Tiikerit haki vierasvoiton Akaasta - VaLePa, Savo ja Etta lauantain muut voittajat

05.02.2022

Miesten Mestaruusliigalauantain vierasvoitto nähtiin Akaassa, jossa sarjakakkonen kaatui Tiikereiden käsittelyssä. Sastamalassa, Oulussa sekä Pielevdellä sen sijaan nähtiin kotivoitot.

Ettalle tärkeät kolme pistettä avausvoitolla TUTO Volleysta

Kotijoukkue lähti TUTO Volley -otteluun edelleen loukkaantumisten runtelemalla kokoonpanolla. Pienistö kolhuista kärsivät jo ennestään ohuesta kokoonpanosta Teppo Heikkilä, Eemi Pöllänen, Veeti Parkkinen ja Aleksi Hänninen. Oulun Kiskon 1-sarjajoukkueen suosiollisella avustuksella Ettan avuksi saatiin kuitenkin pikakomennuksella Otso Hakala, joka esiintyikin mallikkaasti ja kuului joukkueen onnistujiin. Otteluun saatiin päästää pitkästä aikaa myös katsojia, ja kaipuun huippulentopallon pariin saattoi kuulla katsomoiden raivokkaista suosionosoituksista omien jälleen pelatessa faneilleen. Fanien ja pelaajien suunnattomaksi riemuksi ottelu päättyi kolmen pisteen kotivoittoon lukemin 3-1 (27-25, 26-28, 25-21, 25-23).

Ettan avaus: Haapakoski, Marttila, Pennanen, Hakala O, Niinivaara, Väisänen, Hakala A (L).

TUTO Volley avaus: Puputti, Koivisto, Kouki, Rumpunen, Vuorenmaa, Kutinlahti, Siliämää (L).

Ensimmäistä erää sävyttivät molempien joukkueiden lukuisat omat virheet. TUTO oli edellä koko erän, mutta sitkeä Etta ei päästänyt eroa kahta pistettä suuremmaksi, ja ajoittain peli kävi myös tasapisteissä. Joukkueet painelivat kuitenkin kahden pisteen erolla side-out -peliä lähes koko loppuerän ajan, kunnes Markus Väisäsen torjunnalla erän tehokkaimmasta pelaajasta, vieraiden Tomi Rumpusesta, Etta nousi tasoihin tilanteessa 22-22. Samassa tilanteessa nähtiin myös vieraiden ensimmäinen aikalisä. Kotijoukkueen kahden peräkkäisen suoran virheen jälkeen oli kotijoukkueen vuoro aikalisälle erän ollessa katkolla TUTO:lle 24-22. Janne Marttilan ruudikkaan hyökkäyksen ja kavennuspisteen jälkeen myös TUTO käytti toisen aikalisänsä. Hirmuisen taistelun jälkeen Marttila löi erän myös jatkopalloille. Eräpallo kääntyikin jälleen Marttilan suorituksella isännille, tällä kertaa Janne kunnostautui torjunnalla. Vieraiden hakkuri Einari Koivisto selvitti ensimmäisen eräpallon, mutta vieraiden syöttövirheen jälkeen Eetu Pennanen löysi vastaanotosta komean sauman, ja päätti erän ässäsyötöllä lukemin 27-25. Marttila ja vieraiden Rumpunen erän tehokkaimmat 7 pisteellä, ja Kiskon vahvistus Otso Hakala ehti kerätä 4 pistettä.

