivat päättyneet kotivoittoihin eikä kolmas tehnyt poikkeusta tässä suhteessa, kun Loimu pesi tiikerit Kerttulan liikuntahallissa puhtaasti luvuin 3-0 (25-18, 25-19, 25-12). Loimu oli sunnuntaina kaikessa vieraita askeleen jos toisenkin edellä eikä ottelun voittajasta syntynyt edes kunnon taistelua, kun kaikki kolme erää olivat jo puoliväliin tullessa selvin numeroin kotijoukkueen hallintaa; 16-11, 16-9, 16-9.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki 14 pistettä tehoin +9. Loimun liekehtivä keskitorjuja Pablo Guzman merkkautti tällä kertaa 12 pistettä tehoin +9. Torjuntoja argentiinalaiselle kertyi viisi kappaletta. Loimun tasaväkisestä passarikaksikosta passivastuun kantoi sunnuntaina alusta loppuun Tomi Saarinen. Tiikereistä kaikki laitapelaajat olivat enemmän tai vähemmän vaikeuksissa, vaikka joukkueen vastaanotto oli hyvää eikä passari Anton Välimaankaan iltapuhteessa ollut suuremmin moittimista. Tiikereiden paras pistemies oli hakkuri Edvarts Buivids, joka kirjautti 12, mutta teholukema jäi vain yhden plussan puolelle.

Anton Välimaa, Tiikerit

- Todella huonoa peliä meiltä. Omaan tyhmyyteen ja virheiden määrään hävittiin koko peli. Pitää pystyä itse esittämään parempaa jos haluaa pärjätä tässä sarjassa. Yritin heittää vähän joka puolelle, mutta mistään ei oikein kuollut, mutta ei ollut itseltäkään mitenkään erityisen hyvää peliä. Jotenkin pitäisi saada hyökkäystehoja ylöspäin.

Samuli Kaislasalo, Loimu

- Hyvä come back meiltä viime Kokkolan peliin verrattuna. Meidän torjunta-puolustus oli niin hyvällä mallilla että kunhan ei tehdä virheitä, niin koppeja tulee.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit

- Valmistautumisessa ei sinänsä olut mitään vikaa. Aamulla ja päivällä oli ihan hyvä energia vielä. Tänään oli myös paljon Loimun hyvyyttä, mutta me ei saatu omaa peliä missään vaiheessa käyntiin. Tämä oli selvästi meidän kauden huonoin esitys. Me lahjotettiin itse niin paljon pisteitä ettei ole mitään saumoja pärjätä tässä sarjassa.

Christophe Achten, Loimu

- Pelasimme hyvän ottelun. Teimme viikolla paljon töitä virheiden hallinnan kanssa ja se oli paljon paremmalla mallilla kuin viimeksi Kokkolassa ja viime viikonlopun pohjoisen reissulla. Passari Tomi Saarinen ottaa askeleita eteenpäin joka päivä. Hän aloitti vähän epävarmasti, mutta paransi pelin edetessä ja osoitti taas että pojasta on tulossa mies. Johtajuuttakin alkaa löytyä jo.

Otteluisäntä LähiTapiola Varsinais-Suomen palkitsemat parhaat pelaajat:
Tiikerit: Anton Välimaa
Loimu: Pablo Guzman

Raision Loimu - Kokkolan Tiikerit 3-0
25-18, 25-19, 25-12
Loimu: Kaislasalo 12/+9, Guzman 8/+7, Rumpunen 7/+4
Tiikerit: Buivids 9/-1, Kudrjashovs 7/+2, Leppälä 3/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Guzman Loimu
2 Kaislasalo Loimu
1 Saarinen Loimu

PRO libero:
Niklas Breilin, Tiikerit

Ottelutilasto

Tuomas Pelton pelikuvat

Sarjakärki vaihtui Sastamalassa

Miesten Mestaruusliigan kärkipaikka ratkaistiin viidennen erän jatkopalloilla Sastamalassa sunnuntaina. Savo Volley kuittasi paikan voittamalla VaLePan 2-3 (19-25, 25-16, 26-24, 15-25, 18-20).

Ottelun alussa nähtiin hienoja puolustuksia ja uhrautuvaista pallon hakua. Hyökkäyspäässä pukkipaidat olivat vielä kohmeessa eivätkä hyökkäykset tahtoneet kuolla, hyökkäysteho jäi 28 prosenttiin. Eetu Häyrinen hyökkäsi kelvollisesti, otti 3 torjuntaa, mutta 2 syöttöä 2 virhettä pudottaa arvosanaa. Erän lopun sankari oli Jukka Lehtonen, 4 viimeiseen palloon 2 torjuntaa ja erän päättänyt hyökkäys.

Toiseen erään kotijoukkue jatkoi hienoa puolustuspeliä ja löysi tehon hyökkäyksiin. Vaisusti aloittanut Arvis Greene pääsi tehoille 8/+7. Savo sortui paineen alla virheisiin.

Kolmannessa erässä Greene jatkoi tehokasta hyökkäyspeliä ja myös Olli Kunnari oli vahva verkolla. VaLePa eteni jo 17-13 johtoon. Sen jälkeen Antti Siltalan syöttövuorolla pukkipaitojen vastaanotto alkoi rakoilla ja Savo nousi tasoihin. Erän loppu mentiin tasaisesti, Andrus Raadik vastasi pääasiassa savolaisten hyökkäystehoista. Eräpalloon edettiin Greenen rajalyönnillä. Erik Sundberg taisteli koko pelin syöttönsä kanssa, mutta onnistui hienosti päättämään erän ässäsyöttöön.

