Toiset voitot miesten välierien suosikeille

05.04.2017

Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa ottivat vieraskentillä toiset välierävoittonsa keskiviikkona.

Lakkapää pelkäsi voittamista

Team Lakkapää ja Hurrikaani-Loimaa pelasivat toisen välieräottelun Lapin Urheiluopistolla keskiviikkona. Ottelu päättyi Hurrikaanin 0-3 (26-28, 18-25, 15-25) voittoon. Näin Hurrikaani hankkiutui 2-0 -johtoon. Pelejä jatketaan heti torstaina Rovaniemellä.

Lakkapää pelasi kaksi ensimmäistä erää hermostuneesti. Joukkueen otteista näkyi ykköspassarin reilun viikon poissaolo, vaikka Arash Dosanjh palasi kuusikkoon ja pelasi ottelun mallikkaasti. Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja Lakkapäällä oli jo avaimet erän voittoon sen johtaessa erää 24-22. Ensin Bobby Walshin syöttö meni karkeasti leveäksi ja eräpallossa Karri Kutinlahti torjui Andre Brownin keskihyökkäyksen. Jatkossa Hurrikaani hoiteli jatkopallot rutiinilla Lakkapään pelätessä voittamista.

Toisessa erässä Hurrikaani karkasi nopeasti 6-11 ja 8-13 johtoon. Gustavsson nosti pahoilla aloituksilla Lakkapään 11-13 tilanteeseen, mutta sen jälkeen Hurrikaani pelasi rauhallisemmin ja Lakkapää sortui virheisiin. Erän lopussa Mikko Oivanen astui syöttöruutuun ja hoiteli erän lopun kolmella ässällään Hurrikaanille.

Kolmanteen erään Lakkapää tuli rennommin ja erän alku lupailikin enemmän kuin kolmea erää. Erä meni tasaisena tilanteeseen 12-13, mutta sen jälkeen Hurrikaani napsi pisteen toisensa jälkeen ja Lakkapää sortui jatkuvasti hyökkäysvirheisiin. Miikka Lemola tuli erän alussa Chris Vothin tilalle ja toikin uutta sykettä Lakkapään peliin.

Lakkapään parhaana palkittiin Bobby Walsh ja Hurrikaani-Loimaan Harrison Peacock. Jesse Mäntylä pelasi myös loistavan vastaanotto- ja puolustuspelin ollen yksi ankkuri Hurrikaanin voiton takana.

- Saatiin puolustuksia enemmän, mutta muuten ei niin rentoa peliä, pelattiin fiksusti ja hyvä torjuntapeli, sanoi Hurrikaanin hakkuri Mikko Oivanen.

- Joka peli on uusi peli, menneillä peleillä ei ole merkitystä. Lakkapää on vaarallinen joukkue, ei ole varaa antaa yhtään löysää, totesi Oivanen.

- Peli oli kova tänään. Meidän pelissä oli hyviä hetkiä, mutta pelimme oli liiaksi vuoristoratamaista. Vastustaja sai minun hyökkäyksiä kiinni koviin paikkoihin. Uskomme vielä itseemme. Sarja on kesken. Huomenna on uusi peli, sanoi Lakkapään keskipelaaja Andre Brown.

- Eka erässä Karri Kutinlahti otti tärkeän torjunnan. Saatiin eka tiukka erä käännettyä, mutta kumpikaan joukkue ei ollut parhaimmillaan. Loppua kohti saatiin vastaanotto kuntoon ja oma peli rauhoitettua, kertoi Hurrikaani-valmentaja Lauri Rantanen.

- Se ero, että kaverilla on rutinoituneita maajoukkuejätkiä kentällinen, meidän täytyy kasvaa joukkueena ja yksilöinä eikä pelätä tekemistä. Fokus oli väärissä asioissa. Huomenna on uusi päivä ja uskon, että tämä on karistettu niskasta. Pitäisi pystyä nauttimaan pelistä. Arash pelasi yhden kauden parhaista peleistään tänään, sanoi Lakkapään valmentaja Henri Tuomi.

- Sarja on kesken, pystymme kääntämään tämän vielä, Tuomi uskoi.

