Seuraa meitä somessa:

Suosikit pitivät naisten välieräavauksissa

25.03.2017

HPK ja LP Viesti eivät antaneet vastustajilleen Pölkky Kuusamolle ja OrPolle erääkään naisten välieräavauksissa lauantaina.

Pölkky ei pystynyn vastaamaan HPK:n tulivoimaan

HPK avasi välieräsarjan puhtaalla kotivoitolla Pölkky Kuusamosta 3-0 (25-15, 25-17, 25-19). HPK:n tulivoima oli liikaa väsyneen näköisille vastustajille, jotka selvittivät täyden viiden pelin puolivälieräsarjasta paikkansa välieriin. HPK hyökkäsi 48% tehoilla ja Pölkky vain 24%.

Allsion Mayfield löi avauserään kovat tahdit tekemällä 12 pistettä mm. kuuden ässäsyötön myötä. Lopulta Mayfieldin tehot olivat 21/+12.

Kaksi seuraavaa välierää pelataan Kuusamossa tiistaina ja keskiviikkona. Finaaleihin selviää neljällä voitolla.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- On todella hyvä, että voitimme kolmessa erässä, kun tiedämme, että Kuusamossa pelaaminen ei ole ikinä helppoa. He ovat siellä aggressiivisempia ja syöttävät paremmin. Siitä ei tule helppoa, mutta hyvä, että pelasimme nyt täällä. Mielestämme syötimme tänään oikein hyvin, syöttö toimi tehokkaasti. Torjunta-puolustuspelaaminen oli erittäin kurinalaista ja järjestyksessä. Teemme vielä vähän liikaa virheitä, mutta olen tyytyväinen tähän tapaan, millä pelasimme, koska vastaanottohyökkäys oli tasaista ja torjunta-puolustus toimi hyvin. Toisessa erässä meillä oli seitsemän torjuntaa, ja se tarkoittaa paljon: olimme keskittyneitä. Pelaajilla oli juuri oikea asenne, ja se on tärkeää.

HPK-keskitorjuja Michaela Madsen:

- Pystyimme pelaamaan omaa peliämme. Kuusamosta näki toki, että he olivat väsyneitä. Kuusamossa he tulevat kuitenkin kovaa, joten täytyy olla koko ajan valmiina. Tähän ei voi yhtään tyytyä, vaan täytyy mennä eteenpäin. Pystyimme yleisesti pelaamaan omalla tasollamme kaikilla osa-alueilla, mitä nyt keskihyökkäys ei oikein toiminut tänään, mutta syöttö ja torjuntapuolustus olivat tosi kovia. Ne ovat meidän vahvuuksiamme. Muutkin joukkueet ovat sanoneet niin. Kuusamossa tulee totta kai kovat pelit. Nyt ei voi yhtään löysätä, koska he ovat kovia kotonaan, heidän ei tarvitse matkustaa (pelien välillä) ja he saavat nyt pari päivää levätäkin.

Pölkky-päävalmentaja Tuomas Alatalo:

- HPK oli tänään selvästi parempi. Pystyimme petraamaan hiukan joka erässä, mutta emme tarpeeksi. HPK on erittäin hyvä ja laadukas joukkue, joka pelaa erilaista lentopalloa kuin WoVo, niin meillä kestää vähän päästä tuohon rytmiin mukaan. Totta kai oli vähän vaikeaa (lähteä otteluun), kun emme ehtineet edes pitää yhtään harjoitusta. Pelasimme toissapäivänä ja yritimme tietysti sen jälkeen mahdollisimman nopeasti nollata ja keskittyä tähän peliin, mutta vaikeatahan se oli. Sen taakse ei kuitenkaan voi mennä. Tänään oli selvä tasoero. Vastaanottopelaamisemme oli tänään vaikeaa. Meidän tulee saada pallo paremmin passarille. Hyökkäyksessä hakkasimme vähän liikaa päätä seinään, sillä HPK on erittäin ulottuva torjuntajoukkue.

Pölkky-passari Iida Paananen:

- 3–0 on aika selkeä tulos, mutta olen sinänsä tyytyväinen tähän peliin, jos vertaa edellisiin vieraspeleihin täällä. Näistä kolmesta pelistä tämä oli huomattavasti paras. HPK oli fyysisesti selvästi kovempi. Kunhan saadaan omaan syöttöön kovuutta ja vastaanotto kuntoon, niin voimme haastaa paremmin. Varmistimme paremmin ja hyökkäsimme rohkeammin kuin edelliskerroilla Hämeenlinnassa, mutta puolustuksessa voi petrata. HPK on kuitenkin fyysinen joukkue, joka hyökkää ja torjuu korkealta, niin siinä on meidän hyökkääjillä haastetta.

HPK - Pölkky Kuusamo 3-0
25-15, 25-17, 25-19
HPK: Mayfield 21/+13, Korhonen 15/+10, Kasprzak 8/+4
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 12/+2, Nicholson 7/+6, Filer 5/+4
Katsojia: 370

Ottelutilasto

LP Viesti voitti ensimmäisessä välierässä OrPon 3-0

LP Viesti voitti naisten lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä välieräottelussaan OrPon 3-0 (25-13, 31-29, 25-18).