Toiseen erään ei nähty kokoonpanomuutoksia. Alku mentiin jälleen tasatahtiin, ja ensimmäinen break point nähtiin Otso Hakalan komealla torjunnalla 3-2 -tilanteessa. Hakala vei komealla vastapallokuopaisulla kotijoukkueen myös 5-3 -johtoon. Kummankin joukkueen otteista alkoi erän edetessä rapista pahimmat jännityksen karstat, ja molempien napakoituneesta syöttöpelistä huolimatta virheiden määrä laski molemmilla puolin verkkoa. Kotijoukkueella onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Vieraista kunnostautui hakkuri Koiviston ja Eemeli Koukin lisäksi keskitorjuja Karri Kutinlahti vahvoilla hyökkäyksillään. Toisessa erässä edettiin puolestaan Ettan muutaman pisteen johdossa, ja kotijoukkue pystyi tukeutumaan Otso Hakalan ja Janne Marttilan tulessa oleviin olkapäihin, ja tilanteessa 17-13 TUTO Volleyn valmentaja Ruslan Zhbankov kutsui joukkonsa erän ensimmäiselle aikalisälle. Vieraiden kavennettua tilanteen 18-15, käytti myös Ettan Olli Kuoksa ensimmäisen aikalisänsä edeltäneen tilanteen nollaamiseen. Kotijoukkueen rajarikolla ja TUTO Volleyn komealla torjuntapisteellä vieraat olivat kuitenkin jo pisteen päässä 19-18. Niinikään Koiviston komea torjunta pakotti Kuoksan pian jo toisellekin aikalisälle, kun vieraat saivat pelin tasoihin 20-20. Komealla puolustuspelillä ja Kutinlahden hyökkäyksillä etu olikin yhtäkkiä vierailla. Marttilan ja Otso Hakalan hyökkäysten johdolla kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käänsi edun takaisin ja pakotti myös TUTO Volleyn toiselle aikalisälle tilanteessa 23-22. Ensimmäisestä eräpallosta käytiin hirmuinen taistelu, joka kääntyi kenenpä muun kuin Otso Hakalan juonikkalla käännöllä kotijoukkueelle. Kentälle vaihdetun Tino Vuoren vahvoilla hyökkäyksillä hoidettiin kaksikin eräpalloa, ja komealla Vuorenmaan torjunnalla eräpallo siirtyi vieraille. Epäonnistunut passi vesitti ensimmäisen eräpallon, mutta Tatu Vuorenmaan hyökkäys ja tulinen vastapallo käänsivät kuin käänsivätkin erän vieraille lukemin 26-28. TUTO Volleyn puolelta löytyi ratkaisijoita lopulta laajemmalta, kun taas erän edetessä Etta luotti enemmän ja enemmän vain Hakalaan ja Marttilaan.TuTo

Myös pitkän erätauon jälkeen jatkettiin samoilla kokoonpanoilla. TUTO Volley ikään kuin hiipi erässä jo 0-3 -johtoon, ennenkuin Etta muisti palata pitkältä erätauolta myös henkisestu kentälle. Viime syksyn ottelun tähti vierasjoukkueen paidassa, keskitorjuja Tatu Vuorenmaa jatkoi vahvoja otteita, ja hyvin toiminut vastaanotto yhdessä keskihyökkäysuhan kanssa repivät Ettan torjuntaa pahasti palasiksi. Niinikään Eemeli Koukin suorituksilla TUTO Volley piti edun, mutta piti kotijoukkueen mukana pelissä pitkällä putkella syöttövirheitä. Pari virhettä myös omissa hyökkäyksissä, ja Etta onnistui kuromaan eron umpeen. Niko Haapakoski siirsi kylmänviileällä jujullaan Ettan jo edelle, mutta Koukin johdolla vieraat pysyttelivät iholla. Toinen Ettan tukipilareista loukkasi hieman itseään, kun Otso Hakala jäi viattomalta näyttävän pallonhakutilanteen jälkeen pitelemään jalkaansa. Olli Kuoksa vaihtoi varmuudeksi paikalta itse kävelleen Hakalan tilalle nuoren Heikki Sipolan. Hienosti esiintyneelle Koivistolle sattui pari peräkkäistä hyökkäysvirhettä, ja Etta pääsi ensimmäisenä kahteenkymmeneen pisteeseen ja vieläpä kolmen pisteen johdossa. Yksi hyökkäysvirhe lisää, ja TUTO Volley kutsutaan vaihtopenkille aikalisää viettämään lukemissa 22-18. Vaihtopalloilla päästäänkin sitten eräpallotilanteeseen 24-20. Ensimmäinen turhaantuu syöttövirheeseen, mutta Eetu Pennanen painaa tuttuakin tutummalla sikaviistolyönnillä kotijoukkueelle ensimmäisen sarjapisteen.

Neljänteen erään Ettalta aloitti itseään loukanneen Otso Hakalan tilalla edellisessä erässä Otson korvannut Heikki Sipola, mutta muuten kokoonpanot pitivät. Niko Haapakoski päästää Ettan ensin tulostaululle komealla jujulla, mutta pari pistettä myöhemmin kevyt erimielisyys pallon lattiakosketuksesta tuo Anssi Hakalalle keltaisen kortin. Itse erää jatketaan tasaisissa merkeissä vaihtelemalla syöttövuoroja TUTO Volleyn pisteen-kahden johdossa. Etta pysyttelee kannoilla erityisesti erään lentävän lähdön saaneen Nuutti Niinivaaran hyökkäyksillä, kun vastapuolella tehokkaimpana häärii tutusti Eemeli Kouki. Ettan orastava kiri tyrehtyy toistuvasti syöttövirheisiin, mutta kotijoukkueen onneksi vastustaja vastaa omilla syöttövirheillä. Heikki Sipola merkkauttaa myös itsensä tehotilastoihin torjumalla erän tasoihin 11-11, ja pisteen jälkimainingeissa myös vieraiden Jani Puputti avaa korttitilinsä keltaisella. Etta siirtyy myös ensimmäisen kerran erässä johtoon Markus Väisäsen kauden kiintiön täyttävällä ässällä. Vieraiden epäpuhdas kosketus vie Ettan jo kahden pisteen johtoon ja TUTO Volleyn aikalisälle. Aikalisä puree ja Eemeli Kouki torjuu erän jälleen tasoihin. Kentälle vaihdettu kaksikko Matti Toivola – Tino Vuori juonivat edun vieraille, ja Etta siirtyy aikalisälle lukemissa 16-17. Eetu Pennanen tasoittaa pelin 19-19 komealla yksintorjunnalla, ja kaivaa pallon vielä lattianrajasta Janne Marttilan tapettavaksi, ja Ettan siirtyessä johtoon 20-19 on TUTO Volleyn vuoro siirtyä aikalisälle. Einari Koiviston komealla vastapallolla etu siirtyy taas TUTO Volleylle, mutta Etta taistelee upeasti. Janne Marttilan kolmella peräkkäisellä komealla vastapalloratkaisuilla Etta pääsee syöttämään jo ottelupalloa, joista Tomi Rumpusen komea kuutospaikan hyökkäys ratkaisee ensimmäisen, ja sitten onkin jo Olli Kuoksan aikalisän paikka. Kukapas muu kuin Janne Marttila saa taiteilla vieraiden eturessuun elintärkeät kolme pistettä ratkaisseen pallon lukemissa 25-23. Marttilalle jälleen härkämäinen pistemäärä kotiluolassa, tämän illan saaliina 29 pistettä!

Eemeli Kouki, TUTO Volley:

- Tosi tasainen peli niinku numerotki näyttää. Pitkiä palloja ja tasaista vääntöä molemmin puolin. Meidän kannalta harmi, että siltikään yhtään pistettä ei lähteny meille, niitä varmasti molemmat joukkueet kaipaa. Pitkä kotimatka on nyt edessä.

Janne Marttila, Etta:

- Niinku Eemeli sanoi, tasainen peli. Tilastot on ihan mahottoman tasaiset. Hyvää vääntöä oli, ja tänään pomppi meille, olis voinu kääntyä ihan kummalle vaan, erät oli niin tasaisia.

Ruslan Zhbankov, TUTO Volley:

- Kuten pelaajat jo sanoi, todella tiukka peli. Onni oli tänään vastustajan puolella. Joukkueen täytyy miettiä kuinka pelata omalla tasolla, eikä miettiä että mitä jos. Eiliseen verrattuna ehkä vähän parempaa, mutta henkisesti joukkue oli hermostunut. Ehkä vähemmän kuin eilen, mutta silti liikaa. Hermostuneisuus oli meidän kompastuskivi molemmissa peleissä. Se johtuu kokemuksen puutteesta isoista peleistä.

