Tiikerit osasi ratkaisupallot paremmin

22.01.2020

Kokkolassa pelattiin tiukka taisto Tiikereiden ja Savo Volleyn kesken jossa kolme neljästä erästä päättyi pienimpään mahdolliseen eroon ja kaksi niistä jopa jatkopalloille. Tiikerit vei ottelun lopulta 3-1 (25-23, 26-24, 25-27, 25-20).

Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista. Virheiden määrä oli molemmilla joukkueilla sama (9 kpl). Tiikerit oli pääosin veturina, mutta Savo Volley kiri rinnalle muutaman kerran. Lopussa Tiikerit oli tehokkaampi ja vei erän niukimmalla mahdollisella erolla.

Toiseen erään Savo Volley sai hyvän alun. Tilanteessa 6-11 Tiikerit vaihtoi Teemu Lahden Jere Mäkiseen. Sitten Savon peli sekosi, kun Tiikerit otti Aleksi Mäkiluoman syöttämään. Tilanne syöttövuoron alussa: 14-18 ja pääteeksi 19-18. Loppu olikin sitten ihan eri peliä, jonka Tiikerit vei jatkopalloilla.

Kolmannen erän alku oli vaihteeksi hurja Tiikereiltä. Tilanne 6-3 pakotti Savon aikalisään. Kolme ässää myöhemmin ja tilanteessa 10-4 Savon otti jo toisen aikalisänsä. Miro Määttäsen urakointi kavensi peliä, piti peliä elossa ja johti lopuksi jopa jatkopalloille. Ne vei Savo.

Neljänteen erään Savo joutui jättämään kolmannen erän urakoijan Miro Määttäsen sivuun, kun hänen käsivammansa äityi liian pahaksi. Tilalle tullut Antti Siltala aloitti energisesti, mutta taantui ”rivijäseneksi” erän loppua kohden. Tilanteessa 11-11 Anton Välimaa syötti kaksi ässää ja siitä eteenpäin Tiikerit piti erää hallinnassaan. Lopussa Jiri Hänninen teki tärkeitä pisteitä ja ”kierojen hyökkäysten” erikoismies Antti Leppälä teki erän ja ottelun viimeisen pisteen.

Jukka Tuovinen, Savo Volley:

- Erittäin tasainen peli ja pienet asiat ratkaisi. Meillä oli pikkuisen liika kiire hyökkäyspuolelle samoin kuin puolustuksessa. Tiikerit oli
itänään parempi. Huolestuttavaa tuo Miro Määttäsen käsivamma. Hän piteli kättään jo kolmannessa erässä. Pelaajia on pakko kierrättää, kun on tiukka ottelutahti. Siksi ei Lelu Ojansivu ollut kentällä muuten kuin syöttämässä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Meillä on ollut selkeitä maaleja voittaa kärkijoukkueita. Nyt oli kahdeksan päivää aikaa valmistautua. Olen iloinen että voitto tuli .
Meillä oli jatkopallohyökkäykset parempia kuin aiemmin. Kokonaisuutena tämä oli äärimmäisen tasainen peli . Jere Mäkinen käänsi pelin, kun Teemu Lahdella oli heikompi pätkä. Aleksi Mäkiluoma toi meidät peliin mukaan toisen erän syöttöputkellaan.

T 8-6, Ä 8-6, SV 12-16, H% 47-46, VO% 49-48

Tiikerit: Hänninen 22/+13, Leppälä 13/+11, Keskinen 12/+8
Savo Volley: Määttänen 19/+11, Häyrinen 15/+4, Savonsalmi 9/+6