Seuraa meitä somessa:

Tiikerit nappasi kotiedun puolivälieriin

28.02.2021

Kokkolan Tiikerit otti täyden pistesaaliin sunnuntaina Oulusta suoraan koplmessa erässä ja varmisti samalla kotiedun puodtuspelien avauskierrokselle. Samalla se tiesi Akaa Volleyn sijoituksen varmistumista runkosarjassa viidenneksi.

Miesten runkosarjan sijoituksista on enää ratkaisematta keskiviikon päätöskierrokselle sijat kolme ja neljä Hurrikaanin sekä Tiikerien välillä.

Hurrikaani saa keskiviikkona vastaansa VaLePan Loimaalla ja Tiikerit saa vieraakseen Loimun. Tiikerit tarvitsee kolmanneksi noustakseen voiton sekä Hurrikaanin tappion.

Puolivälieräparit:
Savo Volley - Lakkapaa.com
VaLePa - Etta
Hurrikaani/Tiikerit - Ducks
Hurrikaani/Tiikerit - Akaa

Ettan runkosarjan päätösottelui päättyi siis Tiikereiden vierasvoittoon 0-3 (19-25, 22-25, 15-25). Etta kohtaa puolivälierissä VaLePan.

Runkosarjan huipennus Urheilutalolla ei tarjonnut sellaista lentopallon ilotulitusta, mihin Ettan ja Kokkolan Tiikereiden välillä ollaan totuttu. Kaksi erää oli totutun tiukkaa vääntöä, mutta niiden käännyttyä pudotuspeleihin kotiedun voitolla varmistaneelle vierasjoukkueelle, painuivat Ettalaisten päät viimeiseksi jääneessä kolmannessa erässä jo pahasti. Ettan otteista paistoi se, ettei ottelulla ollut joukkueen sarjasijoitukselle enää merkitystä, kun taas vastaavasti yhä liigan kolmospaikkaa jahtaava Tiikerilauma oli suorastaan murhaavan tehokas laajalla rintamalla, eikä päästänyt Ettaa missään vaiheessa viemään ottelua. Tiikerit teki koko ottelussa vain yhdeksän suoraa virhettä seuralegenda Antti Leppälän johdolla, jonka iltapuhde oli virheetön. Ettan runkosarjan paketoiva ottelu päättyi lukemin 0-3 (19-25, 22-25, 15-25).

Ettan avaus: Laakso, Muukkonen, Aho, Niinivaara, Vuorinen, Marttila, Rasinperä (L).

Tiikereiden avaus: Välimaa, Ropponen, Leppälä, Rekomaa, Hänninen, Mäkinen, Lahti (L).

Ottelusta oli syytä odottaa puolustus- ja varmistuspelin juhlaa, ja sitä se olikin heti pillin vihellyksestä lähtien. Etta nappaa illan ensimmäisen pisteen, kun hienosti puolustaneen vierasjoukkueen syöttöhirmu Jiri Hännisen power tip -hyökkäys torjutaan kenttään. Tiikerit oli liittänyt tätä peliä varten myös torjuntapelin vahvuuksiinsa, kun Jere Mäkisen torjuttua Aleksi Muukkosen tilanteessa 2-5, joutuu Etta-koutsi Olli Kuoksa käyttämään illan ensimmäisen aikalisän. Juurikaan apua ensimmäisestä ei ole, ja kaksi Tiikereiden pistettä myöhemmin on Etta käyttänyt yhdeksän pelatun pallon jälkeen molemmat aikalisät. Ettan lukuisilla omilla virheillä ja eritoten hakkuri Antti Ropposen painavilla hyökkäyksillä Tiikerit painelee jo kuuden pisteen johtoon, jonka kuromista Etta yrittää useamman kerran. Kasimir Vuorisen ässäsyötöllä ero kaventuu neljään, mutta liigan syöttöpörssin kärki Jiri Hänninen antaa vaihdossa samalla mitalla takaisin, ja oli senteistä kiinni, että pallo tuli kattorakenteiden välistä vielä takaisin Jirin hirmutällin jälkeen. Illan komeimman donkin verkon yli esittää tilanteessa 16-19 Tiikeri-passari Anton Välimaa, kun kotijoukkueen torjuntaa ei painopallossa vastaan tullutkaan. Tähän väliin vierasjoukkueen käskijä Mikko Keskisipilä käyttää aikalisän, oletettavasti selostaen lentopallon ja koripallon sääntöjen eroavaisuuksia. Aikalisän jälkeen Aleksi Muukkonen takoo eron jo kahteen pisteeseen, mutta Mäkisen ja Hännisen komeilla torjunnastalyönneillä Tiikerit pysyy piikkipaikalla. Keskisipilä pyörittää vaihtorulettia erän lopussa, syöttämään tulee ensin Roope Keskinen ja myöhemmin Benjami Montonen, joista Keskinen saa kunnian myös hyökätä eräpallon kenttään lukemin 19-25.