Olli Kuoksa, Etta:

- 400. peli oli itelle putkeen tässä hommassa, ja varmasti taas yksi erikoisimmista. Pelaajamateriaalissa aletaan raapiin jo pohjia, mutta siitä huolimatta pystytään pelaamaan kokonaisvaltasesti pitkiä pätkiä hyvin varsinki kotona, ja se lämmittää kovasti mieltä. Toisen erän jälkeen vähän jännitti kun hävittiin niin hyvältä etumatkalta. Ehkä Hakalan Otson pohjekramppi vähän vapautti joukkuetta, että saatiin se kolmas erä, ja neljäs olikin sitte taisteluvoitto. Pelissä on hyviä jatkumoja, edelleen vähän painitaan kuitenki hyökkäyksen kans, pelaajien täytyy pystyä saamaan pallo lähempää kiinni ettei jouduttais lyömään niin alas, silloin oltais vielä tehokkaampia. Onni täytyy aina ansaita ja me ansaittiin tänään kolme pistettä. Kaikki pelaajat joits meillä on, tuo lisäarvoa joukkueelle. Janne Pyhäjärvi teki hyviä syöttövaihtoja, Heikki Sipola pelas lähes 100% pelin, yks syöttövirhe toki, mutta varmisti hyvin ja löi ison pallon kenttään ja torjui. Mahtavia jätkiä kaikki, pelikunnossa tai ei.

VaLePan torjunta söi Ducksin voittomahdollisuudet

Hienoa päästä taas lentopallopeliin, jossa yleisö pääsee kannustamaan pelaajia hyviin suorituksiin. Tästä nauttii yleisö, tästä nauttivat pelaajat. Edellisestä yleisöpelistä Vexve Areenalla on peräti 83 vuorokautta. Yleisö tuli vielä tänään vähän varovaisesti paikalle, 225 katsojaa, mutta tästä on hyvä aloittaa yleisöpelit. Pallovuoron hoitivat tänään F-juniorit antaumuksella. Kovasti se junioreita jännitti, mutta C-juniorit olivat heillä tukena ja kaikki sujui loistavasti.

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-0 (25-18, 25-21, 25-15)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Laakso, Rösler, Savonsalmi, Hänninen, Mäkinen, Tihumäki, Ruohola L
Ducks: Väänänen, Sanders, Lehtonen, K. Kattelu, V. Kattelus, Rastamo, Vuorinen L

Joel Laakso pelasi tänään vanhaa seuraansa vastaan. Hän on Karkkilan Poikien kasvatti, mutta aikuisten sarjoissa Laakson peliura on alkanut Korson Vedon riveissä, liigassa kaudet 2012-2016. Laakso pelasi hienosti, hyvän passipelin lisäksi huippukohtana ensimmäisen erän loistokas puolustuspallo suoraan pisteeksi.

Ottelu alkoi liigan torjuntakuninkaan Lauri Lehtosen torjunnalla, mutta sen jälkeen VaLePan torjuntapeli söi Ducksin mahdollisuudet hyökkäyspelissä. Severi Savonsalmi ja Matias Tihumäki ottivat torjunnat, mutta lisäksi useita vaimennuksia. Jiri Hännisen pahat aloitussyötöt hankaloittivat Joona Väänäsen pelinrakentelua. VaLePa karkasi nopeasti 7-1 johtoon. Ducksin tuplavaihto ei auttanut ja VaLePa piti johdon erän loppuun asti. VaLePan uusin vahvistus Sebastian Rösler teki tilanteessa 10-3 ensimmäisen pisteensä näyttävällä viistohyökkäyksellä.

Ensimmäisen erän lopussa Ducks kavensi Ville Katteluksen syöttövuorolla VaLePan johtoa ja Ducks jatkoi samaan tahtiin toisen erän alussa. Vantaalaiset johtivat 7-4 osin kotijoukkueen virheiden johdosta. VaLePa kokosi hienosti rivinsä ja siirtyi Sakari Mäkisen kutospaikan lyönnillä ensimmäisen kerran johtoon 15-14. Mäkinen oli erässä VaLePan hahmo ja päätti erän näyttävällä rajalyönnillä nelospaikalta. Matias Tihumäen aloitussyötöt ratkaisuhetkillä olivat tärkeitä erävoitossa. Tilanteessa 22-20 Ducksin vastaanotto nosti syötön vastapalloksi ja seuraava syöttö oli ässä. Ducksin tehokkaimmat olivat Alek Rastamo ja Lauri Lehtonen.

