Seuraa meitä somessa:

Sivula Loimun oranssiin

07.10.2014

Maajoukkuehakkuri Urpo Sivula siirtyy Raision Loimuun kauden kattavalla sopimuksella.

Viimeksi Sivula pelasi Mestaruusliigaa kaudella 2012-2013 ja voitti Suomen mestaruuden Kokkolan Tiikereissä.

26-vuotias Sivula on pelannut ammattiuransa aikana ulkomailla Turkissa, Italiassa ja Saksassa. Viime kaudella Sivula edusti Turkin Arkas Izmiriä.

Sivula palaa Mestaruusliigaan odottavaisin mielin.

- Hyvät fiilikset, Mestaruusliiga näyttää aika hyvä tasoiselta ja minulla on pelihalut kohdillaan, kun on hetken aikaa kerennyt lepäilemään. Mukava päästä taas Suomeen, ihan mielenkiintoinen setti tulossa, Sivula kertoo.

Sivula päätti tulla Loimuun, koska seura otti häneen itse yhteyttä. Hänen sopimuksensa kattaa koko kauden ja siihen kuuluu joulukuuhun asti voimassa oleva ulkomaanpykälä. Näillä näkymin siirtoa ulkomaille ei kuitenkaan ole suunnitteilla. Sivulalle tuli tarjouksia myös ulkomailta, mutta ne eivät olleet niin kiinnostavia, että niihin olisi kannattanut tarttua.

- Arvostan sitä, että Loimu otti minuun yhteyttä, eikä tarvinnut itse ruveta soittelemaan. Ulkomailla pelaaminen ei ole mikään ensisijainen tavoite, mutta jos tulee joku ihan maata mullistava sopimus, niin sitten lähden tietenkin mielelläni. Näillä näkymin pelaan kuitenkin Mestaruusliigaa.

Paria ulkomaalaista lukuun ottamatta Loimun pelaajat ovat Sivulalle entuudestaan tuttuja. Ensimmäinen peli Sivulalla on edessään tulevana lauantaina, kun Loimu saa kotona vastaansa Ettan.

Sivula on pitänyt kuntoaan yllä punttia nostamalla.

- Ihan vaan salilla olen käynyt, että pallon kanssa on ollut jonkin verran taukoa, mutta se on tehnyt pelkästään hyvää ja olen saanut taas uutta virtaa lajiin.

Sivula toivoo, että Loimu nousee haastamaan Mestaruusliigan kärkijoukkueita ja haluaa auttaa joukkuetta omilla vahvuuksillaan.

- Haluan nostaa omaa tasoani taas jonkin verran ja auttaa Loimua pääsemään mahdollisimman korkealle. Mitalipelit ovat tavoitteena ainakin itselläni ja uskon, että myös joukkueella, Sivula sanoo.

Sivulan videohaastattelu

Teksti: Katri Kastarinen 
Kuva: Jani Nieminen / Loimu

  Takaisin