Toisen erän joukkueet aloittavat samoilla kokoonpanoilla. Vaihtopallohyökkäyksillä edetään erän alku, kunnes Rane Ropponen tinttaa Tiikerit kolmen pisteen päähän. Vierasjoukkueen Jere Mäkinen ja Teemu Lahti kolaroivat pallonhakutilanteessa ikävän näköisesti, ja eritoten Mäkinen keräili itseään hetkisen, mutta jatkoi urhoollisesti peliä. Janne Marttilan syöttövuorolla Etta saa kurottua pelin tasoihin. Antti Ropposen ässän jälkeen joukkueet etenevät tasatahtia tilanteeseen 21-22 asti, jolloin alkuillan virheettä hyökännyt Kasimir Vuorinen saadaan lopulta torjuttua. Erä päättyy, kun passarien torjuntatilastossa varsin korkealla majaileva Anton Välimaa nappaa Vuorisen yksin pihteihinsä, ja lähettää joukkueet koppiin lukemin 22-25.

Kolmannessa erässä Jan Helenius ottaa Janne Marttilan paikan, muuten kokoonpanot säilyvät ennallaan. Tiikerit ottaa erässä varhaisen johdon, kun Välimaan syöttö pomppaa verkon kautta suoraan Etta-kenttään. Ettan hyökkäykset painuvat pitkäksi, mutta Jan Helenius pitää Ettan pisteen päässä ottamalla samaan palloon sekä pahan syötön, puolustuksen että hyökkäyspisteen. Aleksi Muukkosen rajarikosta tilanteessa 6-9 alkavat Ettan vaikeudet. Rami Rekomaan kahdella perättäisellä ässällä vieraat painelevat jo viiden pinnan johtoon, eikä tilanteessa 8-13 otetulla aikalisällä valmentaja Olli Kuoksa sanojaan säästellyt. Ensimmäisen erän tavoin ensimmäinen aikalisä vain syventää ahdinkoa, kun virheitä alkaa tulla joka osa-alueella. Anton Välimaa viimeistelee ahdingon syöttämällä toisen kerran samaan erään verkon kautta pompun kotijoukkueen kenttään, ja tilanteeksi 8-15. Vielä yksi virhe mahtuu Ettan iltaan, ennen kuin Ettan viimeinen aikalisä nähdään. Tällä kertaa se toinenkaan ei tuo helpotusta, vaan Jiri Hännisen ässällä joukkueet siirtyvät jo eri kymmenluvuille, kun tilanne on 9-20. Molemmat joukkueet pyörittelevät kokoonpanoaan, ja peliaikaa saa vierailta jo aiemmin nähdyn Roope Keskisen lisäksi yleispelaaja Arttu Tupeli, joka paineleekin ensimmäisen hyökkäyspisteensä jälkeen jo syöttämään ottelupalloa. Ottelun lyökin päätöksiin nuori keskitorjuja Roope Keskinen, joka takoo pallon Etta-torjuntaan sellaisella voimalla, että se leijailee omasta takarajasta pitkäksi. Viimeinen erä vierasjoukkueelle tylysti 15-25, ja koko erä suoraan 0-3.

Jiri Hänninen, Tiikerit:

- Hyvä peli meiltä. Pari hyvää peliä oli jo allakin, mutta tähän peliin oli hyvin erilaiset asetelmat. Valepaa vastaan lähdettiin altavastaajina, ja täällä tiedettiin että Etta on kova kotonaan. Meiltä vaadittiin täydellinen latautuminen että oltiin valmiita pelaamaan. Kentällä näkyy meidän pelaaminen joukkueena, ja tilastoistakin näkyy, ettei siellä yhtä vasaraa ole vaan tultiin koko rintamalta koko peli. Teemu hoiti sitten vastaanottopuolen, itse koskin näköjään viisi kertaa palloon vastaanotossa ja Teemu 35.

