Seuraa meitä somessa:

Tiikerit avasi kauden voitolla - Akaa haki pisteet Loimaalta

10.10.2020

Kokkolan Tiikereiden liigakausi käynnistyi lauantaina 3-0 -kotivoitolla Vantaa Ducksista ja Akaa-Volley puolestaan teki ryöstöretken Loimaalle vieden kaikki sarjapisteet mukanaa.

Tiikerit olivat ensimmäisessä liigaottelussaan tylyjä isäntiä Vantaa Ducksille ja veivät ottelun suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-20, 25-17, 25-17)

Tiikereiden avauskokoonpano oli odotettu, mutta Ducksin avauksesta puuttui aiempien otteluiden hahmo, Atte Kyrölä. Hän palasi noin ottelun puolivälissä ja näytti pelitaitonsa silloinkin.

Ensimmäisen erän alku oli Vantaa Ducksin, Joonas Jokela ja Kalle Kattelus napsivat pisteitä ja Tiikerit teki virheen. Tilanteeksi 0-4.
Tiikerit toipui alun shokista ja tasoitti pelin, 7-7. Jatko meni tasaisesti, kunnes Oskari Keskinen tuli syöttämään ja Tiikerit pääsi kolmen pisteen johtoon, 19-16. Ducks vaihtoi Ville Katteluksen kentälle ja samaan syssyyn Tommy Carmody torjuu. Tilanne taas tasan 20-20. Aikalisän jälkeen Tiikerit meni menojaan. Syöttämään tullut Benjami Montonen teki mm. yhden ässän. Erän pisteiden tekijöitä olivat Joonas Jokela Ducksin puolelta ja Jiri Hänninen Tiikereiden puolelta.

Toinen erä meni kokonaisuudessaan Tiikerihallinnassa. Ducks ei päässyt johtoon kertaakaan ja Joonas Jokela turhautui vaihtoon. Erän lopussa (19-12) Ducksin Atte Kyrölä tuli kentälle. Hän ehti lyhyessä ajassa tekemään kaksi pistettä ja oli muutenkin nostamassa Ducksin tasoa. Tiikereiden Oskari Keskinen oli hurjana ja teki virheetönä hyökkäystyötä napsien 7 pistettä.

Atte Kyrölän edellisen erän hyvät suoritukset toi hänet suoraan kolmannen erän avaukseen. Erä alkoi tasaisissa merkeissä. Välillä
pisteet olivat tasan ja välillä Ducks johti kahden pisteen verran. Erän puolessa välissä Ducks teki peräkkäisiä hyökkäysvirheitä ja myöhemmin pari syöttövirhettä. Tiikerit saivat otteen pelistä ja kasvattivat eroa Oskari Keskisen syöttövuorolla. Jere Mäkinen torjui kasi kertaa Joonas Jokelan, joka sitten vaihdettiin Aleksander Rastamoon. Erä oli kuitenkin jo Tiikereiden hallinnassa ja sitä myöten ottelukin.

Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Kyllä siinä isossa kuvassa hävittiin. Hyökkäysyritykset menivät vaiketiksi. Torjuntapuolustukseen olen kohtuullisen tyytyväinen, mutta pelaaminen menee vaikeaksi, kun vastaanotto horjuu. Tämä oli kuitenkin positiivinen kokemus nuorelle joukkueelle. Välillä menee hyvin ja välillä huonosti. Sellaista elämä on. Hurrikaania vastaan syöttö-vastaanotto toimi paremin. Nyt liikaa syöttövirheitä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tänään syötettiin hyvin. Se oli postiivisin juttu. Monesti vastajoukkueen tulos on tuommoinen tässä tilanteessa. Toinen hyvä juttu
oli, että saatiin Joonas Jokelan tehon nollille. Tänään näin. Oskari Keskisellä oli hyvä syöttö tänään. Joukkueen virhemäärää pitäisi silti vähentää. Ihan joka pelissä ei näillä virheillä pärjätä. Mennään päivä kerrallaan koronan kanssa.

Tiikerit - Ducks 3-0 (25-20, 25-17, 25-17)
Tiikerit: Keskinen 14/+10, Hänninen 14/+8, Välimaa 9/+6
Ducks: Jokela 8/-2, K.Kattelus 6/-1, Määttänen 6/-1
Ässät 11-1 , syöttövirheet 10-11, torjunnat 6-4, hyökkäys% 41-38, vastaanotto% 50-38

Pistekilpailu:
3 Keskinen Tiikerit
2 Sihvonen Tiikerit
1 Välimaa Tiikerit

PROlibero
Ville Sihvonen Tiikerit

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Akaa-Volley haki pisteet Loimaalta

Akaa-Volley käänsi hävityn ensimmäisen erän jälkeen pelin edukseen Loimaalla Hurrikaania vastaan erin 1-3 (25-23, 20-25, 19-25, 20-25). Etenkin puolustuspelaamisessa vieraat olivat pelin edetessä selkeästi parempia.

Santeri Välimaa, Hurrikaani:

- Aloitimme hyvin ja oli helppoa tekemistä ekassa erässä syötön toimiessa hyvin erän loppuun asti. Kaveri rupesi napsimaan meidän helpompia syöttöjä ylös ja kaverin passari pääsi aika helposti pyörittämään peliä. Puolustus sakkasi alussa, se parani loppua kohden.

Markus Kaurto, Akaa:

- Eka erä oli vähän nihekää, mutta saimme puolustuksen kautta energiat ylös. Saimme jatkopallopelaamisen toimimaan. Oma peli meni hyvin passarin kanssa. Pelimme rentoutui avauserän jälkeen.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Ensimmäisessä erässä molemmat olivat hyviä ja Akaa jatkoi siitä. Meiltä katkesi vähän kontrolli. Ei oltu riittävän kärsivällisiä ja kontorolloivia tekemisessä. Virheiden määtä kasvoi. Akaa oli todella hyvä ja tasainen pelaten vähillä virheillä.

Oliver Lüütsepp, Akaa:

- Sanoin ennen peliä pelaajille, että puhun suomea kun voitto tulee. Pelasimme hyvällä fiiliksellä ja energialla, Koko joukkue yhdessä. Vastaanotto ja syöttöpeli parani toisessa erässä. Iso ero oli puolustuksessa. Meidän puolustus isoa palloa vastaan oli hyvä ja vastahyökkäys oli hyvää. 54-39 puolustuksen meille.

Hurrikaani - Akaa 1-3 (25-23, 20-25, 19-25, 20-25)
Hurrikaani: Seppänen 14/+4, Kouki 13/+7, Kutinlahti 12/+5
Akaa: Sivula 23/+14, Mikkonen 14/+8, Pennanen 12/+4
Ässät 5-4 , syöttövirheet 13-13, torjunnat 8-10, hyökkäys% 46-52, vastaanotto% 45-47

Pistekilpailu:
3 Keel Akaa
2 Sivula Akaa
1 Seppänen Hurrikaani

PROlibero
Voitto Köykkä Akaa

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Juuso Riponiemen kuvat

Loimaa lehden otteluraportti ja lehdistötilaisuus

Kuvat:

Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Maarit Hotakainen / Tiikerit

  Takaisin