Seuraa meitä somessa:

Tiikereille todella tärkeä vierasvoitto - Loimu nousi täyteen saaliiseen

11.02.2018

Kokkolan Tiikerit haki viimeisen pudotuspelipaikan ja liigakarsintojen välttämisen kannalta todella tärkeät pisteet sunnuntaina Tampereelta Rantaperkiön Iskusta. Raision Loimu nousi täyteen pistepottiin kotonaan Vantaa Ducksia vastaan oltuuaan jo 1-1 erissä kolmannessa erässä tappiolla 21-24.

Loimulle taisteluvoitto Ankoista

Raision Loimu nousi vaikeuksien kautta 3-1 (21-25, 25-21, 26-24, 25-19) kotivoittoon lentopallon Mestaruusliigan kamppailussa Vantaa Ducksia vastaan. Lauantaina illalla Putouksessa esiintynyt Ducks aloitti ottelun vahvasti eikä kotijoukkueen aikalisäkään auttanut vieraiden rynnistäessä 1-8 johtoon. Loimu nousi kuitenkin vielä taistelemaan erävoitosta. Avauserässä nousu ei riittänyt vielä erävoittoon, mutta toinen erä oli jo isäntien.

Kolmannen erän ratkaisupalloihin tultiin vieraiden johtoasemassa, mutta Ducksin polttoaine loppui tilanteeseen 21-24. Loimu pääsi kolmen peräkkäisen torjuntapisteen saattelemana syöttämään eräpalloa tilanteessa 25-24. Isäntien ensimmäinen eräpallo toi kotiyleisön toivoman tuloksen, kun libero Ville Sihvosen puolustuspallon jälkeen Kirill Borichev niittasi pallon parkettiin. Kolmannen erän loppu katkaisi vieraiden selkärangan eikä neljännestä erästä tullut enää kunnon taistelua ottelun ja kolmen sarjanpisteen voitosta.

Molempien joukkueiden hakkurit Gino Naarden ja Karl Külaots tekivät 20 pistettä joukkueilleen. Loimusta löytyi onnistujia laajalla rintamalla – yleispelaaja Janne Marttila teki 19 pistettä, vaihdosta irti päässyt Kirill Borichev 11 ja keskitorjuja Trent O’Dea teki 13 pistettä. Vaihdosta aloittanut torjuntapörssin kärki Tuomas Koppanen napsi irti päästyään 6 torjuntapistettä. Ducksista keskitorjujat olivat vahvoja, kun Szabó teki 14 ja Atte Rissanen 11 pistettä. Myös molempien joukkueiden liberot Ville Sihvonen ja Pasi Hyvärinen lukeutuivat illan onnistujiin.

Alpár Szabó, Ducks:

- Peli oli todella vaikea meille. Meillä oli viikolla sairastumisia, mutta Attet Rissanen ja Kyrölä suoriutuivat hyvin. Aloitimme ensimmäisen erän hyvin ja toisessa erässä nousimme hyvin taistelemaan erävoitosta. Kolmas erä oli ottelun tärkein enkä tiedä miten onnistuimme häviämään sen 21-24 tilanteesta.

Gino Naarden, Loimu:

- Jos vertaa reagointiamme ottelun huonoon alkuun alkukauden vastaaviin, teimme mielestäni hienon suorituksen tänään. Ottelu antoi meille itseluottamusta. En ole tyytyväinen omaan peliini, pystyn paljon parempaankin. Onneksi meillä on vielä aikaa valmistaa peliämme ennen pudotuspelejä.

Ismo Tuominen, Ducks:

- Emme ansainneet pisteitä tänään. Valmistautuminen meni heikosti, kun pari miestä normaalista kuusikosta oli poissa. Olimme silti kiinni kolmessakin pisteessä, mutta ottelu kulminoitui kolmannen erän loppuun. Teimme siinä sovitun vastaisia valintoja ja Loimun hyvä torjunta sai meidät lamaantumaan.

Christophe Achten, Loimu:

- Teimme alun itsellemme vaikeaksi. Varoitin joukkuetta ennakkoon, sillä vaikka olemme voittaneet Ducksin jo kolmesti tällä kaudella, heidän pelinsä on kehittynyt viime aikoina. Onnistuimme ottamaan oikeita riskejä kolmannen erän lopussa ja peli päättyi käytännössä jo siihen. Laitoimme painetta nyt mm. Lakkapäälle ja Lekalle, tavoittelemme edelleen 5. sijaa runkosarjassa.

Otteluisäntä Kisakallion Urheiluopiston palkitsemat parhaat pelaajat:
Loimu: Janne Marttila
Ducks: Alpár Szabó

LähiTapiolan pisteet
3 Marttila Loimu
2 Naarden Loimu
1 Szabo Ducks

Raision Loimu - Vantaa Ducks 3-1
21-25, 25-21, 26-24, 25-19
Raision Loimu: Naarden 20/+13,Marttila 19/+12,O'Dea 13/+
Vantaa Ducks: Külaots 20/+11,Szabó 14/+12,Rissanen 11/+10
Katsojia: 525

Ottelutilasto

Tiikerit ryösti arvokkaat pisteet Tampereelta

Kokkolan Tiikerit pelasi kovalla itseluottamuksella lentopallon Mestaruusliigassa ja jatkoi Pirkanmaan-ryöstöretkeään Tampereella. Tiikerit haki arvokkaat kolme pistettä Rantaperkiön Iskulta otteluvoitolla 1-3 (16-25, 25-19, 19-25, 19-25), kun kotijoukkueelle sattui kauden virheherkin peli.

