Seuraa meitä somessa:

Tiikerit voitti eriskummallisen kamppailun

02.12.2014

Kokkolan Tiikereiden ja Stroitel Minskin Challenge Cupin avausosa oli todella vaiherikas. Tiikerit hankki lopulta kotivoiton 3-2 (23-25, 25-15, 25-12, 13-25, 15-12). Eränumerot kertovat pelin ailahtelusta laidasta toiseen moneen otteeseen.

Toinen osaottelu pelataan kahden viikon päästä 17.12. klo 18:00 Valko-Venäjällä. Tiikereille riittää jatkopaikkaan voitto millä eränumeroilla tahansa tai kaksi erävoittoa ja päälle pelattavan jatkoerän voitto.

Voittaja Tiikereiden otteluparista kohtaa seuraavalla kierroksella venläisen Gubernia Nizhni Novgorodin. Mikko Eskon kahden edellisen vuoden seura sai suoran paikan jatkoon CVC Gabrovon luovuttua cupista.

Lelu Ojansivu oli jälleen kerran Tiikereiden kultakimpale tehden 29/+18. Ojansivu syötti viisi ässää, torjui viidesti ja hyökkäsi 50 % tehoilla (hyök 19/38). Romans Sauss teki 13/+7, Matti Hietanen 11/0 ja Tommi Siirilä 11/+7.

Stroitelin tehokkaimmat olivat penkiltä peliin kolmannessa erässä tullut hakkuri Radzivon Miskevich 14/+10 ja hänelle paikan luovuttamaan joutunut Mikhail Kosach 12/+3.

Tiikerit joutuivat vaihtamaan päätöserään liberoksi Lauri Jylhän Pasi Hyvärisen loukkattua pohjettaan.

Ensimmäinen erä oli tasaista taistoa, jossa erän puolessa välissä Stroitel Minsk teki parhaimmillaan viiden pisteen kaulan. Tiikerit kiri lähelle, vaan ei tarpeeksi. Toisessa Tiikerit ottivat erän hallintaan Kehoen ja Ojansivun syöttöputkien avulla. Kolmannessa Tiikerit jatkoivat toisen erän tapaan.

Neljäs erä alkoi Tiikereiden kannalta hyvin (johto 8-4), mutta sitten alkoi Tiikereiden virhesuma. Kukaan ei tuntunut onnistuvan. Tiikerit hallitsivat viidettä erää lopun viimeisen pisteen odotusta vaille. 

Deniss Petrovs (latvialainen passari), Stroitel Minsk:

- Kiva pelata Romans Saussia vastaan. Saussin peli oli parempaa kuin Latvian maajoukkueessa. Pyrimme parantamaan omaa peliämme kotiottelussa. Vähennetään virheitä.

Aliaksander Sinhayevski (valmentaja), Stroitel Minsk:

- Ensimmäisessä erässä pelasimme taktisesti hyvin. Myöhemmin tuli vastaanottovirheitä ja Tiikereiden torjunta toimi hyvin. Tämä oli meidän kolmas kova (cup-)peli. Pelimme paranee koko ajan. Viidennen erän menetimme viiteen Tiikeritorjuntaan ja kolmeen syöttövirheeseen.

Steven Kehoe, Tiikerit:

- Olen onnellinen voitosta. Vastassa oli kovan tason joukkue. Meidän on pelattava hyvin Valkovenäjälläkin. Pelimme ailahteli, mutta toisessa ottelussa meidän on oltava tasaisempia. Joillakin pelaajilla oli hyviä henkilökohtaisia suorituksia. Hyvä, että Joensuussa harjoittelimme liberopeliä ilman Pasi Hyväristä. Siitä oli apua nyt.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Hikinen peli. Ensimmäisessä erässä oltiin puolivälin paikkeilla pulassa. Päästettiin erä kaverille. Toisessa ja kolmannessa erässä pelasimme omaa peliä ja kaveri auttoikin. Neljättä ei osattu ottaa haltuun ja kelkka kääntyi. Pasi Hyvärinen loukkasi pohkeensa, mutta Lauri Jylhä hoiti tonttinsa niin hyvin kuin osasi. Voitto on aina voitto. Meillä oli kokeneita pelaajia vastassa. Joukossa oli Venäjän superliigaa pelanneita miehiä.

Kahdella perättäisellä kaudella (20011-2012 ja 2012-2013) Stroitel pudotti jatkosta Ettan antamalla heille kaksi kertaa yhden erävoiton. Viime kaudella Stroitel putosi Challenge Cupissa VaLePan pudottaneelle Fenerbahcelle ottelunumeroin 2-3, 0-3.

Ottelutilasto

Katso videot

Kuvat:
Tommy Lågland, Kokkola

  Takaisin