TUTO Volley teki tempun toistamiseen - viimeinen välieräpaikka ratkeaa sunnuntaina

23.03.2024

TUTO Volleyn ja Hurrikaani-Loimaan puolivälieräsarjan ratkaisu siirtyi viimeiseen mahdolliseen peliin, kun kotietu osoittautui edelleen pitäväksi Kupittaankin illassa. TUTO Volley raastoi 3-2 -kotivoiton nelospelissä lauantaina.

Eriä voitettiin ensimmäisten neljän osalta vuorotahtiin, mutta viidennessä nähtiin "rytmimuutos" TUTO Volleyn viedessä sen ja samalla koko pelin nimiinsä.

TUTO Volley - Hurrikaani-Loimaa 3-2 (25–21, 22–25, 23–25, 25–23, 15–12)

TUTO Volley siirsi jättiläismäiset paineet sunnuntain ratkaisupeliin Hurrikaanille. Lauantai-ilta Kupittaalla tarjosi loistavaa viihdettä alusta loppuun. Lopussa TUTO Volley näytti henkisen lujuutensa ja lähetti Hurrikaanin jälleen kotimatkalle tappion kärsineenä. TUTO Volleyn peli on parantunut juuri oikeaan aikaan ja koko joukkue taisteli esimerkillisesti koko ottelun. Huippupuolustuksia esittivät mm. Sihvonen ja Groffier.

Ensimmäinen erä osoitti TUTO Volleyn olevan valmis kamppailuun voitosta. Vaikka Hurrikaanin vastaanotto toimi paremmin kuin kotijoukkueen, napsi TUTO Volley erässä peräti kahdeksan torjuntaa. TUTO Volleyn hyökkäyksissä onnistuivat kaikki tasaisesti erän ja koko ottelunkin. Ensimmäinen erä TUTO Volleylle 25-21.

Merkittävin ero syntyi yleispelaajien kohdalla. Kuoksa vaihtoi molemmat aloittavat yleispelaajat ensimmäisen erään loppupuolella, Rahko ja Vuorinen aloittivat myös toisen erän. Toinen erä niukasti Hurrikaanille 22-25.

Kolmas erä eteni tasaisesti erän loppupuolelle saakka, mutta Hurrikaani vaimensi TUTO Volleyn hyökkäykset ja oli tehokas jatkopalloissa. Vastaanoton tarkkuus oli samaa luokkaa, mutta hyökkäystehot Hurrikaanille 51 % – 38 %.

Neljännessä erässä Marttila palasi Rahkon tilalle kotijoukkueen pelatessa lähes samalla koostumuksella läpi ottelun. Erä eteni tasaisesti 20-pisteen kohdalle, mutta TUTO Volley on oppinut kestämään hyvin painepaikat ja voitti erän 25-23 vieden ottelun viidenteen erään.

Viides erä alkoi Hurrikaanin painostuksella tilanteeseen 6-2, mutta TUTO Volley osoitti jo tuttuun tapaan keväisen kovan lujuutensa kotisalissaan nousten tasatilanteeseen 9-9 , vieden kovasti taistellen erän lopun selvästi nimiinsä 15-12.

Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa:

- Samanlaiset pelit, molemmat kotona 3-0 aika ehjästi, mutta sitten vieraissa TUTO on ollut tosi hyvä ja vienyt meidät ahtaalle, vääntänyt kaksi viisieräistä voittoa.
Kaikki paineet ja häviö huolestuttaa, mutta huomenna täytyy tehdä normaali työpäivä. Vaikea keksiä yöllä mitään ihmeitä. TUTO ei onnistunut yllättämään, enemmän harmittelen omien esitystä.