Team Lakkapäällä on edessään pitkä tie - Tiikerit raapi helpot pisteet

07.10.2021

Team Lakkapää kärsi lentopallon Mestaruusliigan toisessa, mutta ensimmäisessä kotiottelussaan kirvelevän tappion Kokkolan Tiikereille erin 0-3 (20-25, 11-25, 16-25). Kirveleväksi tappion teki tapa, jolla se tuli eli joukkue on tällä hetkellä täysin keskenkuntoinen lentopallon Mestaruusliigaan.

Tämä näkyi kaikessa joukkueen tekemisessä. Aloitusten vastaanotto ontui ja sitä kautta koko hyökkäyspeli kaatui hyvin pitkälti laitapelaajien kontolle ja teki siitä aivan liian helposti luettavan vastustajan torjunnalle. Kun torjuntapeli ei toiminut ja puolustuspeli oli epävarmaa, niin pelistä ei sen jälkeen jäänyt paljon lapsille kerrottavaa. Tiikerit puolestaan tekivät sen, mitä ottelun voittamiseen vaadittiin eli nosti aloitukset hyvin ja hyökkäsi ennen kaikkea virheettömästi jättäen Team Lakkapään huoleksi virheiden teon ja valitettavan paljon näitä helppoja virheitä joukkue teki läpi koko ottelun, mikä alkoi näkyä myös pelaajien ilmeissä ja turhautumisena omaan peliinsä.

Ottelu alkoi erikoisesti, sillä ennen ensimmäistä palloa Team Lakkapää teki vaihdon, kun keskipelaajan paikalla ollut yleispelaaja Toni Katajamäki vaihdettiin kolumbialaiskeskipelaaja Daniel Aponzaan, joka oli saanut peliluvan vasta aivan ottelun alla. Aponzan ensimmäinen piste tuli sitten tilanteessa 4-6, jossa hän ensimmäisellä aloitussyötöllään iski ässän. Aponza osoittikin jo nyt, että hänessä on paljon potentiaalia. Silloin, kun pallo nousi passarille kunnolla, Aponza löi korkealta ja kovaa palloa alaspäin.
Tiikerit puolestaan pelasi tasaisesti koko joukkueena, vaikka siltä puuttuikin rosterista nilkkavaivainen Jere Mäkinen. Keskipelaaja Antti Leppälä syötti toisen erän loppuun voiton Tiikereille ja hakkuri Oskari Keskinen puolestaan syötti kolmannen erän voiton Tiikereille latoessaan kolme ässää syöttöputkellaan tilanteesta 8-7 8-17. Kolmannen erän alku oli tasainen ja yksi syy siihen oli Team Lakkapään kohentunut aloitussyöttö, joka sai erän alussa Tiikerit takanojaan, mutta joka kääntyi Keskisen syöttövuorolla taas etunojaksi.

Ottelu jätti varmasti Team Lakkapäälle paljon mietittävää. Positiivista oli tänään keskipelaajien Atro Berg ja Daniel Aponza esitys. Myönteisenä asiana on myös otettava se, että joukkueen pelissä on vain parannettavaa. Seuraava ottelu tulee kuitenkin jo aivan liian nopeasti joukkueen pelin kannalta, kun se ylihuomenna kohtaa kotikentällään Vantaa Ducksin.

Lasse Jäntti, Lakkapää

- Ei ollut kaunis lopputulos. Pystymme pelaamaan hyvää lentopalloa, mutta sitten kesken erää nukahdetaan osa-alue kerrallaan. Tasaisuutta tarvitaan. Eniten vastaanottoon tarvitaan tasoitusta. Kuusikkotreeniä on ollut vasta vähän, mutta sen taakse ei voi mennä.

Oskari Keskinen, Tiikerit

- Tehtiin se mitä pitikin. Saatiin ehjät kolme erää. Lakkapäällä ei varmasti ollut paras päivänsä. Uskon, että Lakkapää parantaa kauden mittaan. Meiltä oli hyvä peli.

Luis Salgado, Lakkapää

- Meillä on hetkemme. Heikon vastaanoton jälkeen Tiikerit ottivat tärkeitä pisteitä. Vastaanoton kanssa pitää vielä kehittyä. Itsevarmuutta tarvitsemme lisää. Daniel Aponza on treenannut kolme päivää joukkueen mukana.

MIkko Keskisipilä

- Tasaisen vahva esitys meiltä. Varsinkin hyökkäyksissä virheiden määrä oli pieni. Olemme saaneet treenata joukkueen kanssa keväästä asti. Se näkyy meillä varmuutena, mikä on iso ero vastustajaan. Olimme jatkopalloissa selvästi parempia. Lakkapäästä näki, etteivät he ole saaneet harjoitella vielä paljoa yhdessä.

Team Lakkapää - Tiikerit
0-3 (20-25, 11-25, 16-25)
Koti: Gustavsson 12/+0, Aponza 6/+4, Berg 5/+4
Vieras: Keskinen 14/+11, Lahti 13/+9, Tupeli 7/+6

Ässät 2-10, syöttövirheet 8-8, torjunnat 2-11, hyökkäys% 39-53, vastaanotto% 48-44