Seuraa meitä somessa:

VaLePa ei horju

07.02.2018

VaLePan meno miesten Mestaruusliigan kärjessä on vaikuuttavaa. Keskiviikkona se kaatoi Hurrikaani vieraissa 3-0. ETTA puolestaan nousi kahden erätappion jälkeen huikeasti taistellen 3-2 -vierasvoittoon Kokkolassa.

VaLePalla mainio ilta

VaLePa otti kauden kolmannen liigavoittonsa Hurrikaani-Loimaasta keskiviikkona vieraskentällä erin 3-0 (25-20, 25-21, 25-21).

VaLePa (21-2) jatkaa liigan kärkipaikalla keskiviikon jälkeen seitsemän pisteen etumatkalla pelin enemmän pelanneeseen ETTA:an (18-6). Hurrikaani (16-8) on neljäntenä.

VaLePa hyökkäsi komealla 62:n hyökkäysprosentilla. Hyökkäysvirheitä ottelussa nähtiin todella vähän, kaikkiaan vain viisi.

VaLePan hakkuri Urpo Sivula oli illan tehokkain tehden 18/+11 63% hyökkäyksellä. Myös keskeltä kuoli kivasti: 11/14 ilman virheitä Tommy Carmodyn ja Markus Kaurton toimesta.

Tom Douglas-Powell (12/+3) oli hyökkäyksessä hyyä, mutta iltaa synkisti taas peräti kuusi syöttövirhettä.

Hurrikaanille hyvä uutinen oli hakkuri Antti Ropposen paluu kentälle loukkaantumisen jälkeen.

Sami Kurttila, VaLePa:

- Aina löytyy parannettavaa, mutta tänään teemamme olivat rauhallisuus, kärsivällisyys ja kovuus.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Ensimmäinen erä oli kauden parasta peliä VaLePaa vastaan. Silloin hyökkäsimme hyvin. Toisessa erässä oma hyökkäys hieman notkahti. Tasoero oli kuitenkin selkeä, vaikka hyvin pelattiinkin.

Mikko Esko, VaLePan paras:

- Pelattiin paras peli pitkään aikaan. Jatkettiin siitä, mihin maanantaina jäätiin. Pelattiin rennosti ja vähillä virheillä. Onnistuttiin koko joukkueena. Ei Hurrikaanikaan huono ollut, mutta meillä oli vain hyvä päivä.

Jesse Mäntylä, Hurrikaanin paras:

- Syöttövirheitä tehtiin tänään liikaa, jotta olisimme pärjänneet. Samoin torjunta-puolustuspelimme oli vastustajaa heikompaa.

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Sundberg, VaLePa

Hurrikaani Loimaa - VaLePa 0-3
20-25, 21-25, 21-25
Hurrikaani Loimaa: Douglas-Powell 12/+3, Staples 10/+6, Shestak 7/+3
VaLePa: Sivula 18/+11, Sundberg 12/+6, Kaurto 8/+7
Katsojia: 906

Ottelukuvat, Juuso Riponiemi

Ottelutilasto

ETTA kiri rinnalle ja ohi Kokkolassa

Kokkolan Tiikerit heräsivät alhostaan ja pelasivat kaksi hyvää erää. Sitten Etta sai Tiikerit parin erän ajan likimain ”entiselleen”. Viides erä oli jo tulossa Tiikereille, mutta sen vei Etta pelivarmuudellaan. Tulos 2-3 (25-21, 25-20, 17-25, 18-25, 13-15)

Ensimmäinen erä oli tasainen likimain koko erän ajan. Joukkueet johtivat parilla kolmella pisteellä vuorotahtiin. Hakkurit Fredric Gustavsson ja Joonas Jokela loistivat vuorotahtiin. Erä oli oikeastaan hakkurien taistelu. Vasta ihan erän lopussa Tiikerit saivat pidettyä johtonsa ja veivät erän.