Kolmas erä oli ensimmäisen erän toisinto. VaLePan torjuntapeli vei terän Ducksin hyökkäyksiltä, Tihumäki kaksi torjuntaa, Mäkinen yksi ja kotijoukkue 7-2 johtoon. Loppuerä oli selkeää pukkipaitojen hallintaa eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

VaLePan pelin ilonaiheena oli onnistunut torjuntapeli. Mäkinen, Tihumäki ja Savonsalmi ottivat kolme torjuntaa. Savonsalmi ja Rösler onnistuivat hyvin hyökkäyspelissä. Heinon Leipomo valitsi Sakari Mäkisen parhaaksi ansiosta, torjuntojen lisäksi tarkka vastaanotto ja tehokas hyökkäyspeli, vain yksi suora virhe.

Ducksin vastaanotto jäi vaatimattomaksi eikä hyökkääjillä ollut sen jälkeen aseita ohittaa VaLePan torjuntaa. Lisäksi pukkipaitojen puolustuspeli toimi hyvin. Katteluksen veljekset Kalle ja Ville tekivät eniten pisteitä, Kalle oli hivenen tehokkaampi.

Kalle Kattelus:

- 3-0 tulokseen ei voi koskaan olla tyytyväinen, mutta peli oli parempaa kuin viimeksi pelatessa. Tiedettiin, että Vexvellä VaLePa syöttää vahvasti. Jatkossa pitää saada kovuutta hyökkäyksiin.

Sakari Mäkinen:

- Haluttiin tiistai ja keskiviikon pelin jälkeen näyttää, että ollaan pirteämpi porukka ja ainahan se sytyttää, kun saa yleisö olla paikalla. Tunnelma on ihan erilainen ja itsekin syttyy paljon paremmin.

Juho Rajala:

- Pettynyt 3-0 tappioon. Hyökkäyspuolelle pitää saada lisää vaihtoehtoja, mutta paljon on positiivistakin pelissä ja pitkästä aikaa yleisö paikalla.

Janne Kangaskokko:

- Kyllä oli sovittu, että Laakso pelaa, meillä on kaksi hyvää passaria. Selkeä tasonnosto viime viikon otteluista ja tärkeää oli löytää itseluottamus omaan pelaamiseen.

VaLePa - Ducks 3-0
25-18, 25-21, 25-15
Koti:Mäkinen 16/+10,Hänninen 13/+7,Savonsalmi 9/+8
Vieras:Kattelus 8/+2,Lehtonen 6/+4,Rastamo 6/+0
Ässät 5-2, syöttövirheet 17-10, vastaanotto% 50 (26)-39 (18), hyökkäys% 55-32, torjunnat 10-6

VaLePa: Sakari Mäkinen
Ducks: Kalle Kattelus

Risto Ruohola, VaLePa

Akaa-Volley ei onnistunut murtamaan Tiikeripuolustusta

Tiikerit syötti ja puolusti Akaassa suorastaan loistavasti. Sarjapisteet lähtivät Kokkolaan numeroin 1 – 3 (15-25,25-23,24-26,16-25).
- Oli meiltä suhteellisen tasapainoinen esitys. Torjunta sai mainiosti vaimennuksia ja puolustus hoita palloja passarille. Ainoastaan Upia emme saaneet kunnolla kuriin. Hieman tuo peli lässähtikin neljännessä erässä, kun Upi ei ilmestynyt kentälle, sanaili Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä ottelun jälkeen.

Upilla Keskisipilä tarkoitti luonnollisesti Akaa-Volleyn Urpo Sivulaa. Hakkuri tuli kolannen erän jälkeen vaihtoon ja hautoi polveaan jääpussilla.

- Jotakin tuntemuksia siellä oli. Toivottavasti ei mitään vakavampaa. Varmuuden vuoksi polven annettiin levätä, kertoi Akaan valmentaja Olli Kunnari.

Akaa-Volley pelasi syyskaudella lähes joka ottelussa nihkeitä alkuja. Nyt näytti siltä, että joukkue oli siirtynyt samaan moodiin. Tiikerit aloitti kamppailun ässäsyötöllä ja esitti sellaista torjunta-puolustuspelaamista, ettei moista ole kuluvalla kaudella Akaassa nähty.