Kasimir Vuorinen, Etta:

- Pari erää oli jonkinlaista vääntöä, mutta itse sitten sössittiin. Saatiin tänään kyllä riittävä määrä jatkopallopaikkoja, mutta itse niissä hölmöiltiin ja Tiikerit söi meidän eväät omalla hyvällä jatkopallotekemisellä. Heiltä se on liigan kärkitasoa eikä siihen pystytty vastaamaan. Lopussa alkoi jo loppua bensa vastaanotossa ja vähän muussakin. Joukkue käsittelee tämän pelin niinkuin kuuluukin, meillä oli kolmas peli viiteen päivään, joten ensin vähän levätään. Sitten vietetään yhdessä aikaa ja palataan harjoitussalille virittämään nippu iskuun puolentoista viikon päähän, siellä on pelkkiä hienoja hetkiä luvassa.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Hyvä ja tasainen esitys meiltä, se lämmittää mieltä eniten. Pystyttiin pelaamaan tasaisesti, eikä oltu yhden tai kahden hyökkääjän varassa vaan hyökättiin tasaisesti. Syöttö oli erittäin hyvä, se oli varmaan suurimpia juttuja että saatiin rikottua Ettan vastaanotto ja sitä kautta helpotettiin omaa peliä. Ei myöskään annettu omilla virheillä ilmaisia pinnoja juuri ollenkaan. Hyvä ja tasapainoinen esitys meiltä tänään. En ole miettiny viime viikkoina niinkään sarjasijoituksia, vaan keskittyminen on ollut omassa pelaamisessa että ollaan parhaimmillaan silloin kun pitää olla. Peli kerrallaan mennään, keskiviikkona on vielä Loimua vastaan peli, sen jälkeen nähdään mihin lähdetään play-offeissa.

Olli Kuoksa, Etta:

- Puhdasta totuutta ei voi selittää tänään muuksi, ohipeli tuli meille tänään. Tietyllä tavalla ymmärrän sen, täysin panokseton peli ja lisäksi viides peli kymmeneen päivään. Tämäkin kuuluu oppimisprosessiin, hyville joukkueille ja hyville pelaajille ei tule ohipelejä. Siihen olen vähän pettynyt. Isossa kuvassa nyt ei ole se hetki, että jäädään tätä peliä hirveästi analysoimaan vaan täytyy lähteä samantien eteenpäin. Puolivälierissä tuskin ollaan ainakaan ennakkosuosikkeja. Olisin hirveän iloinen ja ylpeä, jos pojat onnistuisi nauttimaan tästä loppukeväästä ja suoriuttamaan omalla parhaalla tasollaan. Vastustajalla ei ole niin väliä, sitten kun sinne asti päästään niin aletaan kattomaan niitä nyansseja, ketkä pääsee niistä peleistä jatkoon. Runkosarjan osalta ollaan juuri sillä sijalla johon tällä hetkellä kaksinkertaisessa sarjassa kuulutaan. Ducks-pelit olisi pitänyt pystyä kääntämään, ja muutamasta kotipelistä olisi pitänyt saada enemmän pisteitä, niin oltaisiin kiitettävän puolella. Runkosarjassa tuntui jo siltä, ettei kausi ala koskaan. Nyt oli kymmeneen päivään viisi peliä ja niistä kaksi tuplaa vieraissa. Nuo reissut yhdistivät joukkuetta enemmän kuin monta kuukautta runkosarjaa sitä ennen. Se loi meille haasteen ja ihan hyvin on pystytty siihen vastaamaan. Olosuhteiden pakosta rytmi etenkin kotipelien osalta oli todella hankala, mutta samanlainen se oli kaikille, eikä siihen olla pystytty mukautumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Toivottavasti toista tällaista kautta ei enää tulisi, mutta olihan tämä erilaista.

Ottelun tilastonostoja
* Etta on varmistanut runkosarjan 7. tilan
* Tiikerit varmisti voitolla kotiedun pudotuspeleihin
* Etta hävinnyt kotonaan 4 edellistä
* Tiikerit voittanut 3 edellistä
* Tiikerit on voittanut 7 edellistä joukkueiden kohtaamista, Ettan edellinen voitto 14.1.2019
* Tiikerit johtaa keskinäisiä kautta aikain 21-13, Oulussa 10-7 Tiikereille
* Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kokkolassa Tiikerit parempi 3-0 (18.10.2020)

Etta - Tiikerit
0-3 (19-25, 22-25, 15-25)
Etta: Muukkonen 11/+1, Vuorinen 9/+4, Niinivaara 8/+5
Tiikerit: Leppälä 12/+12, Ropponen 12/+10, Hänninen 10/+8
Ässät 1-8, syöttövirheet 11-3, torjunnat 4-10, hyökkäys% 38-59, vastaanotto% 43-43


Pistekilpailu:

3 Hänninen Tiikerit
2 Leppälä Tiikerit
1 Ropponen Tiikerit

PROlibero
Lahti Tiikerit

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
7) Etta 6-12, 20 p
4) Tiikerit 11-6, 31 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
Ettan runkosarja päättynyt
KE 3.3. 18:30 Tiikerit - Raision Loimu

Miesten liigan runkosarjan loput ottelut
KE 3.3. 18:30 Hurrikaani Loimaa - VaLePa
KE 3.3. 18:30 Tiikerit - Raision Loimu
KE 3.3. 18:30 Karelian Hurmos - Lakkapaa.com

  Takaisin