Tiikerit vei avausfinaalin

13.04.2016

Ensimmäinen finaali meni Kokkolan Tiikereille: 3-0 (25-19, 25-22, 25-22). Tiikereiden rutiini riitti viemään ensimmäisen erän selvin numeroin, toisen erän sen tasaisuudesta huolimatta ja kolmannen VaLePan alun johtoasemasta huolimatta.

Molemmat joukkueet pelasivat pääosin vakioaloituksillaan. Vain muutama syöttövaihto tehtiin (VaLePa: Antti Esko joka erässä ja Urpo Sivula kolmannessa. Tiikerit: Robert Seppänen toisessa ja kolmannessa erässä).

Ensimmäisen erän aikana Steven Kehoen kaksi syöttövuoroa ja Antti Leppälän syöttövuoro tuottivat selkeän piste-eron, jolla erä meni Tiikereille. Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun hyökkäyspeli oli tehokasta (5/+4). VaLePalaisista pisteitä teki Jesus Chourio (8/+3).

Toinen erä oli pitkään tasainen, piste ero oli pitkään korkeintaan kaksi pistettä. Tommi Siirilä torjunta toi sitten tilanteeksi 18-15 ja sitä myöten Tiikerit ottivat tilanteen haltuun ja veivät erän. Pistenikkarina Tiikereistä oli Romans Sauss (5/+5).

Kolmas erä alkoi VaLePan hallinnassa. Piste-ero oli parhaimmillaan 5 pistettä (8-13). Vaikka Elviss Krastins saikin erä alkuvaiheessa pallon kasvoihinsa, hän teki tässä erässä VaLePalaisista parhaat pisteet (5/+3). Tilanteessa 14-17 Antti Leppälän, Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun ja Enderwin Herreran syöttövuorot kuroivat eron kiinni ja veivät Tiikerit johtoon. Erän lopun piti Tiikerit hallinnassaan ja siten koko ottelun. Pisteitä teki tällä kertaa Tommi Siirilä torjunnoillaan ja iskuillaan (4/+4).

Ugis Krastins, VaLePa:

- Tiikerit oli meitä parempi. He ansaitsivat voittonsa tänään. Me osaamme pelata paremmin, mutta tänään annoimme vastustajille liikaa pisteitä. Viimeinen erä oli hyvä, mutta 16 pisteen jälkeen Tiikerit ottivat pelin haltuun. Emme olleet hermostuneita, mutta yli-innokkaita. Meidän on oltava aggressiivisempia jatkossa.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Pelin kuva riippuu siitä kumman säännöillä mennään ja tänään mentiin meidän säännöillä. Kumpikin yrittää pelata omilla taidoillaan hyvin. Uskon että tulee vielä kovatasoisempia otteluita kuin tänään. Nyt mennään kotiin ja viedään muutama lihapulla vaimollekin.

Tiikerit: Ojansivu 16/+8, Sauss 13/+10, Siirilä 9/+6
VaLePa: Chourio 14/+5, Krastins 9/+5, Levchenko 9/+1