Seuraa meitä somessa:

TUTO Volley löi Ettan toistamiseen - Akaa-Volley Ducksia parempi

29.10.2021

Perjantai-ilta toi miesten Mestaruusliigassa kaksi puhdasta 3-0 -kotivoittoa: TUTO Volleylle Ettasta ja Akaa-Volleylle Vantaa Ducksista.

TUTO Volley toistamiseen Ettaa parempi

TUTO Volley kohtasi perjantaina toistamiseen lyhyen ajan sisällä sarjajumbona pisteittä olleen oululaisen Ettan. Turkulaisjoukkue toisti Kupittaalla sunnuntain Oulun kamppailun temppunsa vankalla esityksellä ja otti toisen voittonsa putkeen erin 3-0( 25-16, 25-21, 25-23 )

Ottelun avauserässä nähtiin heti alussa suuri määrä pitkiä taisteluita, joissa pisteitä väännettiin tosissaan molemmin puolin. Alkuhetkillä etenkin TUTO Volleyn keskipelaaminen oli vahvassa vireessä Tatu Vuorenmaan ja Karri Kutinlahden johdolla. Vierasjoukkueelta pisteiden teosta vastasi lähinnä Michael Michelau. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin kotijoukkue pystyi vääntämään pitkistä palloralleista pisteitä ja lähti karkuun Antti Karttusen ja Eemeli Koukin hyökkäyksillä. Lopullisesti TUTO Volley ratkaisi selkeän erävoiton Karttusen pitkällä ja tehokkaalla syöttövuorolla. Erä kruunautui Kutinlahden ässään.



Toisessa erässä TUTO Volley oli koko erän ajan kuskin paikalla, mutta Etta piti peliä tasaisena aivan kalkkiviivoille saakka. TUTO Volleyn kuitenkin hoiti erän riittävällä marginaalilla itselleen. Isäntien hyökkäyspeli pyöri tasaisesti ja passari Matti Toivola petasi paikkoja monipuolisesti hyökkääjille. Ettan onnistumiset tulivat edelleen vahvasti Michelaun ja Eetu Pennasen kautta. Turkulaisilla erän ratkaisijana hääri loppuhetkillä kokenut yleispelaaja Kouki. Lopullisen niitin iski ässäsyötöllään Toivola.

Kolmanteen erään pitkän tauon jälkeen juoksi taistelevan tehokas kotijoukkue, joka repäisi heti ensimmäisissä palloissa merkittävän eron. TUTO Volleyn hyvästä alusta kertoo omaa kieltään se, että Etta oli käyttänyt molemmat aikalisänsä TUTO Volleyn johtotilanteessa 10-3. Turkulaisten pistenikkarina alkurynnistyksessä hääri kolmanteen erään irti päästetty Einari Koivisto sekä kaksi perättäistä ässää tykittänyt Vuorenmaa. Oululaiset saivat aikalisiensä jälkeen henkeä päälle ja nousivat pikkuhiljaa peliin mukaan. Päätöserässä nähtiin jälleen pitkiä palloralleja, joissa joukkueet laittoivat kroppaa likoon pisteiden eteen. TUTO Volleylta hyökkäyksiä kenttään pommitti paljon kolmikko Karttunen- Kouki- Koivisto, vierailijoiden hyökkääminen muuttui myös monipuolisemmaksi erän edetessä, kun muun muassa Jakub Petras ja Nuutti Niinivaara onnistuivat. Erän lopusta muotoutui trilleri, kun Etta nousi pitkältä takamatkalta jopa tasoihin 23-23:een. Kotijoukkueen maltti kuitenkin piti tiukassa tilanteessa ja Kupittaalle saapuneet 502 katsojaa pääsivät juhlimaan puhdasta kotivoittoa. Yleisömäärä oli varsin mukava, kun otetaan huomioon, että TUTO Hockey pelasi samaan aikaan myös omaa kotiotteluaan.



TUTO Volleyn parhaana palkittu Eemeli Kouki löysi voitosta huolimatta parannettavaa tuleviin otteluihin.

