Seuraa meitä somessa:

Tomi Saarinen Loimusta Bundesliigaan

16.04.2024

Koko uransa oranssi-mustaa pelipaitaa kantanut ja tänä keväänä sinivalkoiseen maajoukkueeseen noussut 25-vuotias ja 196 cm pitkä passari Tomi Saarinen on seuraava Loimun juniorikoulun ja Mestaruusliiga-joukkueen kautta Euroopan ammattilaiskentille siirtyvä lentopalloilija. Saarisella on voimassa oleva sopimus Loimun kanssa ensi kaudesta, mutta siinä on ulkomaan optio, jonka kapellimestari Saarinen nyt käyttää.

Saarinen ja hänen pelaaja-asioitaan hoitava Loimu alumni pelaaja-agentti Nisse Huttunen eivät halua vielä uuden seuran nimeä julkisuuteen, vaan seura saa tehdä tiedottamisen uudesta pelaajahankinnastaan. Sen verran maamme passarieliittiin nousseen pelurin tulevaisuudesta voidaan kuitenkin kertoa, että ura jatkuu Saksan pääsarjassa, eli Bundesliigassa.

Iso kiitos Loimulle siitä mahdollisuudesta mikä aikoinaan tarjottiin nuorelle pojalle. Kahdeksan kautta Loimussa on kasvattanut paljon. Nyt ollaan siinä pisteessä, että uudet haasteet odottaa. Todella iso kiitos koko Loimun yhteisölle, kommentoi uutta askelta urallaan innokkaana odottava Saarinen.

Saarinen nousi Loimun Mestaruusliiga-joukkueeseen omista junnuista vain 16-vuotiaana keväällä 2016. Sen jälkeen hän on edustanut Loimua liigassa kahdeksan kauden ajan 259 ottelussa. Näissä otteluissa on syntynyt passarille mukavasti tasan 500 pistettä, joista 231 on tullut torjumalla, 130 ässäsyötöillä ja 139 hyökkäämällä. Pitkästä pääsarjaurasta huolimatta Saarinen on passarina vielä nuori ja edelleen kehittyvä, joten edessä voi olla pitkä ura Euroopan kentillä.

Loimun taustajoukot ovat innoissaan Saarisen sopimuksesta.

- On mahtavaa, että meidän liigajoukkueen kautta nousee pelaajia ulkomaiden lentiskentille. Ja vielä hienompaa että he ovat oman juniorikoulun kasvatteja. Tämä on iso sulka jälleen Loimun juniori- ja liigavalmentajien hattuun muita taustajoukkoja, tukijoita ja pelaajan omaa kovaa työntekoa tietysti unohtamatta. Toivottavasti passarina vielä nuorella Tomilla on pitkä ja menestyksekäs ura ulkomailla ja toivottavasti hänet nähdään sen jälkeen jälleen kasvattiseurassaan, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Loimu jatkaa valmentaja- ja pelaajasopimusten neuvottelua ja tiedottaa ensi kauden joukkueesta lisää lähiaikoina.

  Takaisin