Toisessa erässä näytti siltä, että Tiikereiltä onnistuu kaikki ja Ettalla tulee virheputkia. Erä puolivälissä Tiikerit oli repinyt jo viiden pisteen johdon (15-10). Etta kiri vielä pisteen päähän (17-16), mutta sitten Tiikerit meni menojaan.

Kolmanteen erään Etta muutti rotaatiotaan ja Tiikereiden ote oli mennyttä. Etenkin alussa loistanut Fredric Gustavsson oli vaikeuksissa. Tässä erässä hänen pisteikseen tuli 4/-3. Sen myötä katosi Tiikereiltä pelihuumori ja erä selvästi Ettalle. Lauri Jylhä oli Tiikereiden pisteidentekijä tässä erässä (5/+4).

Neljäs erä jatkui samaan malliin; Tiikerit eivät saaneet ”rotia” peliinsä ja Etta vei erää alusta alkaen. Tilanteeksi tuli nopeasti 5-11. Teemu Lahden syöttövuorolla Tiikerit kuroi eroa kiinni ja pääsi pisteen päähän tilanteessa 17-18. Etta kuitenkin otti taas pelin haltuun ja kasvatti eroa uudelleen vieden erän.

Viides erä alkoi Tiikereiltä mainiosti. Gustavsson paransi peliään ja Tiikerit johtivat parhaimmillaan 9-4. Etta kuitenkin taisteli loistavasti. Joukkueen puolustuspeli oli mainiota ja etenkin nuori Jiri Hänninen takoi pisteitä nelospaikalta. Tilanne tasoittui 13-13:een ja kaksi viimeistä pistettä, samoin kuin koko ottelu oli Ettan.

Olli Kuoksa, Etta:

- Tiesin kyllä, että Tiikerit pelaa epäortodoksista peliä. Peipit ja hyökkäykset ovat omanlaisia. Se oli meille vaikeata. Torjunta-puolustus ei meillä aluksi toiminut. Jatkopalloista ei saatu pisteitä. Tiikerit hyökkäsi rohkeasti. Hyvistä kosketuksista se pelihenki on ole kiinni. Siten mekin paransimme kosketuksiamme ja meillekin tuli hyvä henki. Loputon luotto itseemme satoi meidän laariin viidennessä erässä. Nuoret pelaajat ovat meidän selkäranka. Olen pohjattoman ylpeä heistä. On kunnia olla heidän valmentajansa. Hatunnosto Tapio Nissille vastoinkäymistensä jälkeen.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Olen tyytyväinen, kun taisteluilmeemme oli kohdallaan. Kun ollaan kentällä kaikki muu pitää unohtaa. Hyvä, että Ettaa vastaan saatiin kunnon peli. Olisimme ansainnet useamman pisteen, koska Ollilla (Kuoksa) noita jo on. Olisin tanssinut, jos olisimme voittaneet, mutta näin ei käynyt tällä kertaa. Viimeisen erän ratkaisu oli Ettan rutiini ja vahva itseluottamus. Meiltä puuttui kärsivällisyys. Rauhoitettiin hyökkääjät hyökkääjiksi ja vastaanottajat hoitivat vastaanoton. Kaikkia palloja ei voi saada, mutta ne hoidetaan, jotka ovat mahdollisia.


Palkitut:
Jiri Hänninen, ETTA
Fredric Gustavsson, Tiikerit

LähiTapiolan pisteet
3 Gustavsson Tiikerit
2 Haapakoski ETTA
1 Lau. Jylhä Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Etta 2-3
25-21, 25-20, 17-25, 18-25, 13-15
Kokkolan Tiikerit: Gustavsson 31/+13, Lau.Jylhä 13/+9, Hone 10/+7
Etta: Jokela 29/+19, Hänninen 25/+16, Pennanen 12/+5
Katsojia: 495

Ottelutilasto

  Takaisin