Seuraa meitä somessa:

Taija Kaukoranta vahvistaa OrPon passariosastoa

24.05.2022

Mestaruusliigan pelejä jo kolmessa joukkueessa otellut Taija Kaukoranta, 22-173, on tehnyt Oriveden Ponnistuksen kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Hän vahvistamaan seuran passariosastoa.

Taija on Oulunsalon Vasaman kasvatti. Hän aloitti E-tytöissä 10-vuotiaana osoittaen kykynsä menestyksenä nuorten sarjoissa. Taija lähti kotiseudultaan 15-vuotiaana lentopallon perässä osoitteenaan Kuortaneen valmennuskeskus. Siellä Taija pelasi kaksi kautta ykkössarjaa ja kolmannen myös liigassa

Kuortaneen joukkueessa. Edessä oli kausi Nurmon Jymyssä, josta tie johti Hämeenlinnaan. Sieltä irtosi ensimmäinen SM-mitali, hopeaa.

Muutot jatkuivat. Vuorossa oli Pihtiputaan LiigaPloki kahdeksi pelikaudeksi. Saavutuksena ripustettiin kaulaan Suomen cupin kultamitali. Viime talvi sujui Oulun Ettassa ykkössarjaa pelaten.



-Halusin palata Mestaruusliigaan takaisin. Siellä on haastetta itselle tason ollessa kovempi. OrPo osui hyväksi valinnaksi. Siellä on 13 pelaajan ryhmä nuoria, tavoitenälkäisiä pelaajia. Lisäksi italialainen päävalmentaja Andrea Carasi ohjaa meidät eurooppalaiseen pelitapaan, kertoi Taija.

Hän on vasenkätinen pelaaja. Passipelin ohessa hän on hyvä syöttäjä. Viime kaudella hän teki yhdessä erässä kymmenen peräkkäistä ässäsyöttöä.

Taija on kuulunut Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon U 16, U17, U19 sarjoissa. Hän oli mukana EM-karsinnoissa. U16 sarjassa hän oli voittamassa Pohjoismaiden mestaruutta kuuluen kisojen tähdistöön passarin tontilla.

Kaukoranta muuttaa Orivedelle asumaan. Hän jatkaa Oulussa kesken jäänyttä lähihoitaja-koulutusta Tredun Oriveden toimipisteessä.

-On hieno juttu, kun asunto, koulu ja pelihalli ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Aikaa ei kulu matkoihin, totesi Taija.

Teksti: Kalle Uotila

  Takaisin