Tiikerit nousi ottelupallojen takaa voittoon Oulussa

09.10.2018

Kokkolan Tiikerit otti kauden toisen voittonsa noustuaan neljännessä erässä kahden Ettan ottelupallon takaa voittoon. Tiikereiden voittonumerot olivat Oulussa 2-3 (25-23, 21-25, 25-22, 25-27, )

Etta (0-3) jatkaa näin edelleen oman avausvoittonsa metsästämistä. Tiikereiden (2-2) kaksi pistettä nostin joukkueen sarjataulukossa neljänneksi.

Viime kaudella Etta voitti kaikki neljä joukkueiden kohtaamista. Kaikkaan voitto oli kuudes perättäinen keskinäisistä Ettalle.

Etta hoiteli ensimmäisen erän Tiikereiden hyvästä taistelusta huolimatt 25-23 Antti Ronkaisen hyökättyä erän päätökseen toisella eräpallolla. Ronkainen oli muutenkin erän hahmo kahdella tehdyllä pisteellä. Tiikereiden seitsemän syöttövirhettä kostautuivat.

Toisen erän loppu oli Tiikereiden ja pitlälle erätauolle poistuttiinkin 1-1 -tasalukemissa. Ettan hyökkäystehot valahtivat alhaiseksi ja virheitäkin tuli likkaa, joten hyväkään puolustaminen ei riittänyt. Tiikerien erän hahmona hääri 6/+6 tehnyt Edvarts Buivids.

Kolmas erä oli menossa helpohkosti Ettalle (22-16), kunnes vieraat saivat syötön sekä torjuntansa toimimaan ja kavensivat aina 23-22:een. Libero Anssi Hakalan komea puolustus kuitenkin alusti lopulta kotijoukkueelle eräpallon voiton 25-22:een.

Neljäs erä eteni todella tasaisesti ja ensimmäisen kerran ero kasvoi kahta pistettä isommaksi Tiikereiden otettua 16-13 - johdon. Etta palasi kuitenkin vielä keulaan 21-20 -tilanteessa ja omasi kaksi ottelupalloakin. Joonas Jokelan syöttövirhe ja Buivadsin hyökkäys pelastivat kuitenkin Tiikerit, joka lopulta hoiteli pelin viidenteen erään 27-25 Kudrjashovsin niitattua viimeisen pallon pisteeksi.

Viitoserä kulki vieraiden ohjaksissa aikalailla koko matkan ja näin isompi pistepotti matkasi Kokkolaan.

Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä:

- Armotonta vääntämistä koko ajan, ei saada Ettalta helppoja pisteet. Kokonaisuudessaan hyvin lähtenyt kausi liikenteeseen, tietenkin pieniä parannettavia asioita löytyy, mutta keskimäärin hyvin pelataan.

Ettan Olli Kuoksa:

- Kyllähän tuo pelaaminen vähän tuskasta on, odotukset on pelaajilla kovat ja kun peli ei mitään rallattelua ole niin tuska kasvaa. Vähän ollaan liikaa otettu paineita, mutta ne asiat pitää pystyä käsittelemään joukkueella nyt eikä keväällä. Hyökkääminen meni tänään edelliseen verrattuna eteenpäin. Pitää olla vain kärsivällinen niin kyllä tämä tästä lähtee. Tiikerit pelasi hyvin ja laiturit löi viisaasti.