Team Lakkapää - Hurrikaani Loimaa 0-3
26-28, 18-25, 15-25
Team Lakkapää: Brown 9/+6,Walsh 9/+5,Gustavsson 7/+-4
Hurrikaani Loimaa: Oivanen Mi 18/+8,Kouki 17/+14,Kutinlahti 6/+5
Katsojia: 876

Sampo Volley parempi, mutta ei tarpeeksi

VaLePa otti 2-0 -johdon välieräsarjassa Sampo Volleyta vastaan voitettuaan keskiviikkona Pielavedellä 0-3 (22-25, 25-27, 15-25). Pelit jatkuvat torstaina Siilinjärvellä.

Sampo Volley oli saanut kotisaliinsa muutamat asiat toimimaan edellisottelua paremmin mutta se ei vielä riittänyt Valepan kaatamiseen. Erot olivat kuitenkin paljon sunnuntaista pienempiä ja ilman toisen erän hapuilua syöttöviivalla olisi lukemat saattaneet olla toisinkin.

Avauserä kulki punapaitojen hallinnassa puoliväliin asti, jolloin Kaatrasalon ässäsyöttö tasoitti pelin 15-15. Pian sen jälkeen vieraat saivat kuitenkin kolme torjuntaa lähes perätysten ja eroa oli jälleen muutama piste joka riitti erän loppuun saakka.

Toinen erä oli tasainen alusta loppuun, Sammon kymmenestä virheestä huolimatta. Erä oli myös kiihkein kun molemmilta joukkueilta löytyi lämpöä jaettavaksi pelikavereille, vastustajille ja tuomareillekin. Loppujen lopuksi Sivula ja Kunnari olivat tässäkin ne luottomiehet, joiden kautta viimeiset pallot kiersivät.

Kolmas erä alkoi tasaisena. Kolmen lähes peräkkäisen hyökkäysvirheen jälkeen Tuovinen vaihtoi passaria. Tämä muutti hieman peliä mutta ero oli liian iso kurottavaksi. Valepan Carmody hyökkäsi tehokkaasti keskeltä Eskon antaessa enemmän vastuuta. Aivan erän loppuun sattui vielä muutama Sammon virhe joten ero oli lopulta selkeä.

Sami Kurttila, Valepa:

-Ensimmäinen kerta tällä kaudella kun Pielavedellä voitetaan. Tulimme eilen ja ihan virkeänä oltiin alusta lähtien. Sampo kotisalissaan sai hieman meidän vastaanottoa rikki ja sitä jouduttiin vähän parsimaan mutta pojat kyllä paransi sitä hommaa ja saatiin käännettyä sillä ensimmäinen erä. Toinen erähän meni jatkopalloille ja siinä pallo vähän "pomppikin" meille. Kolmas erä ei ollut niin kaunista lentopalloa mutta tehokasta sellaista. Sitä, mistä olen ylpeä, että joka palloon pannaan kaikki likoon. Ihan sama, mihin pallo menee niin sinne menee aina joku ja joku passaa, huonosta paikasta pallo toimitetaan vastapuolelle ja luotetaan torjuntaan ja puolustukseen. Puolustusten jälkeisissä palloissa vähän jäätiin, sitä täytyy huomenna petrata. Tyytyväinen kuitenkin olen, että täältä voitto haettiin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

-Petrattiin edellisestä mutta tappiotilanteessa se ei kyllä lämmitä ollenkaan. Harmittaa tietysti se toinen erä kun pallo tosiaan pomppi myönteisesti tuonne Valepan suuntaan mutta onnikin on ansaittua. Ei ihan vielä napsu kaikilta osa-alueilta, vastustaja on tietysti kova ja pystyy luomaan kovan paineen meille koko ajan. Pikkuisen on sitä, kun tulee virhe, niin liian herkästi tulee myös toinen virhe putkeen. Se syö sitä meidän normipelaamista, ei saada sitä painetta pysymään tuolla Valepan puolella. Kaksi erää pelattiin hyvää jatkopallohyökkäämistä, oli tehot kohdallaan. Ehjää kokonaisuutta joudutaan edelleen hakemaan jos meinataan tästä voitto ottaa. Huomenna on päivä uusi ja itseluottamusta uhkuen me tulemme taistelemaan ja sitä voittoa hakemaan. Ladataan kyllä todella paljon siihen huomiseen peliin, että saadaan se ehjä kokonaisuus vielä aikaan

Sampo Volley - VaLePa 0-3
22-25, 25-27, 15-25
Sampo: Raadik 16/+4,Häyrinen 11/+5,Heiskanen 7/+2
VaLePa: Sivula 22/+19,Kunnari 10/+0,Carmody 7/+6