Seuraa meitä somessa:

Suosikeille täydet pistepotit miesten liigasunnuntaina

18.11.2018

Suosikit ja kärkijoukkueet Hurrikaani, VaLePa ja Savo Volley ottivat täydet sarjapisteet sunnuntaina Team Lakkapään, Ducksin sekä Tiikereiden jäättyä jalkoihin.

Lakkapään Hurrikaani painajainen sai jatkoa

Team Lakkapään jo painajaiseksi kasvanut tappioputki Hurrikaani-Loimaata vastaan venyi sunnunataina 12 ottelun mittaiseksi, kun vieraat hakivat voiton Rovaniemeltä suoraan kolmessa erässä. Kohtaaminen oli joukkueiden tämänkin kauden kolmas. Lakkapäältä jäi myös viikonloppuna vielä seurahistorian 300:nnen voiton ottaminen pääsarjassa.

Antti Ropponen, Hurrikaani

- Päätimme, että pitkä bussimatka ole selitys huonolle pelille, ja pystyimmekin pelaamaan hyvällä tasolla tänään. Syöttö-vastaanotto toimi tänään todella hyvin. Joka osa-alueella voimme silti parantaa peliä. Omassa pelissä en miettinyt tänään liikaa ja se tuotti tulosta.

Jani Sippola, Team Lakkapää

- Eilinen peli oli hyvin paljon samanlainen kuin tänään. Peli on tökkinyt sekä itsellä että muilla viimeisissä peleissä. Fyysisesti joukkue ei ole väsynyt, mutta peli on tällä hetkellä haastaa. Pisteiden eteen pitää tehdä kovaa työtä. Annetaan välillä vastustajalle ihan turhaa ote. Peli on tällä hetkellä ollut hengetöntä. Henkisellä puolella tarvitsemme itseluottamusta ja hurmosta.

Jussi Heino, Hurrikaani

- Olen tyytyväinen voittoon. Pelistä jäi hieman pehmeä tunnelma. Lakkapäällä olisi ollut tänään sauma ottaa pisteitä meitä tänään. Olimme varsinkin kolmannen erän alussa pehmeitä. Emme olleet tänään parhaimmillamme, mutta saimme riittävästi kovuutta peliin kolmannen erän loppupuolella ja se riitti tänään.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Meidän pitää alkaa pelaamaan. Virheet otetaan tällä hetkellä liian vakavasti. Meillä olisi tänään ollut mahdollisuus ottaa tämä peli. Teimme aivan liikaa virheitä. Pelin mikään osa-alue ei toiminut tänään. Nyt pitää lopettaa selittely ja alkaa pelaamaan. Emme ole löytäneet toimivaa kuusikkoa. Isoin oppimisprosessi meillä on sen kanssa, että virheiden jälkeen emme luovuta.

Team Lakkapää - Hurrikaani Loimaa 0-3
17-25, 18-25, 22-25
Team Lakkapää: Mäkinen 10/+5, McCarthy 9/+4, Korhonen 6/-1
Hurrikaani: Ropponen 19/+14, Rumpunen 12/+4, Kouki 8/+4

LähiTapiolan pisteet
3 West Hurrikaani
2 Ropponen Hurrikaani
1 Rumpunen Hurrikaani

Pro Libero
Davies Lakkapää

Ottelutilasto

Kangaskokko sai johtaa VaLePan vierasvoittoon

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kahden ottelun voittoputken siivittämä Vantaa Ducks kohtasi mestarillisen VaLePa Sastamala Tampereen. Tänään tehtiin historiaa. Päävalmentaja uransa avasi Janne Kangaskokko. Vierasjoukkue jakaa valmentajavastuuta europelien takia ja Radovan Gacic oli tänään kakkosvalmentajana. Janne Kangaskokko aloitti päävalmentajauransa voitolla. Erät olivat 0–3 (25–27, 22–25, 24-26)

VaLePa Sastamala Tampere joutui kuitenkin tekemään kaikkensa, että voitto saatiin kolmessa erässä kairattua Vantaa Ducksista. Pienestä oli kiinni, ettei Vantaa Ducks olisi voittanut ensimmäistä ja kolmatta erää. Yleisöä oli paikalla ilahduttavasti 482 katsojaa. Otteluisäntänä oli Delete.

