Seuraa meitä somessa:

Suosikit horjuivat - Gustavsson ei

22.03.2017

Miesten puolivälierät pyörähtivät käyntiin komella jännitysnäytelmällä, joista VaLePa, Hurrikaani ja Team Lakkapää kuittasivat lopulta voitot.

Hurrikaani-Loimaa ja Vantaan Ducks tarjosivat lentopallon Mestaruusliigan puolivälierien ensimmäisessä ottelussa 655 katsojalle trillerin, jonka lopulta ottelusarjan ennakkosuosikki Hurrikaani vei nimiinsä lukemin 3-2 (23-25, 25-19, 20-25, 25, 25-20, 15-11).

Hurrikaani-Loimaa oli läpi ottelun helisemässä ennakkoluulottomasti pelanneen Ducksin kanssa. Ducksilta muun muassa hakkuri Karl Külaots ja yleispelaaja Toni Kankaanpää iskivät hyvään tahtiin pisteitä, ja pitivät ajoittain Hurrikaanin pelaajia pilkkanaan.

Ismo Tuomisen valmentaman ryhmän paukut eivät kuitenkaan riittäneet voittoon, vaan lopulta Hurrikaanin syömähampaat Harrison Peacock ja Oivasen veljeksen käänsivät ottelun kuin väkisin kotijoukkueen nimiin. Hakkuri Mikko Oivanen sai ottelussa yhteensä 49 passia ja näistä pisteeksi päättyi 27 iskua.

- Me tiesimme, että Ducksin täytyy esittää tänään parasta peliään, mutta emme olleet täysin valmiita siihen. Siksi ottelu oli meille todella vaikea. Onneksi meidän tärkeät pelaajat kuten Mikko ja Matti (Oivanen) nostivat tasoaan ottelun edetessä ja hoitivat tämän meille, kommentoi passari Harrison Peacock.

Hurrikaani ja Ducks kohtaavat toisessa puolivälierässä perjantaina.

- Meidän täytyy parantaa peliämme seuraavaan peliin, mutta meillä on varaa ottaa ne tarvittavat askeleet ylöspäin omassa pelissä, ennakoi Peacock tulevaa.

Ismo Tuominen:

- Meillä ei ole mitään hävittävää. Ilosella mielellä pelaamaan ja katsomaan, mitä meistä saadaan vielä ulosmitattua. Sillä teemalla lähdimme peliin.

Lauri Rantanen:

- Totta kai voitto oli tärkeä, sillä vain ne lasketaan. Otettiin henkisesti todella tärkeä voitto. Porukka kentällä jaksoi uskoa omaan tekemiseen loppuun asti.

Kokoonpanot Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith
Vantaa Ducks: #1 Alpar Szabó, #2 Lassi Nurminen, #6 Balint Magyar, #8 (L) Patrik Ovaska, #9 Karl Külaots, #12 Toni Kankaanpää ja #13 Miro Määttänen

Hurrikaani Loimaa - Vantaa Ducks 3-2
23-25, 25-19, 20-25, 25-20, 15-11
Katsojia: 655

Kuvat

Ottelutilasto

Puolivälierävaihe luo paineita ennakkosuosikeille ja altavastaajan on helpompi lähteä haastamaan. Näin kävi tänään lentopallon Mestaruusliigan puolivälierien ensimmäisellä kierroksella, jossa kaikki pelit menivät viidenteen erään. Sastamalassa VaLePa otti niskalenkin LEKAsta ja eteni voittoon 3-2 (23-25, 20-25, 25-16, 25-17, 15-7).

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Guymer, Carmody, Jokinen, Kunnari, Sivula libero Korhonen.
LEKA: Kasamplis, Lehtonen, Porkka, Helenius, Karinen, Kaislasalo, libero Silventoinen.