- Meillä on nyt ollut monesti tilanne, että ollaan johdettu eriä hyvin ja aletaan ehkä vähän löysäilemään ja tehdään henkilökohtaisella tasolla pari virhettä, sitten kun niitä tulee monelle pelaajalle samaan aikaan, niin se kertautuu. Kolmannessa erässä kaveri meinasi päästä peliin mukaan. Näitä pitäisi saada jatkossa vähennettyä. Yritän itse pelata virheetöntä peliä, mutta kuitenkin niin että on mahdollisuus tehdä pisteitä. Ei aina vedetä silmittömästi, Kouki totesi.

Ettan parhaana palkittu Eetu Pennanen ei löytänyt perjantain pelistä juurikaan positiivista.

- Voisi sanoa, että olemme pienessä lukossa. Emme ole tällä hetkellä omalla tasollamme millään osa-alueella. Teemme hirvittävän työn kirimisessä ja sitten munaamme hölmöllä virheillä takaa-ajon. Se on toistunut monta kertaa. Meiltä löytyy kyllä taitoa, mutta peli pitää saada auki. Meillä on hyökkäyksessä vielä tekemistä.



Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa oli mietteliäs pelin jälkeen.

 -Hirveältä tuntuu. Meidän ongelmamme on se, että haluamme hirveästi asioita, mutta oikaisemme asiassa. Ensin pitää tehdä teknis-taktisissa asioissa muutoksia, jotta pystyy kehittymään, pelkkä halu ei riitä. Hakkuripelimme ei ole riittävällä tasolla tähän liigaan.

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov oli tyytyväinen täyteen pistepottiin.

- Henkisesti oli paljon parempi pelata nyt , kun voitto oli jo taskussa.Olen erittäin tyytyväinen siihen, että voitimme aika kovan joukkueen. Mielestäni Etta ei pelaa vielä sen omalla tasolla. Uskon, että he tulevat pelaamaan vielä hyvällä tasolla. Hyökkäys ratkaisi tänään pelin meille. Kaikki pelasivat tänään hyvin, erityisesti Koivisto tuli hyvin vaihtopenkiltä sisään ja Toivola pelasi toisen hyvän ottelun putkeen. Pidin tänään erityisesti siitä millainen ilmapiiri joukkueella oli, pojat kannustavat toisiaan, totesi TUTO Volleyn luotsi.

TUTO Volley - Etta
3-0 (25-16, 25-21, 25-23)
Koti:Karttunen 12/+6,Kouki 12/+11,Kutinlahti 10/+6
Vieras:Michelau 14/+6,Pennanen 8/+2,Väisänen 6/+6
Ässät 8-3, syöttövirheet 7-9, torjunnat 5-4, hyökkäys% 51-40, vastaanotto% 73-71

Joukkueiden MVP:t
Eemeli Kouki TUTO Volley
Eetu Pennanen Etta

PROlibero
Henri Rajala TUTO Volley

Ottelutilasto

Akaa-Volleyn ja Vantaa Ducksin kohtaamisessa kaksi tasaista erää

Ennen ottelua Akaan valmentaja Olli Kunnarilta penättiin, miten ’vanhukset’ Joni Mikkonen ja Urpo Sivula saadaan vireeseen heti ottelun alusta. Viimeisen pelin jälkeen Mikkonen valitteli, ettei joukkue ole ollut täysin hereillä otteluiden alussa.

- Emme laittaneet Mikkosen kelloa soittamaan aamuherätystä tuntia aiemmin. Olemme tehneet tasaista työtä treeneissä. Kaikkia osa-alueita on hiottu samalla anatamuksella.

Ducks-valmentaja Juho Rajala virnisteli, että joukkueen alkukauden menestys taitaa olla kiinni helpohkosta sarjaohjelmasta.

- Nythän meillä alkaa todellinen testi, kun vastaan tulee etukäteen ajatellen kovempia kokoonpanoja. Pelissämme on ollut ihan hyviä elementtejä, mutta parannettavaa on vielä paljon.



