Seuraa meitä somessa:

Tiikerit lisäsi Savo Volley tuskaa

12.01.2019

Hurrikaani ja Tiikerit ottivat puhtaat 3-0 -voiton lauantaina kotonaan. Hurrikaani selätti Akaa-Volleyn ja Tiikerit yllätti sarjakakkosen paikkansa loimaalasille menettäneen Savo Volleyn.

Hurrikaani liigakakkoseksi

Hurrikaani-Loimaa jatkoi vahvasti alkanutta vuottaa ottamalla jo kolmannen voittonsa ilman yhtään pistemenetystä. Nyt kaatui Akaa-Volleyn 3-0.

Hurrikaanin otteet olivat tahmeita, mutta se on vähintäänkin inhimillistä, koska joukkue pelaa hurjassa otteluruuhkassa. 21 päivään pelataan Suomen cupin onnistumisesta riippuen seitsemän tai kahdeksan peliä. Takana oli kärkikamppailu Savo Volleytä vastaan ja torstaina on luvassa cupin odotettu välierä Karelian Hurmosta vastaan. Siksi tämäniltaista vastustajaa, Akaa Volleytä, vastaan Hurrikaanin keskittyminen oli kateissa ja otteet normaalia vaisumpia.

Kokemuksellaan Hurrikaani kuitenkin väänsi tasaiset erät itselleen. Erien ratkaisuhetkillä Hurrikaani oli kova.

Enderwin Herrera, Akaan paras:

- Yritimme parhaamme ja pelasimme välillä hyvin. Hurrikaani oli kuitenkin parempi tärkeillä hetkillä. Meidän pitää ottaa opiksi tästä pelistä ja ottaa mukaamme hyvät asiat. Oli jälleen hienoa pelata oman kannattajaryhmän kannustamana.

Antti Ropponen, Hurrikaanin paras:

- Tehtiin järkeviä ratkaisuja. Hieman lisää aggressiivisuutta olisi saanut olla. Tarkemmalla pelillä olisimme saaneet vielä selkeämmän voiton. Akaasta keskityttiin Joni Mikkosen pysäyttämiseen.

Oliver Luutsepp, Akaa:

- Yritimme painostaa omalla syötöllämme, mutta vastustajan sideout-pelaaminen toimi tänään hienosti. Meillä oli hetkemme ja jopa momentumit ratkaista eriä, mutta niillä hetkillä emme olleet riittävän vahvoja. Matti Oivanen oli tänään paha syöttövuorossa.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Peli oli meiltä tahmeaa ja takkuista eli ns. läpipeli. Harjoituksissa ollaan käyty läpi sitä, että välillä pitää ottaa tilanteet rauhassa ja välillä pitää olla aggressiivinen. Nyt oli sellaista keskitien pelaamista. Erien loput kuitenkin pelattiin samalla intensiteetillä kuin muutkin vaiheet erässä. Siksi taululla on 3-0-lukemat. Siihen olen tyytyväinen.

Hurrikaani Loimaa - Akaa-Volley 3-0
25-20, 25-21, 25-23
Hurrikaani: Rumpunen 17/+11, Ropponen 16/+13, Toiviainen 7/+3
Akaa-Volley: Herrera 13/+9, Mikkonen 10/+2, Sinkkonen 8/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Ropponen Hurrikaani
2 Rumpunen Hurrikaani
1 Porkka Hurrikaani

PRO Libero
Mutka, Hurrikaani

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen ottelukuvat

Tiikerit löi miesvajauksellakin Savo Volleyn

Tiikerit sai vastaansa sarjan kärkijoukkueen Savo Volleyn. Lopputulos yllätti jopa yleisön, mutta sentään positiivisesti. Tiikerit veivät ottelun kolmessa erässä: 3-0 (25-20, 26-24, 25-22).

Tässä ottelussa Tiikereiden latvialaispelaajat olivat lepovuorossa. Benjami Montonen oli keskitorjujana Simon Honen jäätyä pois Tiikerirosterista. Yleispelaajina olivat Jiri Hänninen ja Jere Mäkinen. Passarina Anton Välimaa ja hakkurina Teemu Lahti. Savo Volley aloitti seuraavilla pelaajilla: passarina Petteri Penttinen, vanha tuttu Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu hakkurina ja Miro Määttänen sekä Antti Siltala yleispelaajina. Keskitorjujina Aleksi Kaatrasalo ja Severi Savonsalmi.

Ensimmäinen erä alkoi hyvin Tiikerisuorituksin. Tilanne oli nopeasti 5-2. Savo tasoitti pian ja vei erää tilanteeseen 9-11 saakka. Sitten alkoi Tiikerikiri, jonka myötä Tiikerit siirtyi johtoon ja veikin koko erän. Erän aikana Tiikerisyöttäjät pommittivat Miro Määttästä, joka vaihdettiinkin Jere Heiskaseen tilanteessa 21-16.

Toisen erän avaukseen tuli Jere Heiskanen jatkamaan yleispelaajana. Erä alkoi pienessä Savo Volleyn hallinnassa. Suurimmillaan ero oli 14-11 savolaisille. Tilanteen tasoittuessa Savo teki tuplavaihdon: Ojansivun tilalle Fedor Ivanov ja Petteri Penttisen tilalle Eetu Häyrinen. Sitten Antti Leppälä iski, teki hetken päästä ässän ja ote siirtyi Tiikereille. Muutaman Tiikereille menneen pitkän taistelupallon jälkeen tunnelma kohosi ja Savo Volley otti aikalisän. Erä jatkui pienessä Tiikerihallinnassa, mutta jatkopalloille mentiin. Erän vei Tiikerit Jiri Hännisen 6-paikan iskulla ja Anton Välimaan torjuttua Antti Siltalan.

Kolmannen erän alkuun Savon keskitorjujaksi tuli Jukka Lehtonen Severi Savonsalmen tilalle ja Fedor Ivanov tuli passariksi. Tiikerit otti erän nopeasti hallintaansa ja piti otteen pääosin koko erän. Taas pelattiin muutama pitkä taistelupallo ja tänään ne menivät kaikki Tiikereille. Taisteluvoittto Tiikereille kolmessa erässä.

Jukka Tuovinen, Savo Volley:

- Onnittelut Tiikereille voitosta. Meille erittäin mollivoittoinen peli. Joukkue on ollut pitkään hajalla. Ei saatu sykettä aikaiseksi. Vastaanotto parani Jere Heiskasen myötä. Hyökkäyksissä ei saatu oikein mitään aikaan. Tehtiin paljon hyökkäysvirheitä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Latvian pojat tuli vasta viime yönä .Suomeen Kentällä pelasivat ne, jotka olivat joulun jälkeen treeneissä. Hienoa miten pojat vastasivat haasteeseen. He nauttivat pelistä. Puolustettiin hyvin ja pelattiin tilanteita fiksusti. Laitettiin Savo Volley töihin. Oma vastaanotto pelasi hyvin ja Savon vastaanotto saatiin rikki.

Tiikerit - Savo Volley 3-0
25-20, 26-24, 25-22
Tiikerit: Hänninen 18/+13, Lahti 12/+5, Leppälä 9/+8
Savo: Ojansivu 19/+10, Siltala 11/+2, Kaatrasalo 7/+6

Mikko Keskisipilän haastattelu

Jiri Hännisen haastattelu

LähiTapiolan pisteet
3 Hänninen Tiikerit
2 Breilin Tiikerit
1 Lahti Tiikerit

PRO Libero
Breilin, Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat:
Teijo Pirttimäki / Tiikerit
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin