Team Lakkapää vei huikean pronssiavauksen

13.04.2017

Miesten pronssiottelut käynnistyivät täyden viiden erän rutistuksella torstaina Pielavedellä. Team Lakkapää vei voiton Sampo Volleysta 2-3.

Toinen pronssiottelu pelataan sunnuntaina Rovaniemellä ja tarvittaessa kolmas tiistaina Siilinjärvellä.

Rovaniemeläisten ryöstöretki onnistui pitkälti syöttövirheiden vähentämisen myötä peliin tulleena rauhallisuutena ja tietysti kovan torjunnan avustamana.

Hermostuneesti aloittanut kotijoukkue sai taipua avauserässä jo alkupuoliskolla, kun Team Lakkapää näytti tulleensa Pielavedelle pahat mielessään. Toisen erän alkuun Sammon peli vapautui ja leijonapaidat hallitsiva sekä toista, että kolmatta erää. Neljännessä erässä oli sampolaisilla paikat pistää homma pakettiin hyvissä ajoin mutta virhesuman saattelemana erän keskelle osui jakso, jonka kotijoukkue hävisi 1-5 ja vieraat kiittivät tilaisuudesta jatkaa ottelua. Päätöserä oli tasaista vääntöä alusta loppuun, kunnes Gustavssonin ratkaisut erän lopussa olivat kovempia ja Henri Tuomen luotsaama lappilaisjoukkue pääsi tuulettamaan otteluvoittoa.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

-Torjunta pelasi tosi hyvin mutta syöttövirheillä tehtiin tosi vaikea peli itsellemme. Onneksi pikkuisen tuli malttia siinä neljännessä erässä kymmenen pisteen jälkeen. Päästiin pelaamaan ja Fredi (Gustavsson)alkoi päästä tehoille. Passit laskettiin aika alas ja hakkuri alkoi laittaa palloa rataan. Tasaista jauhamista ja hienoa nähdä, että pronssi kiinnostaa molempia. Huikeeta vääntöä.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

-Harmittava tappio, tiukkaa oli mutta peli aaltoili liikaa hyvän ja huonon välillä. Tämä peli piti tappaa siihen neljännen erän alkuun, siinä oli ne paikat meillä. Vastustajan torjunta oli hyvä, meidän hyökkäyspeli vähän puuroutui jollakin tapaa. 55 puolustusta viiteen erään mutta sieltä tappoprosentti jäi kolmeenkymmeneen. Suoria virheitä ja torjuntaan lyöntejä tuli siellä puolella liikaa, liian huonosti hoidettiin ne tilanteet. Mutta taistelu jatkuu, seuraavaan peliin petrataan näitä osa-alueita ja mennään tällä perinteisellä: Katkaiseminen on vaikeata.

Sampo Volley - Team Lakkapää 2-3
23-25, 25-18, 25-20, 19-25, 14-16
Pielaveden Sampo: Raadik 23/+7,Kaatrasalo 11/+11,Heiskanen 11/+-3
Team Lakkapää: Gustavsson 27/+10,Brown 14/+8,Walsh 12/+5