Ainoa yllätys joukkueiden avauskuusikoissa oli Akaa-Volleyn edellisessä ottelussa lähes virheettömästi pelanneen Joni Mikkosen jääminen vaihtonurkkaukseen. Yleispelaajina nähtiin kaksikko Kristo Kollo ja Kasimir Vuorinen. Molemmat täyttivät paikkansa. Etenkin alkukauden ajan runsaasti vaihtopenkkiä kuluttanut Vuorinen päätti näyttää, että häntä sopii käyttää vaikka joka ottelussa.
Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin tasaisissa merkeissä. Ducks sai pidettyä Akaan hakkuri Urpo Sivulan hyvin aisoissa (9/0). Kotijoukkueen tehoista vastasivat pääosin Vuorinen 9/+7) ja hyvin rytmin jo löytänyt kaksikko passari Anton Välimaa ja keskipelaaja Sauli Sinkkonen (7/+6).

Ottelun kulminaatiopiste taisi olla toisen erän lopussa. Akaa-Volley oli jo ahdingossa, mutta torjuntatilastoissa vuodesta toiseen hyvin esillä oleva Panu Pitkänen otti Ducks-hyökkäyksen kolme kertaa kiinni pisteen arvoisesti. Muutkin heräsivät taistelemaan ja erän kaksi viimeistä pitkää palloa päättyvät kotikatsomon mieleisesti.

Kolmas erä oli Akaa-Volleyn hanskassa koko ajan eikä sen voitto ollut uhattuna missään vaiheessa.



Vantaa Ducksin joukkueesta palkittiin hakkuri Aleksander Rastamo.

- Isot pallot päättyivät meidän kannaltamme väärin päin. Kyllä niistä joku olisi pitänyt kääntää itselle. En palkinnosta huolimatta voi olla tyytyväinen omaankaan peliini, kun kerran tappio tuli.

Akaan parhaana palkittu Vuorinen nautti pelaamisesta eikä häkeltynyt avauskuusikkopaikasta.

- Pelaaminen oli oikein hauskaa tänään. Näin sen pitääkin mennä, että voidaan laittaa kuka vaan kentälle. Emme ole riippuvaisia yksittäisistä pelaajista.

Juho Rajala pyytää joukkueeltaan malttia ratkaisupalloissa.

- Meillä on ehkä liikaakin yrittämistä etenkin silloin kun pitäisi ratkaista eriä ja otteluita. Välillä pelataan ihan hyvää lentopalloa. Uskon, että kun saadaan lisää rutiinia, löytyy malttia loppuihinkin. Väkisin pelaaminen ei oikein toimi kärkijoukkueita vastaan.

Olli Kunnari oli tyytyväinen tulokseen, mutta löysi vielä parannettaviakin osa-alueita.

- Oli vieläkin liikaa huonoja jaksoja. On kuitenkin kokeneen joukkueen merkki, kun ei höntyillä, vaikka tulee epäonnistumisia. Erityisesti miellyttää se, että hyökkäsimme laajalla rintamalla. Koko hyökkäyskalusto näyttää tilastoissa olevan plussan puolella. Jonilla oli tänään lepovuoro. On hyvä, että meillä on yleispelaajaosastolle laittaa kuka vain neljästä vaihtoehdosta.

Akaa-Volley - Vantaa Ducks
3-0 (25-22, 27-25, 25-16)
Koti:Vuorinen 9/+7,Sivula 9/+0,Sinkkonen 7/+6
Vieras:Rastamo 13/+6,Kattelus 7/+3,Määttänen 5/-3
Ässät 3-2, syöttövirheet 12-8, torjunnat 8-5, hyökkäys% 53-36, vastaanotto% 60-39

Joukkueiden MVP:t
Akaa-Volley, Kasimir Vuorinen
Ducks, Aleksander Rastamo

Otteluisäntä Oma Säästöpankki

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Ottelutilasto

  Takaisin