Seuraa meitä somessa:

Savo Volleyn tasaisuus avausvälierän voiton takeena

30.03.2023

Savo Volley ja VaLePa ovat viime vuosina otelleet monissa tärkeissä Mestaruusliigan pudotuspeleissä ja Suomen Cupin Final Four tapahtumissa. Ottelusarjoissa ovat otteluvoitot vaihdelleet niin kuin huippujoukkueiden peleissä kuuluukin. Torstainakin nähtiin tiukkaa taistelua yksittäisissä palloissa, mutta Savo Volley nappasi tasaisemmilla suorituksilla selvän 3-0 otteluvoiton. Ottelusarja jatkuu heti perjantaina 2. välieräpelillä Vexve Areenalla.

1. välierä, VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 0-3 (20-25, 22-25, 23-25)

Aloituskokoonpanot
VaLePa Esko, Ekman, Savonsalmi, Mäkinen, Allik, Sivula, Pennanen L
Savo Volley Rodriquez, Jauhiainen, Kovac, Michelau, Raadik, Lindqvist, Matsuo L

VaLePa pääsi ottelun alussa pari kertaa pisteen johtoon, mutta sen jälkeen savolaiset hallitsivat ensimmäistä erää. VaLePan ongelmana oli suuri virheiden määrä, suoria hyökkäysvirheitä 5 ja aloitussyöttövirheitä 6 ilman ässiä. Kotijoukkueen kannustajia jäi harmittamaan liiat helpot virheet. Savo Volleyn vastaanotto toimi erinomaisesti eikä joukkue tehnyt yhtään suoraa hyökkäysvirhettä.

Toinenkin erä oli aluksi selkeää hallintaa. Urpo Sivulan hyökkäyksellä pukkipaidat nousivat tasoihin. Seuraavassa pallossa Michael Michelau haki uskomattoman puolustuspallon, mutta vastahyökkäyksestä Severi Savonsalmi vei VaLePan johtoon. 18-18 tilanteessa Timo Tolvanen teki tuplavaihdon ja Ilja Ivanov tuli aloitussyöttämään. Ensimmäisessä side out hyökkäyksessä Sivula harmillisesti hyökkäsi leveäksi tyhjältä verkolta. Seuraavaksi Ivanov syötti ässän. Jacub Kovac hyökkäsi vielä pisteen ja Savo Volley piti johdon itsellään. Andrus Raadik päätti erän kutospaikan hyökkäyksellä.

Kolmannen erän alussa Savo Volley hallitsi erää selvästi. Mikko Esko sai leijahypäreillään vastustajan vastaanottoa hieman rikki ja Sivulan torjunnalla ja kahdella Lindqvistin hyökkäysvirheellä VaLePa siirtyi kahden pisteen johtoon. 20-21 tilanteessa Ivanov tuli jälleen syöttämään. Ässä ja sen jälkeen kovat syötöt vaikeuttivat VaLePan hyökkäyspeliä ja Savo Volley eteni 23-21 johtoon. VaLePa nousi vielä pisteen päähän, mutta Michelaun nelospaikan peippi päätti ottelun.

Kevin Rodriquez palkittiin parhaana. Vaikkei vastaanotto aina ollut moitteeton, hän pystyi nopeudellaan rakentamaan hyviä hyökkäyspaikkoja. Varsinkin yleispelaajat Andrus Raadik ja Michael Michelau käyttivät ratkaisupaikat tehokkaasti. Savo Volleyn libero Keisuke Matsuo haki välillä uskomattomia puolustuspalloja peliin ja koko Savo Volleyn joukkue puolusti hienosti.

Selvästä 3-0 tappiosta huolimatta kotijoukkueella oli omat mahdollisuudet voittoon. Tänään tuli tavallista enemmän virheitä. VaLePan tehokkain oli Sakari Mäkinen ja Jacob Ekman oli myös tehokas. Karli Allik aloitti vaisusti, mutta sen jälkeen kunnostautui vaikeissakin tilanteissa.Timo Tolvanen:

- Millään muulla ei ole merkitystä kuin voitolla. Kummaltakaan joukkueelta ei ollut parasta peliä, mutta hyvä, että peli kääntyi meille. Oltiin aika rauhallisia oman pelin suhteen ja jaksettiin keskittyä, vaikka välillä kaikennäköistä sekaannusta siinä taas on. Hyvä tasapainoinen esitys ja jatketaan taas huomenna. Kevin on tuonut positiivisia asioita ja on tiivistänyt joukkuetta tietyllä tapaa, meillä on kentällä johtaja, joka pystyy johtamaan peliä, mutta myös antamaan tilaa muille. On kyllä pelimies niin passipelissä kuin kaikessa muussakin. Me ollaan saatu hitsattua joukkuetta kasaan tämän aika sekavan alkukauden jälkeen.

Janne Kangaskokko:

- Ei kyllä ollut meidän päivä. Joka asiassa oltiin jäljessä. Valmistautuminen meni vihkoon ja sen otan täysin omalle kontolle. Kyllä huomenna nähdään erilainen VaLePa ja kyllä tämä on herättävä hetki kaikille, nyt pitää alkaa tosissaan taistelemaan finaalipaikasta.

Kevin Rodriguez:

- Hyvä aloitus ottelusarjaan. Hyvä peli, pelasimme joukkueena. Olemme tehneet työtä kaksi kuukautta tätä hetkeä varten. Tämä oli hyvä päivä meille ja meidän pitää pitää focus huomisessa pelissä.

Sakari Mäkinen:

- 3-0 on selkeä ja sitä ei pysty mitenkään selittelemään. Ei olla kovin montaa kertaa syöttöpeliä hävitty Vexvellä, tänään Savo tuli agressiivisella syötöllä ja emme pystyneet siihen vastaamaan ja heti kun ei saatu syötöllä aikaiseksi niin kaverin passari pyöritti peliä siten, että ei päästy missään kohtaa oikein torjunnallakaan kiinni. Syöttää täytyy ehdottomasti paremmin, mutta kuten Jannekin tuossa sanoi niin kyllä joka osa-alueella voidaan parantaa. Savo on tullut aika valmiina tähän välieräsarjaan, mihin ei ollut totuttu kauden aikana. Kaverit on reenannut joukkueena ja kehittynyt kovaa niin kyllä ehdottomasti pitää parantaa. Huomenna homma jatkuu.


VaLePa - Savo Volley 0-3
20–25, 22–25, 23–25
Koti:Mäkinen 10/+3, Allik 9/+1, Ekman 7/+6
Vieras:Michelau 13/+7, Raadik 13/+5, Jauhiainen 7/+3

Ässät: 2-4
Syöttövirheet: 14-16
Torjunnat: 4-5
Hyökkäys%: 45-59

Joukkueiden MVP:t
Sakari Mäkinen, VaLePa
Kevin Rodriguez, Savo Volley

Yleisöä: 678

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 1-0 Savo Volleylle
Kolmella voitolla selviää finaaleihin

Tulevat ottelut
PE 31.3. 18:30 VaLePa Sastamala Tampere - Savo Volley
TI 4.4. 18:30 Savo Volley- VaLePa Sastamala Tampere
Tarvittaessa
KE 5.4. 18:30 Savo Volley- VaLePa Sastamala Tampere
LA 8.4. 17:00 VaLePa Sastamala Tampere - Savo Volley

Kuvat: Hannu Moilanen

  Takaisin