Neljänteen erään kotijoukkueen hyökkäystehot katosivat. Suoria hyökkäysvirheitä ei tullut kuin 2, mutta Savo otti useita vaimennuksia ja tappoi vastahyökkäykset tehokkaasti. Siltalan tilalle tullut Miro Määttänen hyökkäsi 4/4 ja Raadik säesti hyvin. Määttänen oli kuitenkin vaikeuksissa vastaanotossa ja erän lopussa hänen tilalleen tuli Jere Heiskanen. Niko Suihkonen otti Erik Sundbergin paikan.

Viidennessä erässä Heiskanen ja Suihkonen jatkoivat kentällä. Erää edettiin tasaisesti piste pisteeltä. Katsomossa sai kokea monia jännittäviä käänteitä ja useasti huomasi jännittävänsä joka solullaan. Ensimmäisenä ottelupalloon 15-16 pääsi Savo. JVD torjui Raadikin. Heti perään Kunnari torjui Kaatrasalon keskihyökkäyksen VaLePalle ottelupallo 17-16. Raadikin hyökkäyksellä 17-17. Kaatrasalon syöttövirheellä 18-17. Seuraava Raadikin hyökkäys meni takarajasta pitkäksi, mutta pallo otti torjuntaan. Sundbergin tavoin syöttönsä kanssa takunnut Häyrinen vei Savon ottelupalloon ässällä. Viimeisessä pallossa Savo otti vaimennuksen Suihkosen hyökkäyksestä ja kentän paras hyökkääjä Raadik päätti pelin nelospaikalta. Jere Heiskanen onnistui hyvin viidennessä erässä, hän tappoi molemmat hyökkäykset ja nosti 8 kertaa 88%(38%).

Raadikin lisäksi nuori passari Fedor Ivanov onnistui pelinrakentelussa hyvin. Hänen pelaamistaan helpotti Savon tarkka vastaanotto. Liberotaistelu Kawaguchin ja Alanin välillä meni niukasti vieraille, vaikka Alan parantaa peli peliltä. Keskimiesten + pisteet menivät tasan, mutta Kaatrasalo ja Lehtonen olivat ratkaisupaikoissa hivenen tehokkaampia.

Arvis Greene oli hakkurina tehokkaampi kuin Häyrinen. Greene hyökkää ajoittain näyttävästi, mutta yrittää lyödä liian pystyyn. Vastustaja otti ajoittain helppoja vaimennuksia ja palautti pallon tehokkaasti vastahyökkäyksillä. Isoin ero tuli joukkueiden hyökkäystehoissa 51%-43%. Samoin torjunnat menivät Savolle 12-9 kuin myös puolustuspallot ja teho niiden päättämisessä. Aloitussyötöissä VaLePa oli tehokkaampi 8 ässää 10 virhettä, Savo 4/18.

Fedor Ivanov:

- Hyvästä vastaanotosta on helppo heitellä passeja. Eilinen jäi varmasti jokaiselle hampaankoloon ja jokainen sitä mietti ja pystyimme nostamaan tasoa. On tullut reenattua ihan jonkin verran muutaman viime vuoden aikana. Aina on mukava päästä pelaamaan.

Mikko Esko:

- Tunnelma oli hyvä, mutta voitto meni ihan ansaitusti Savolle, olivat juuri tämän verran parempia. En ole tyytyväinen peliin tänään. Ei löytynyt tasaisuutta ja peli aaltoili. Ei ollut sellaista peliä, mitä haluttaisiin pelata. Aikaisemminkin olen pelannut samanlaisesta vastaanotosta, sen taakse ei voi mennä. Hieno nähdä nuoret kehittymässä ja haluavat mennä uralla eteenpäin.

Jukka Tuovinen, Savon päävalmentaja:

- Onnellisesti päättyi, mutta peli oli kovin vaihtelevaa puolin ja toisin. Syöttövirheitä tuli paljon, mutta ilman riskiä. Pystyttiin hieman paremmin puolustamaan ja torjumaan. Eilisestä pystyttiin nostamaan tasoa. Pidän Ivanovin pelaamisesta ja Fede ottaa kehitysaskeleita koko ajan ja ymmärtää hyvin pelaamista.

Radovan Gacic, VaLePan päävalmentaja:

- Molemmilla peli ailahteli ja pitkiä pisteputkia. Molemmat joukkueet ovat keskellä peliruuhkaa ja keskittyminen ei pysy kasassa. Tiedämme, että ottelut Savoa vastaan ovat tasaisia. Tärkeimmät pelit tulevat playoffeissa ja tiedämme, mihin tavoittelemme. Tunnelma hallissa oli erittäin hyvä ja toivottavasti kaikissa tulevissa peleissä on samanlainen tunnelma, pelaajat syttyvät tunnelmasta.

VaLePa Sastamala Tamperfe - Savo Volley 2-3
19-25, 25-16, 26-24, 15-25, 18-20
VaLePa: Greene 24/+16, Kunnari 14/+5, Siirilä 9/+7
Savo: Raadik 26/+16, Häyrinen 20/+8, Lehtonen 11/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Ivanov Savo
2 Greene VaLePa
1 Esko VaLePa

PRO libero:
Taichi Kawaguchi Savo

Ottelutilasto

Pelikuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Hannu Moilanen / VaLePa

  Takaisin