Team Lakkapää voitti huikean trillerin Rovaniemellä

11.04.2018

Team Lakkapää ja Pielaveden Sampo Volley järjestivät juuri sellaisen lentopallonäytöksen, joka sopii kahdelle 2000-luvun menestysjoukkueelle. Team Lakkapää voitti lopulta vuoristoratamaisen ottelun erin 3-2 (25-23, 25-17, 23-25, 21-25, 15-13) ja jatkoi molempien joukkueiden kautta lauantaina Siilinjärvellä pelattavaan ratkaisevaan kolmanteen pronssiotteluun.

Tuo koitos tulee olemaan näillä näkymin viimeinen pääsarjanottelu Pielaveden Sampolle sekä Team Lakkapään ja Perungan Poikien menestykseen 22 vuoden aikana luotsanneelle Oiva Tapiolle. Ottelu tulee olemaan varmasti pronssiottelua suurempi ottelu, joka kaikkien kannattaa mennä nauttimaan paikan päällä.

Ensimmäinen erä oli Sampo Volleyn hallintaa, se johti erää selvästi jo 6-13, kun Lakkapää teki paljon hyökkäysvirheitä ja Sampo puolestaan pelasi kärsivällistä puolustuspeliä. Lakkapää nousi Bobby Walshin ässäsyötöllä tilanteeseen 14-18 ja tästä alkoi nousu, jonka päätti Casey Schoutenin syöttöshow tilanteessa 20-23: ensin kaksi pahaa syöttöä ja ässä tilanteessa 24-23 vei Lakkapään johtoon. Tämän jälkeen libero Jeremy Davies puolusti ratkaisevan pallon peliin, josta koko erän juhlinut Sampon hakkuri Timo Leikas iski pallon leveäksi. Erän aikana peliin Gabriel Domecuksen tilalle tullut Miikka Lemola oli kolmas Lakkapään ratkaisupelaaja yhdessä Bobby Walshin kanssa.

Toisessa erässä Schouten jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Kaksi ässää Enderwin Herrerasta ja tilanne oli 6-1. Tämän jälkeen Herrera sai antaa tilaa Ville Heiskaselle, mutta tahti ei muuttunut, vaan Lakkapää karkasi 11-6 johtoon, josta Sampo nousi vielä 11-9 tilanteeseen. Tämän jälkeen Lakkapään peli aukesi ja Sampo jäi täysin loppuerässä Lakkapään hyvän puolustus- ja jatkopallopelin uhriksi.

Kolmas erä oli tasainen alusta alkaen. Sampo otti alussa 0-2 johdon, joka kääntyi vuoroin molempien parin pisteen eduksi. Sampo meni 20-20 tilanteesta pahoilla ja onnekkailla syötöillä 21-24 johtoon, josta Lakkapää nousi vielä pisteen tuntumaan, mutta lopulta Sampo sai kaivettua ratkaisupisteen Lakkapään virheen jälkeen.

Neljäs erä alkoi Sampon komennossa. Se meni Lakkapään tehdessä virheitä 2-9 ja 3-12 johtoon. Parhaimmillaan Sampo johti jo 5-14 ennen kuin alkoi Lakkapään nousu, jota johti Miikka Lemola syöttöruudusta. Lakkapää nousi jo 18-19 tilanteeseen, kunnes McKaylle sattui harmillinen passivirhe keskihyökkäyksessä ja kun Domecus nosti jatkossa Kaatrasalon aloitussyötön seinille, meni Sampo lopulta helpottavaan erävoittoon.

Viides erä oli koko ottelu pienoiskoossa. Ensin Sampo meni 1-4 johtoon Eetu Häyrisen kovilla syötöillä. Sampo johti jo vakuuttavasti 3-7, mutta sitten alkoi jälleen Lakkapään huikea nousu, joka tuli nimenomaan loistavasta ja kärsivällisestä puolustus- ja jatkopallopelaamisesta. Eetu Häyrinen jäi muutaman kerran Lakkapään torjuntaan ja tilanne olikin pian 8-8. Tämän jälkeen ottelun voitosta käytiin pelin parhaat taistelupallot, jotka kääntyivät vuoroin molemmille joukkueille. Lakkapää nousi ensimmäistä kertaa 12-11 johtoon, eikä sen jälkeen enää luopunut siitä. Ottelun ratkaisupallon nosti Davies, ja pallon iski kenttään Casey Schouten.

Lakkapään paras pelaaja oli huimat tehot 21/+17iskenyt keskipelaaja Bobby Walsh. Hän napsi myös kentän korkeimman torjuntamäärän 7 koppia. Aloitussyöttöpommituksessa olleet yleispelaajat Jouni Palokangas 36/53%, ja Miikka Lemola 30/70% olivat ratkaisevassa asemassa joukkueen hyökkäyspelin rakentelussa. Davies sai olla työttömänä vastaanotossa 12 vastaanotollaan, mutta puolustuspelissä hän oli jälleen loistava.

Sampo Volleyn tehokkain oli hakkurina kesken peliin tullut Eetu Häyrinen 14/+7. Parhaana palkittu Aleksi Mutka nosti huimat 43 aloitussyöttöä huikealla 63 prosentin tehoilla, joita joukkueen hyökkäyskalusto ei riittävästi pystynyt hyödyntämään. Ässäsyötöt menivät Sampolle 8-9 ja samoin torjunnat 13-14. Vastaanottoprosentti meni Lakkapäälle 57-51 ja hyökkäysprosentti 41-35.

Eetu Häyrinen, Sampo

- Parempi voitti tänään. Emme ansainneet voittoa tänään. Lauantaina tavoittelemme voittoa.

Jouni Palokangas, Lakkapää

- Kahden ensimmäisen erän ajan peli oli meidän hallussa. Ensimmäisessä erässä saimme hyvän nousun, mutta käänsimme sen vielä meille. PItkän erätauon jälkeen momentum katosi ja kaveri vei peliä. Viides erä oli kova vääntö. Teimme lopussa vastustajaa rohkeampia suorituksia, jotka käänsivät ottelun meille.

Timo Tolvanen, Sampo

- Peli oli vähän ihmeellinen. Peli aaltoili molemmilla joukkueilla. Ensimmäisen erän hyvän lähdön jälkeen kadotimme pelin käsittämättömästi. Viidennen erän puolen välin jälkeen peli ei pomppinut meille. Lauantaille äi mietittävää. Hyökkääminen oli tänään vaikeaa. Lyönnit oli välillä silmittömiä ja Lakkapääkin puolusti hyvin.

Henri Tuomi, Lakkapää

- Peli aaltoili tänään paljon, mutta niin peli joskus tekee. Peli oli hyvin paljon samankaltainen kuin ensimmäinen peli Siilinjärvellä. Tänään onnistuimme taistelemaan tiukat erät itsellemme. Kova taistelu on edessä lauantaina. Tavoitteena on voittaa kauden viimeinen pallo. Odotan tasaista ottelua lauantaille.