Ensimmäisen erän ratkaisu löytyy kuitenkin virhesarakkeista. Akaa-Volley teki kaikkiaan 13 suoraa virhettä Tiikerien neljää vastaan. Lisäksi yksi Akaan kuluvan kauden syömähampaista, yleispelaaja Kristo Kollo jouduttiin ottamaan vaihtoon jo tilanteessa 12 – 17. Hänkin piteli polveaan.

Toisessa erässä Akaa-Volleyn virhesarake oli vähemmällä käytöllä. Tällä kerralla joukkueen virhesarakkeeseen lisättiin luku 8, kun Tiikerien virhemäärä lisääntyi seitsemällä. Kotijoukkue johtikin erää 3 – 5 pisteellä aina ratkaisupalloihin saakka. Tiikerit kiipesi tilanteesta 24-20 aina pisteen päähän 24-23 ja aiheutti kotiyleisössä sydämentykytyksiä.

Kolmas erä näytti menevän akaalaisten piikkiin, kun hakkuri Urpo Sivulan käsi lämpeni kunnolla. Pisteitä tuli tasaiseen tahtiin vähän jokaiselta hyökkäyspaikalta. Lopulta saldoksi kertyi 11/+8. Erän hahmoksi nousi lopulta Kokkolan Teemu Lahti, joka teki ratkaisupalloissa järkeviä ratkaisuja.

Neljänteen Kunnari otti Sivulan tontille Dmitri ’Dima’ Borichevin. Ainoastaan kerran aiemmin hakkurina kuluvalla kaudella pelannut Dima selviytyi roolista kunnialla. Kuudesta tarjotusta passista mies otti kolme pistettä. Yksi lisäpiste tuli onnistuneen torjunnan tuloksena.

Paitsi torjunta-puolustus- myös syöttöpeli sujui kokkolalaisilta mallikkaasti. Kuusi ässää vain yhdeksällä virhesyötöllä on mainio saldo. Etenkin, kun samaan aikaan Akaa-Volley sortui peräti 21 virhesyöttöön.

Keskisipilä myönsi syöttöjen olevan yksi harjoittelun painopisteistä.

- On treenattu paljon syöttöä, mutta koko kausi tehty niin. Ei siinä mitään erityistä ole. Toisinaan kulkee, toisinaan taas ei. Kevättä kohti pitää vielä parantaa hyökkäyspeliä. Aina ei tarvitse yrittää tappaa palloa, vaan toisinaan riittää, kun se pelataan itselle uusiksi.

Olli Kunnari harmitteli Kollon ja Sivulan tilannetta.

- Molemmat ovat toki meille tärkeitä pelaajia. Mitään ei pitäisi kuitenkaan olla polvissa rikki. Varotoimena heidät otettiin sivuun. Tänään jäätiin telineisiin heti alussa. Kun vastassa on noin työteliäs joukkue, joka onnistuu lisäksi syöttöpelissään, oma peli menee vaikeaksi.

Tiikerien keskipelaaja Rami Rekomaa kiitteli yleisön läsnäoloa.

- Olipa mukava pelata yleisölle. Täällä on aina hyvä tunnelma. Kunnon meteli antaa lisäpotkua peliin. Pitkät taistelupallot yritämme aina päättää onnistuneesti. Niistä saa aina hyvää energiaa.

Akaan Voitto Köykkä ei osannut selittää, miksi akaalaisten otteluiden alut ovat olleet niin nihkeitä. Libero palkittiin joukkueensa parhaana, mutta mies ripotteli haastattelussa tuhkaa päälleen.

- Taisi olla vähän ylilatausta kun oli yleisöä pitkästä aikaa. Itse olin kuitenkin ihan täys paska tänään.

Akaa-Volley - Tiikerit 1-3
15-25, 25-23, 24-26, 16-25
Koti:Sivula 25/+17,Mikkonen 6/+3,Välimaa 5/-1
Vieras:Keskinen 15/+8,Lahti 8/-3,Leppälä 8/+6
Ässät: 2-6, Syöttövirheet: 21-9, Torjunnat: 12-9, Vastaanotto %: 56-72, Hyökkäys %: 40-44

Joukkueiden MVP:t:
Akaa: Voitto Köykkä
Tiikerit: Joska Försti

PROlibero:
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Pielaveden illassa riitti tapahtumia

Poisjääntejä, loukkaantumisia, vuoristorataa – ja lopulta voitto kotijoukkueelle 3-2.