Ensimmäisen erän ankat aloittivat hyvin ja johtivat jo 5 – 2. Sundbergin syöttövuorolla vieraat karkasivat jo 8 – 12 ja Tuomisen aikalisäkään ei auttanut. Ankat tulivat taas peliin mukaan ja tilanne oli jo 11 – 12 Kankaanpään ja Macielin intouduttua hakkaamaan palloa. Leo Jackin torjuttua Sivulan tilanne oli tasoissa 13 – 13. Tilanteessa 18 – 17 otti Janne Kangaskokko Mestaruusliigatasolla ensimmäisen aikalisänsä. Ankat johtivat Jackin ässän jälkeen jo 19 – 17. Vieraat tulivat taas vahvasti ja tilanteessa 20 – 19 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Maciel piti ankat pelissä ja Väänänen tuli syöttämään tilanteessa 23 – 22 ja Sivulan jäädessä Lankisen valamaan betoniseinään, otti Kangaskokko toisen aikalisänsä tilanteessa 24 – 22. Maciel jäi Siirilän seinään ja tilanne 24 – 24. Seuraavaksi Jack jäi seinään ja tilanne 24 – 25. Ankat taistelivat, mutta Sivulan rajalyönti vei jälleen vieraat johtoon ja Sivulan lurulla vieraat erävoittoon 25 – 27.

Toisessa erässä vieraat olivat erän alussa pikkuisen edellä Vantaa Ducksia. Macielin syöttövuorolla Ankat tulivat jo iholle tilanteessa 7 – 8. Ducks tuli taas iholle Kankaanpään vahvalla pipe-hyökkäykselle ja tilanne oli 12 – 13. Vaihtopallohyökkäysten päättäminen ei kuitenkaan onnistunut ja Macielin jäätyä verkkoon tilanteessa 12 – 15 otti Tuominen aikalisän. Kovia palloralleja nähtiin, mutta VaLePa piti pelin hallussaan Mikko Eskon ruokkiessa taitavaa tähtisikermäänsä. Vieraiden torjunta löysi myös paremmin Macielin lyöntisuunnat. Kankaanpää yritti vielä nelospaikan tapolla ja toi ankat tilanteeseen 15 – 19. Hyvin ankat ja erityisesti PROLibero –palkintoa metsästänyt Hyvärinen taistelivat, mutta Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 20. Väänänen tuli jälleen syöttämään tilanteessa 17 – 20 ja Sivulan lyödessä pitkäksi Joona jatkoi syöttöjään. Ankkojen verkkovirheen jälkeen vieraat johtivat jo 19 – 23. Sundbergin nelospaikan tapon jälkeen eräpallo 20 – 24. Macielin yläkäsistä tappo piti pelin vielä hengissä. Maciel toi ankat jo iholle ja tilanteessa 22 – 24 Kangaskokko otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Mikko Eskon mestarillinen peippi päättää pelin 22 – 25 lukemiin.

Kolmas erä alkoi ankkojen hallinnassa. Sivulan virheillä ankat johtivat 7 – 6. Kankaanpää murjoi isännät jo 9 – 7 johtoon. Suihkosen jäätyä ankkaseinään kutsui Kangaskokko joukkonsa aikalisälle tilanteessa 11 – 8. Macielin pajavasara puhui karua kieltä, tilanne jo 12 – 8. Suihkosen suksen jälkeen ankat johtivat jo 14 – 9. Suihkosen lurusyöttö putosi ankkojen lattiaan ja tilanne 14 – 11. Maciel oli ahtaalla nelosessa ja tilanne jo 15 – 13 ja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Toni oli onneksi päättäväisenä hyökkäyksessä ja tilanne 17 – 14. Kaurton hyökkäyksen mentyä verkkoon tilanne oli jo 19 – 15. Vieraat tulivat päättäväisesti jälleen Kaurton syöttövuorolla ja tilanne jo tasan 19 – 19. Tämä riitti Tuomiselle ja joukot kasaan ohjeita kuulemaan. Mikko Esko otti erässä yhä enemmän otetta ja teki toisesta kosketuksesta useamman pisteen. Rissanen vei ankat jälleen 23 – 22 johtoon. Kankaanpään lyötyä pikkusen leveäksi Sivula pääsi syöttämään eräpalloa tilanteessa 23 – 24. Maciel halusi ottelun jatkuvan ja erä tasoihin 24 – 24. Vieraille taas eräpallo ja Suihkonen päätti erän lukemiin 24 – 26.

Antti Vallin, Vantaa Ducks

- VaLePa Sastamala Tampere on rutinoitunut porukka ja oli tiukoissa paikoissa meitä kovempi. Peli-ilme on kuitenkin joukkueella hyvä ja ensi lauantaina uutta matoa koukkuun.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Ensimmäisen erän lopussa Siirilä näytti taitonsa ja torjui meidän ratkaisijat. Meidän puolustus ei ollut hereillä muutamissa Sivulan jujuissa kolmannessa. Moni muu joukkue olisi kaatunut tällä pelillä.