Ensimmäisessä erässä pukkipaitojen peli oli väkinäistä eikä pallo kuollut kuten tavallisesti. LEKA haki hyvin peliin VaLePan varovaisia hyökkäyksiä. LEKAn lyhyet laiturit Jan Helenius ja Eelis Karinen käyttivät taitavasti hyväkseen torjunnan käsiä ja hakkuri Samuli Kaislasalo onnistui myös. Erän puolivälissä Jarmo Korhonen haki hienon puolustuspallon mainosaitojen seasta. VaLePa johti vielä 21-19, mutta Jan Heleniuksen syöttövuorolla LEKA kiskaisi ratkaisevan eron 21-23. Helenius syötti neljä kertaa ja joukossa yksi ässä. Viimeisessä pallossa Tommy Carmody ahnehti palloa vastustajan puolelta.

Toinen erä eteni hyvin samaan tapaan kuin ensimmäinenkin LEKAn hallinnassa. Tässä erässä LEKAn keskimiehet Porkka 5/+5 ja Jukka Lehtonen 4 torjuntaa olivat vahvassa roolissa. Porkka syötti erän lopussa neljän pisteen putken, joista yksi ässä.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle asteli päättäväinen VaLePa. Olli Kunnari näytti, mistä suuret pelaajat on tehty. Kahden vaisun erän jälkeen, Kunnari alkoi mellastaa kentällä Kunkun tavoin. Kolmannen erän saldo 8/+8 ja hyökkäyksen tappoprosentti 78% (7/9) ilman virheitä. Myös Timo Jokinen pystyi parantamaan peliään kahden erän jälkeen. Mikko Esko viihtyi hyvin syöttöruudussa ja syötti lähes puolet 12/25 joukkueen syötöistä. Peli oli vielä tasaista 17-16 tilanteessa, 18-16 tuli Kunnarin nelospaikan hyökkäyksestä. Sen jälkeen Esko syötti 8 kertaa peräkkäin ja erävoitto pukkipaidoille 25-16.

Neljäs erä oli VaLePan selkeää hallintaa. Hyökkäyksissä Kunnarin lisäksi Tommy Carmody onnistui 4/4, muutama hirvittävä pommikin nähtiin.

Viidennessä erässä VaLePan hyökkäysvastuu lepäsi edelleen Kunnarin harteilla. VaLePan hyökkäysprosentti tässä erässä 71% . LEKAn pelurit eivät enää saaneet palloa kuolemaan ja hyökkäysprosentiksi jäi 20%.

VaLePan parhaat pistemiehet Kunnari 23/+14, Sivula 19/+9, Gyumer 14/+9 (4 torjuntaa). Korhonen vipelsi vastaanoton lisäksi puolustuspalloissa tehokkaasti.

Sami Kurttila, VaLePa:

- 1 1/2 erää pelattiin huonosti, joukkue tarvitsi herättelyä erätauolla. Pääsimme peliin mukaan ja hyökkäystehot nousivat 60 % tasolle ja peli kääntyi meille. Timo Jokinen ja Olli Kunnari nostivat tasoaan 2. erän jälkeen, myös Jacob Guymer auttoi pelillään koko joukkutta, 4 torjuntaa ja monta hyvää vaimennusta.

Tapio Nissi, Leka:

- Peli vähän jäi koppiin pitkällä erätauolla, olen kokonaisuutena tyytyväinen että pystyimme haastamaan VaLePan kotisalissa näin hyvin. Pelimme suunta on ylöspäin ja pystyimme antamaan varoituksen, että ei meidän yli pysty niin vaan kävelemään. Yksittäiset asiat rupesivat tökkimään, syöttö ja vastaanotto. Myös passaripeli ontui molemmilla passareiila. Perjantaina Kuopiossa tunnelma katossa ja taisteluvalmis joukkue odottaa VaLePaa.

VaLePa - LEKA Volley 3-2
23-25, 20-25, 25-16, 25-17, 15-7
Kunnari 23/+14, Sivula 19/+9, Gyumer 14/+9 (4 torjuntaa)
Kaislasalo 24/+7, Helenius 15/+3, Karinen 12/+5.

