Seuraa meitä somessa:

Tommi Siirilä palaa takaisin Savoon kahdeksi vuodeksi

01.06.2023

Maajoukkueen vakiokalustoon aiemmin kuulunut keskitorjuja Tommi Siirilä, 29, valitsi muutamasta tarjolla olleesta vaihtoehdosta Savoon ja Savo Volleyn pelipaitaan palaamisen. Sopimus on kaksivuotinen.

Hän pelasi kaudella 2020-2021 Savo Volleyssa, ja tuolta ajalta hänellä on sekä hyviä että huonoja muistoja.

- Hyvää oli se, että pelit kulkivat hyvin läpi kauden ja joukkue ja sen tekeminen oli kovatasoista. Seura toimi ammattimaisesti. Huonoja muistoja jäi siitä, että koronan takia käytännössä koko kausi pelattiin tyhjille katsomoille. Savolla olisi jokaisessa pelissä hieno yleisö, ja sen puuttuminen jäi harmittamaan. Totta kai myös finaalissa häviäminen on aina iso pettymys.

Tulevaan kauteen Siirilä lähtee luottavaisin mielin.

- Päädyin Savoon, koska tiedän, että täällä tavoitteet ovat kovat, ja joukkue kasataan sen mukaan. On myös helppo tulla, kun tiedän etukäteen, kuinka täällä hommat toimivat.

- Tavoitteeni on auttaa Savo Volley sen lyhyen historian parhaimpaan saavutukseen.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen iloitsee paluumuuttajasta.

- On hienoa saada Tommi jälleen takaisin muutaman kauden jälkeen, Tommi tuo meille sopivasti lisää kokemusta ja täydentää hienosti keskipelaajaosaston. Hänen vahvuutensa kentällä ovat hyvä pelinluku ja liikkuminen torjunnassa. Hyökkäyspelissä hän tuo ison uhkan keskikaistallamme.

Tommi Siirilä on voittanut kolme Suomen mestaruutta – yhden VaLePan riveissä ja kaksi Kokkolan Tiikereissä. Hopeamitaleita on yksi Savo Volleyn paidassa. Suomen cupin mestaruuksia hänellä on kolme. Kansainvälisiltä kentiltä häneltä löytyy yksi Italian mestaruus Perugiasta vuonna 2018, Ranskan Super Cupin voitto vuodelta 2016, Italian Super Cupin voitto 2017 sekä Italian Cupin voitto 2018. Mestareiden liigassa hän voitti vuonna 2018 pronssia Perugian paidassa. Maaotteluita hänellä on 150 kappaletta. Viime kaudella hän pelasi Suomessa Kyyjärven KyKyssä.

  Takaisin