Mestaruusliigan ottelu Savo Volley – Karelian Hurmos oli erikoinen jo lähtöasetelmissaan. Kotijoukkueen riveistä puuttui niin päävalmentaja Timo Tolvanen kuin ykköspassari Fedor Ivanov. Ensimmäisen kerran pitkään aikaan paikalla sai myös olla yleisöä – sitä tosin Pielaveden liikuntahallille oli talvituiskun keskeltä tullut vain kourallinen.

Vuoristoratamaisen taiston jälkeen ottelun loppulukemiksi saatiin 3-2 (23-25, 25-17, 25-23, 21-25, 15-12) -kotivoitto.

Draaman kaarta lisäsi Savo Volleyn liberon loukkaantuminen kolmannen erän alkupuolella. Samaan palloon kiirehtineet Ilja Ivanov ja Sho ottivat sen verran toisiinsa kontaktia, että Sho joutui päätään pyöritellen poistumaan kentältä. Ilmeisesti mistään vakavasta vauriosta ei kuitenkaan onneksi ollut kysymys, vaikka japanilainen vietti loppupelin pukukopin penkillä pötkötellen.

Itse ottelu alkoi melkoisella vierasjoukkueen hallinnalla.

Hurmos johti koko erää noin viiden pisteen erolla, mutta erän lopussa Ilja Ivanovin syöttöputkella Savo Volley pääsi jopa 23-22 -johtoasemaan. Hurmos sai kuitenkin syöttöputken poikki ja katkaisi erän lopulta kolmella peräkkäisellä pisteellä. Hakkuri Eetu Häyrinen osoitti alusta lähtien olevansa kovassa vireessä.

Toinen erä puolestaan oli kotijoukkueen. Häyrisen tehot hiipuivat, ja kollega verkon toisella puolella Mikko Räsänen alkoi alun haparoinnin jälkeen saada juonesta kiinni. Savo Volley hyökkäsi laajalla rintamalla – myös yleispelaajat Michael Michelau ja Antti Siltala osallistuivat talkoisiin kiitettävästi.

Kolmatta erää sotki libero Shon loukkaantuminen. Yleispelaaja Andrus Raadik kävi vaihtamassa erivärisen peliasun pukukopissa ja otti liberon hommat hoitaakseen.

Muutos toi kotijoukkueen peliin epävarmuutta – roolit kun olivat totutusta poikkeavat. Vieraiden Häyrinen jatkoi omalla tasollaan, myös Jere Heiskanen paransi peliään parista ensimmäisestä erästä huomattavasti.

Neljännen erän puolivälissä Hurmos repäisi viiden pisteen putkella eron riittäväksi erän voittoa varten. Pisteputken arkkitehtina hääräsi Jere Heiskanen.

Viidennen erän Savo Volley vei varsin vaivattomasti.

- Olihan aikamoista vuoristorataa, kommentoi vieraiden valmentaja Matti Alatalo.

- Savo sai tänään vahvalla syötöllä murrettua meidän vastaanottoamme. Me kaipaisimme hieman lisää rohkeutta hyökkäyspeliin, jotta voisimme voittaa näitä viiden erän pelejä.

Savo Volleyn päävalmentajan pestiä hoitanut Petteri Penttinen oli samaa mieltä ottelun vuoristoratamaisuudesta.

- Tämä oli toinen 3-2 -peli meille Hurmosta vastaan. Tiedettiin, että ottelusta tulee hankala, myönsi Penttinen.

- Ikäviä asioita sattui, mutta Andrus täytti liberon paikkansa ihan mainiosti.

- Samoin Ilja (Ivanov), joka sai aamulla tietää olevansa illalla aloituskokoonpanossa, suoriutui hommastaan hyvin. Hienoa, että saimme sen 3-2-voiton kairattua lopulta.

Savo Volley - Karelian Hurmos 3-2
23-25, 25-17, 25-23, 21-25, 15-12
Koti:Michelau 23/+12,Räsänen 21/+5,Kovac 14/+7
Vieras:Heiskanen 21/+8,Häyrinen 20/+14,Cielavs 7/+0