Palloilun superlauantai alkoi Salossa Vilppaan voitolla Korisliigassa, ja samalla joukkue varmisti runkosarjan voiton. LP Viesti tarjosi hekumallisen päivän iltalöylyt ottamalla ensimmäisen kiinnityksen finaaliin. Finaaliin selviää neljällä voitolla.

Ennen ottelua LP Viesti huomioi vieraiden juonikkaan passarin Maria Tuomisen. Hänestä tuli 20-vuotisella urallaan toinen 500 lentopallon pääsarjaottelua pelannut naispelaaja.

Avauserä on LP Viestin näytöstä. Joukkue otti Viktoriia Tuchashvilin väkevillä syötöillä heti johdon 6-0, ja vei erän helposti 25-13. Kotijoukkue tuli erittäin vahvasti etenkin vasemmalta: joukkueen 14:stä hyökkäyspisteestä kahdeksan tehtiin nelospaikalta. Lisäksi LP Viesti kirjasi peräti kuusi ässäsyöttöä.

Toinen erä alkoi tasaisemmin tilanteeseen 6-6. Sen jälkeen LP Viesti hyppäsi rattiin ja piti parin kolmen pisteen keulaa, kunnes rohkeasti hyökännyt OrPo tuli takaa ohi 21-22-johtoon. Kotijoukkue sai kuitenkin kaksi ottelupalloa, mutta ei kyennyt niitä hoitamaan. OrPo sai jatkopalloilla jo viisi eräpalloa, mutta LP Viesti vei värikkään erän lopulta 31-29.

Kolmas erä paikoin toisintoa ensimmäisestä. OrPo pelasi omalla tasollaan vain hetkittäin, kun taas LP Viesti teki rutiinipisteitä ja iloitsi erävoittoon 25-18.

Maria Tuominen, OrPo:

- Tiedettiin että Salon valmistautuminen on varmasti hyvällä tasolla ja siltä sen näyttikin. Numerot ovat rajut. Toinen erä oli hyvää taistelua, kolmannessa erässä Salon rutiini oli vaan kovempi. Semmoista se on, välillä pyörii, välillä ei. Salo tuli hyvällä temmolla laidasta, ja meillä oli torjunta ja puolustus vähän myöhässä. Verkolle pitää saada enemmän tehoa. Ei yksi pelaaja (Janisa Johnson) voi toista joukkuetta voittaa. Meidän pitää saada lisää tehoja muillekin.

Ronja Heikkiniemi, LP Viesti:

- Tiedettiin että Orpo on väsyneempi kuin me, mutta toisaalta heillä oli parempi pelituntuma. Toinen erä osoitti tämän playoff-sarjan kovuuden. 20 pisteen jälkeen pelaaminen on muuttunut toisenlaiseksi. Jos pudotetaan tehoa, niin kaveri vastaa kyllä. Kolmannessa erässä saatiin omaan peliin aggressiivisuus takaisin.

Satu Natunen, päävalmentaja OrPo:

- Ensimmäinen erä oli tunnustelua. Toisessa meillä oli mahdollisuus, ja kolmas erä meni meiltä ohi. Otetaan oppia tästä. Parannuksia pystytään tekemään. Tarkoitus on pelata omaa peliä ja tekemään asioita sillä kapasiteetilla mikä meillä on. Ajatus on omassa tekemisessä, ja jos Salo pelaa paremmin, niin sitten se voittaa. Nautitaan ja ollaan rohkeita, sitä olen peräänkuuluttanut.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Ensimmäinen erä pelattiin tosi hyvin, toisessa erässä oma taso hieman heikkeni. Se oli vähän sellaista pelailtua ja luultiin, että sieltä se erä tulee. Hiltsu (libero Hillaelina Mäntylä) pelasti meidät yhdessä eräpallossa ottamassa kolme puolustusta samassa pallossa. Saatiin myös Johnson kiinni ensimmäistä kertaa koko ottelussa heidän eräpallossaan. Olen voittoon tyytyväinen. Kova vastus tulee huomenna. Muutin myös Nooran ja Ronjan (Kosonen ja Heikkiniemi) torjumaan Johnsonia, ja se toimi. Veran (Klimovich) torjuntaan en ollut tyytyväinen, ja siksi Anna (Czakan) pelasi koko kolmannen erän.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen heti huomenna sunnuntaina. Ottelu Orivedellä käynnistyy 17:00. Seuraava LP Viestin kotiottelu Salohallissa isketään tiistaina. Tuo ottelu alkaa 18:30.

LP Viesti - Oriveden Ponnistus 3-0
25-13, 31-29, 25-18
LP Viesti: Vilponen 19/+13, Heikkiniemi 15/+12, Kosonen 12/+5
Oriveden Ponnistus: Johnson 19/+16, Terrel 7/-5, Smolander 5/+3

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

  Takaisin