Passari Mikko Esko, VaLePa Sastamala Tampere

- Ei ollut mitenkään helppo peli. Kovasti ankat pistivät hanttiin. Pitkän erätauon jälkeen oli meillä vaikeata ja ankat johtivat jo 19 – 15. Tehtiin paljon syöttövirheitä. Tuli itselleni kolmannessa myös muutama paikka toiselle kosketukselle.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko, VaLePa Sastamala Tampere

- Voitto tuli ja näin kokeneen joukkueen valmentamisessa piti muutamaa pientä asiaa säädellä ottelun aikana. Tämä oli virallisella tasolla ensimmäinen päävalmentajana vetämänä peli Mestaruusliigan tasolla. Jaetaan Radonin kanssa tiukassa pelissä kuormaa.

Otteluisäntä Delete palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Thiago Maciel ja VaLePa Sastamala Tampereesta Mikko Eskon.

Vantaa Ducks - VaLePa 0-3
25-27, 22-25, 24-26
Ducks: Maciel 20/+13, Kankaanpää 9/+3 ja Jack 9/-1
VaLePa: Sivula 21/+11, Sundberg 10/+7, Suihkonen 9/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Sundberg VaLePa
1 Maciel Ducks

Pro Libero
Hyvärinen Ducks

Ottelutilasto

Savo Volley päätti rankan viikon voitollisesti - Ojansivu loisti

Varkauden perinteikkäässä liikuntatalossa Kokkolan Tiikerit kaatui isäntäjoukkue Savo Volleyn käsittelyssä lukemin 3-1 (25-27, 25-21, 25-20, 25-15).

Savo Volleyn kokoonpanossa oli muutoksia edellisiin peleihin, sillä Olli-Pekka Ojansivu pelasi hakkurina koko ottelun, ja passarin tehtävät olivat koko pelin ajan Petteri Penttisen näpeissä.

Ojansivu kiitti vastuusta ja pommitti 29 pistettä ja jäi 21 pistettä plussan puolelle. Lukemat olivat kentän suurimmat.

Vieraiden latvialainen Edvarts Buivids jäi hakkureiden taistossa kakkoseksi tehoillaan 22/+9.

Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen oli edellisessä pelissä antanut pelaajilleen negatiivista palautetta puolustuspelaamisesta, ja moitteet olivat menneet perille. Varsinkin kolmannessa ja neljännessä erässä Tiikerit ei saanut palloa kuolemaan hyvistäkään paikoista, kun Savo Volley puolusti pallot libero Taichi Kawaguchin johdolla takaisin peliin.

Passari Penttinen esitti passaamisen ohella muutaman mallikkaan puolustuksen.

Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä tunnusti vastustajan paremmuuden.

- Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä ihan hyvää lentopalloa, mutta sitten Savo Volley paransi huomattavasti syötön vastaanottoaan ja puolustustaan. Täytyy nostaa vastustajalle hattua.

Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen ei pitänyt joukkueensa sulamisesta ensimmäisen erän reilussa johtotilanteessa.

- Toisessa erässä Jere Heiskanen tuli Miro Määttäsen tilalle vastaanottoa parantamaan, ja se toimi mainiosti, totesi Tuovinen.

- Toisen erän aikana tuli sellainen tunne, että tämä homma on selkeästi meidän. Lelu (Ojansivu) pelasi koko ottelun ja Petteri (Penttinen) oli pitkästä aikaa kapellimestarina, ja kumpikin pelasi hyvin. Se on meille iso pala pelaamisesta, että emeillä on vaihtoehtojakin pelaamisessa.

Savo Volleyllä on viikon ruuhkan jälkeen edessä viikon tauko peleissä, ja se tulee Tuovisen mukaan tarpeeseen.

- Alkuviikko on palauttelevaa fysiikkaa, ja keskiviikkona aloitamme lajiharjoitukset. Pitkästä aikaa pääsemme oikeasti harjoittelemaan lajia, eikä se ole pelkästään peliin valmistautumista.

Seuraava peli Savo Volleyllä on viikon kuluttua sunnuntaina, kun Pielaveden liikuntahallille saapuu vieraaksi Raision Loimu.

Savo Volley - Tiikerit 3-1
25-17, 25-21, 25-20, 25-15
Savo: Ojansivu 29/+21, Siltala 18/+13, Kaatrasalo 11/+9
Tiikerit: Buivids 22/+9, Hänninen 12/+7, Kudrjashovs 10/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Kawaguchi Savo
2 Ojansvu Savo
1 Buivids Tiikerit

Pro Libero
Kawaguchi Savo

Ottelutilasto

Kuvat:
Asko Leskinen / Lakkapää
Juha Jäntti / Ducks

  Takaisin