Tiikerit nousi voitolla neljän pisteen verran Iskun edelle, vain pisteen päähän kahdeksannella sijalla olevasta Vantaan Ducksista, joten kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta ja liigakarsintojen välttämisestä jatkuu kiivaana.

Isku oli heti ensimmäisen erän alussa vaikeuksissa hyökkäyspelinsä kanssa. Tiikerit sai useita torjuntoja, ja lisäksi kotijoukkue sortui suoriin hyökkäysvirheisiin. Erän puolenvälin jälkeen ottelu kuitenkin muuttui tiukemmaksi, vaikka se ei vielä näkynytkään pisteissä. Toisessa erässä ote vaihtui Iskulle. Hyökkäyspeli parani ja virheet jäivät vähiin. Myöskään Tiikerit ei tehnyt suoria hyökkäysvirheitä, mutta torjuntoja Isku sai napattua. Kolmannessa erässä virheiden määrä taas kasvoi, ja samalla Tiikerit paransi huomattavasti hyökkäyspeliään. Tiikerit hyökkäsi tehokkaasti paitsi laidoilta, myös keskeltä, ja puolusti palloja vastustajan kenttäpuoliskolle melkein lattianrajasta asti. Sama jatkui edelleen neljännessä erässä, jossa Isku teki hyvästä vastaanotosta huolimatta peräti yhdeksän suoraa hyökkäysvirhettä.

Seuraavaksi Isku suuntaa vieraskiertueelle Ouluun ja Pielavedelle. Lauantaina 17.2. vastassa on Oulun Etta ja sunnuntaina 18.2. Pielaveden Sampo. Seuraava kotiottelu on tiistaina 27.2. klo 18.30 Akaa Volleyta vastaan.

Kalle Määttä, Tiikerit:

- Oli meiltä hyvä peli. En usko, että vastaanotto oli ihan niin huono kuin tilastoissa, meillä oli ihan hyvä nostopeli. Muutenkin oli meiltä ihan ehjä esitys, kaikki osa-alueet toimivat hyvin. Mahtavaa, että täältä saatiin kolme pistettä, kun samoista sijoituksista tapellaan. Tämä oli hyvä viikonloppu meiltä.

Runkosarjan lopusta tulee hyvä tappelu, kun Isku, Ducks, me ja Akaa tapellaan viimeisestä pleijaripaikasta. Katsotaan miten käy, toivottavasti päästään pleijareihin.

Mauri Kurppa, Isku:

- Virhekontrolli petti varsinkin edellisiin peleihin verrattuna. Olemme tehneet vähän virheitä ja nyt tehtiin ne kaikki tähän päivään. Kaveri pelasi tänään hyvää puolustuspeliä ja raapi palloja melkein lattiasta peliin.

Ylilatausta saattoi olla, vaikea sanoa. Laadullisesti teimme vähän huonoja ratkaisuja, mutta joskus pallo pomppii paremmin, joskus huonommin. Tämä oli ensimmäinen iso peli kahden paineettoman pelin jälkeen, ja ensimmäisessä erässä varsinkin oli liikaa latausta.

Kyllä me saadaan vielä raavittua ne tarvittavat pisteet, iso vieraskiertue on vielä ensi viikonloppuna ennen seuraavaa kotipeliä.

Oskar Muurinen, Isku:

- Aika lailla kupletin juoni oli siinä, että hyökkäysprosentti oli 39%. Hyökkäyksen teho oli semmoinen, ettei sillä kuulukaan voittaa lentopallopeliä. Syötössä virhekontrolli vähän keuli niissä erissä missä oltiin perässä, mutta hyökkäysosastolle tämä peli kaatui, sieltä ne virheet tulivat.

Kun päivä vaihtuu toiseen, paljon voi muuttua. Tämä oli yksi virhealttein peli tällä kaudella, että varmaan osui vain se paskin päivä muutamalla pelaajalla kohdalle.

Edelleen meillä on nuoria pelaajia, joten balanssin löytämisen kanssa tapellaan. Vieraskiertueella pyritään paikkaamaan menetettyjä pisteitä. Vieraskiertue näyttää mikä on itseluottamuksen taso seuraavassa kotiottelussa, mutta varmasti tullaan tappelemaan pisteistä.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Ilman muuta lämmittää, kun otettiin viisi pistettä kahdesta viikonlopun pelistä. Olemme pelanneet neljä peliä viikkoon ja ottaneet hyvin pisteitä. Itseluottamus huokui kentältä, jätkät pelasi huikeaa peliä.

Ideana oli tänään, että jaetaan vastuuta, meillä on kolme peliä alla ja Fredric (Gustavsson) on hakannut varmaan kuusisataa passia, joten vastuuta on pakko jakaa. Kalle (Määttä) teki omat ratkaisunsa ja hyvä niin. Tämä taisi olla pitkään aikaan ensimmäinen kerta, kun joku muu kuin Fredric palkitaan parhaana pelaajana. Peli on parantunut ja hyvässä kuosissa tällä hetkellä, tänä viikonloppuna otettiin pitkiä askeleita.

Parhaat pelaajat:
Matti Hietanen, Isku ja Kalle Määttä, Tiikerit

LähiTapiolan pisteet
3 Määttä Tiikerit
2 Gustavsson Tiikerit
1 Hietanen Isku

Rantaperkiön Isku - Kokkolan Tiikerit 1-3
16-25, 25-19, 19-25, 19-25
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 21/+2,Hietanen 17/+7,Toimela 8/+5
Kokkolan Tiikerit: Gustavson 15/+4,Hone 13/+13,Jylhä 11/+4
Katsojia: 517

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Jyri Kivimäki / Isku

  Takaisin