Ottelutilasto

Team Lakkapää tuli ja väänsi viisieräisestä ottelusta itselleen voiton ja kappasi samalla kotiedun Tiikereiltä. Tulos: 2-3 (23-25, 27-25, 25-22, 9-15).

Ensimmäisessä erässä aloitettiin suhteellisen tasaisesti. Antti Leppälän syöttövuorolla Tiikerit siirtyi 7-4 johtoon. Siitä jatkettiin taas tasaista tahtia, kunnes tilanteessa 13-11 Fredrik Gustavsson tuli syöttämään. Viiden ässän ja muutaman muun pahan syötön jälkeen tilanteena oli 13-19. Erän loppu oli sitten Tiikereiden kavennusyritystä, mutta erä loppui ennen tasoitusmahdollisuutta.

Toinen erä oli tiukkaa taistelua erän loppuun saakka. Gustavsson jatkoi edelleen hurjaa pistetehtailuaan. Erä meni jatkopalloille ja sen vei Tiikerit Enderwin Herreran ässällä.

Kolmas erä oli lievää Tiikerihallintaa alusta alkaen, Lakkapäävirheiden saattamana. Sitten Jouni Palokangas nosti profiiliaan ja iski tehokkaasti nelospaikalta. Tilanteessa 16-16 oltiin hetken tasapisteissä, mutta Tiikerit napsi taas pisteitä ja siirtyi parin pisteen johtoon. Erän päätti ns. ”Herreran veemäinen", eli pallo torjunnan kautta leveäksi.

Neljäs erä alkoi Arash Dosanjh:n syöttöputkella, jonka aikana Chris Voth teki kaksi pistettä ja Tiikerit kaksi virhettä. 0-4 taka-ajotilanteessa Tiikerit yritti kuroa eroa kiinni ja saikin pelin tasoitettua 10-10. Sitten Lakkapää teki taas eroa mm. Gustavssonin ja Chris Vothin iskuilla. Siitä Tiikerit ei toipunut ja erä Team Lakkapäälle.

Viides erä alkoi molemminpuolisilla syöttövirheillä. Tiikerit tekivät sitten muutaman hyökkäysvirheen, jonka myötä Team Lakkapää siirtyi johtoon. Tiikerit eivät saaneet koko erän aikana yhtäkään ns. break point:ia ja siitähän seuraa, ettei erää voi voittaa.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Aikamoista play-off vääntöä. Peli pysyi yllättävän tasaisena koko ajan. Ei tullut sellaisia selkeitä eriä koko ottelun aikana. Tiukka ottelu. Loppupuoleen saatiin touhuun järkeä, kun pelaajat lopettivat jännittämisen. Gustavsson pätki palloa aika kovalla tasolla. Hänellä oli likimain normipäivä hyökkäysmäärien osalta, mutta hyvillä tehoilla. Jatketaan perjantaina.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Alkuun peli oli hanskassa. Peli-ilme pysyi kolmen erän ajan. Ensimmäinenkin erä oli hyvää peliä, mutta Gustavssonin syöttöputki vei ensimmäisen erän Lakkapäälle. Sitten fokus katosi ja yksilöt halusivat ratkaista. Maltti katosi ja tuli hyökkäysvirheitä. Puolustuksessakin höntyiltiin. Steve oli positiivinen ja Eddy (Herrera) joutui isommalle kuormalle, kun Ranea (Antti Ropponen) ei saatu peliin mukaan. Pitää saada leveyttä hyökkäyksiin perjantaiksi.

T 9-13, Ä 3-6, SV 16-25, H% 48-52, VO% 70-62

Kokkolan Tiikerit - Team Lakkapää 2-3
23-25, 27-25, 25-22, 20-25, 9-15
Kokkolan Tiikerit: Hunt 21/+9,Aguillard 15/+14,Herrera 14/+4
Team Lakkapää: Gustavsson 41/+25,Voth 12/+5,Brown 10/+1
Katsojia: 608

Ottelutilasto

  Takaisin