Seuraa meitä somessa:

Tasainen vääntö Kuusamossa Pölkylle

17.10.2018

Pölkky Kuusamo (2-1) otti kauden toisen voittonsa paikallisderbyssä kaatamalla vielä. Voitottoman WoVo Rovaniemen (0-4) tasaisen ottelun myötä 3-0 (26-24, 25-23, 25-22).

WoVo Rovaniemi oli tullut Pölkyn kotiluolaan todella ennakkoluulottomalla asenteella ja antoikin ensimmäisen erän alkuun shokkihoitoa Petra Salmelan syöttövuorolla mennen 0-5 johtoasemaan. Pölkyn peli ei tahtonut käynnistyä ja erä oli menossa jo hyvää vauhtia vierasjoukkueelle 11-18 lukemissa. Jonna Wasserfallerin syöttövuorolla ja kolmella ässällä peli oli tasalukemissa 18-18. Erää pelattiin siitä eteen päin tasaisissa merkeissä vaihtopalloilla ja Jonna ehti vielä täyden kierroksen jälkeen päättämään erän kahdella ässällä lukemiin 26-24. Wasserfallerin syöttöpisteet seitsemän koko ottelussa.

Toinen ja kolmas erä olivat myös tasaisia ja Woman Volley pysyi hyvin pelissä mukana Pölkyn suurella virhemäärällä (12 pistettä vastustajalle jokaisessa erässä). Aloitussyöttö ja passarin yhteispeli keskipelaajien kanssa ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Pölkyltä nähtiin hyvää hakkuripeliä Trine Kjälstrupin tehdessä pisteet 24 (+14) 50 % hyökkäysteholla. Adeja Lambert käytti myös hyvin hyödyksi nelospaikalta vastustajan laitatorjuntaa.

Illan saldona kotijoukkueelle 3-0 voitto ja täydet sarjapisteet. Sunnuntaina joukkueilla on uusinta Rovaniemellä ja silloin pitää Pölkyn pystyä pelillisesti tasaisempaan suoritukseen.

Makena Schoene, WoVo:

- Olemme pettyneitä tulokseen, mutta ylpeitä oman joukkueen pelaamiseen, joka toimii koko ajan paremmin ja paremmin. Syöttö-vastaanottoon ratkesi tänään.
- Omakin pelini on parantunut. Hankalaa, kun näkee, että jollakin pelaajalla ei peli kulje, mutta muulla joukkueella pitää vain auttaa.

Jonna Wasserfaller, Pölkky:

- Syöttöruudussa ei tule mietittyä liikoja, varsinkaan ensimmäisessä erässä, kun olin turhautunut omaan peliin muilla osa-alueilla. Annoin vaan palaa syötöissä. Tänään ei passarin kanssa toiminut yhteistyö.
- Ottelun alussa pitäisi olla paremmin pelissä. Tänään hidas startti ja paljon kirittävää. Paljon palloja joissa emmittiin.

Juha Keihäskoski, valmentaja WoVo:

- Mahtava ottelutapahtuma ja yleisöä viihdyttävä peli. Hienoin tunnelma missä ollaan tähän mennessä pelattu. Syöttö-vastaanotto määrittää paljon lopputulosta ja tähän asti ne on olleet vastustajan eduksi. Eka erässä oli paikat ottaa Wasserfallerin syöttö pois, mutta seuraava tuli sitten kovaa. Tuollaisia syöttöjä ei ole vielä tässä sarjassa nähty.
- Tähän asti olen pyytänyt tytöiltä, että mitä parannetaan ja seuraavaksi pitää alkaa ottamaan eriä itselle. Rovaniemellä on todennäköisesti erilainen peli ja syöttö kääntyy meidän eduksi. Peli tasoittuu tästä kuitenkin. Tytöt alkavat hyvin toteuttamaan pelitapaamme hyökkäyspuolella.

Tuomas Alatalo, valmentaja Pölkky:

- Juha on tehnyt hyvää työtä, hienosti taisteleva joukkue varsinkin puolustuksessa. Raataa ja tekee vastustajan pelaamisen vaikeaksi. Virhemäärämme oli tänään aika järkyttävä. Tehtiin puolet Wovon pisteistä omilla virheillä (36).
- Eveliina (Rautiainen) ja Veera (Hämäläinen) onnistuivat vastaanotossa. Jonnan toimintaan syöttöruudssa olen myös tyytyväinen.
- Päästään nyt treenaamaan isommalla kentällä, samoin tasaisuutta lisää ja lähdemme hyvillä mielin sunnuntain peliin.

Parhaat pelaajat:
Wasserfaller, pölkky
Schoene, WoVo

Pölkky Kuusamo - WoVo Rovaniemi 3-0
26-24, 25-23, 25-22
Pölkky Kuusamo: Kjelstrup 24/+14, Wasserfaller 14/+6, Lambert 11/+5
WoVo Rovaniemi: Schoene 11/+9, Jordan 9/+6, Klimova 7/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Wasserfaller Pölkky
2 Kjelstrup Pölkky
1 Schoenen WoVo

Ottelutilasto

Kuvat: Jouni Ronkainen / Pölkky

  Takaisin