TUTO Volley haastoi sarjakärjen vahvasti - Smidl hieman liikaa isännille

04.12.2023

Akaa-Volley voitti tiukan taiston 3-2, juniorijoukkueiden täyttäessä Kupittaan katsomon. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää TUTO Volleyn peli oli kauden parasta. 39 pistettä tehnyt Akaan hakkuri Matej Smidl oli kuitenkin niukasti liikaa isäntien voittotoiveille.

TUTO Volley aloitti ottelun hyvin vieden kaksi ensimmäistä erää 25-22,25-23. Kotijoukkueen vastaanotto toimi hyvin mm. liberon paikalla pelannut Aatu Kulmala vastaanotti kaksi ensimmäistä erää yli 70%:n tarkkuudella. Försti jakeli passeja tasaisesti, onnistujia olivat hyökkäyksissä mm. Rastamo ja Helenius. Akaan yleispelaajistoa Kunnari joutui kierrättämään onnistujia hakien.
Pitkän erätauon jälkeen Akaa tuli sisuuntuneena ja hakkuri Smidl alkoi saamaan entistä enemmän vastuuta hyökkäysten päättäjänä onnistuen varsin hyvin. Koko ottelussa Smidl sai 61 passia tehden niistä 35 pistettä. TUTO Volleyn torjunta onnistui Lauri Lehtosen johdolla seitsemän kertaa pysäyttämään lyönnit ja useita vaimennuksia siihen päälle. Akaa sai pikkuhiljaa pelätyn syöttönsä kulkemaan, erityisesti kolmannessa erässä kotijoukkueen vastaanotto taipui 33%:iin. Erä Akaalle niukasti 25-23.

Neljäs erä oli kolmannen kaltainen, Akaan leveästä yleispelaajarosterista kentälle jäivät Herdnandez ja ottelun loppua kohden hyökkäyksissä hyvin onnistunut Jere Heiskanen. Erä Akaalle 25-20.
Viides erä eteni tasaisissa merkeissä 12-12 tilanteeseen. Seuraavasta pallosta saatiin kunnon parranpärinää, päätuomari ei nähnyt Siirilän hyökkäyksessä torjuntakosketusta. TUTO Volley selvitti peräti neljä ottelupalloa, mutta ottelu päättyi niin kuin odottaa saattaa, Smidlin ässäsyöttöön.
Akaa Volleyn onnistujia olivat jo mainittu Smidl 39/+25, Heiskanen 14/+7, TUTO Volleyn parhaat pisteiden tekijät olivat Rastamo 25/+13, ja Lauri Lehtonen pistein 11/+11.

Jani Niskakangas:

- Peli oli oikeen vääntämistä. Kauden tasaisin esitys Kupittaalla. Tyytyväinen peli-ilmeeseen ja taisteluun, ei annettu periksi millään. Akaan hakkuri oli tänään aika kova. Hallissa oli hieno tunnelma tänään!

Olli Kunnari:

- Saatiin hyvä startti, en tiedä oliko muistissa vielä viimeksi helpolla tullut peli ja selkä ehkä vähän suoristui. TUTO Volley torjui ja puolusti hyvin. Tyytyväinen oman pelin tason nostoon.

TUTO Volley - Akaa-Volley 2-3
25–22, 25–23, 23–25, 20–25, 16–18
Koti:Rastamo 25/+13, Lehtonen 14/+11, Helenius 12/+3
Vieras:Smidl 39/+25, Heiskanen 14/+7, Tyynismaa 13/+6