Seuraa meitä somessa:

VaLePa ja Savo Volley avauspäivän voittajat

26.09.2018

Miesten Mestaruusliiga käynnistyi keskiviikkona liigan kahden suurimman suosikin vierasvoitoilla. Savo Volley haki 3-0 -voiton Rovaniemeltä ja VaLePa Sastamala Tampere puolestaan 3-1 -voiton Akaasta.

Rovaniemen kauden avauspelissä kotijoukkue Team Lakkapää haastoi historiansa ensimmäisen liigaottelunsa pelanneen Savo Volley mainiosti, mutta vieraat jyräsivät kuitenkin puhtaaseen voittoon 0-3 (22-25, 19-25, 23-25).

Joukkueiden hyökkäysprosentit olivat ottelussa samat (54%-54%), mutta vastaanotossa oli iso ero (48%-64%) Savon erinomaisen aloitussyöttöpelin myötä. Ässiä joukkue syötti kahdeksan, mutta kokonaisuudessa syöttö oli tätä lukemaa parempi.

Niko-Matti Koskela:

- Eka peli. Se näkyi kaikissa otteissa. Treenaaminen on ollut aika rikkonaista sairastumisien takia. Nähtiin, missä pitää tehdä töitä enemmän. Emme saaneet tänään palloa tarpeeksi hyvin ylös.

Olli-Pekka Ojansivu:

- Aika perus ensimmäinen peli. Paljon virheitä kaikilla paitsi liberolla. Meillä ehkä löytyi laajuutta ehkä enemmän. Se ehkä ratkaisi tänään.

Jukka Tuovinen:

- 3-0 voitto, vierasvoitto, yhteinen hyvä peliin valmistautuminen sekä nousu takaa kolmannessa erässä. Siinä on tärkeimmät asiat tältä illalta. Tästä lähtee pelin kehittäminen. Joukkueella on mestaruus tavoitteena. Olemme treenanneet hyvin, mutta peljä tarvitsemme lisää.

Henri Tuomi:

- Positiiviset ajatukset pelistä. Valmistavan kauden haasteisiin nähden esitys oli ehjä. Jokaisessa erässä haastoimme kokeneen ja kovan joukkueen. Vastustaja oli erien lopussa kovempi. Teimme myös toiseen erään liikaa virheitä. Syöttöpeliin olen todella tyytyväinen.

Parhaat pelaajat
Team Lakkapää, Jani Sippola
Savo Volley, Taichi Kawaguchi

LähiTapiolan pisteet
3 Taichi Kawaguchi, Savo Volley
2 Aleksi Kaatrasalo, Savo Volley
1 Jani Sippola, Team Lakkapää

Team Lakkapää - Savo Volley 0-3
22-25, 19-25, 23-25
Team Lakkapää: McCarthy 11/+4, Mäkinen 11/+2, Grant 9/+8
Savo Volley: Raadik 13/+7, Ojansivu 12/+10, Kaatrasalo 11/+10

Ottelutilasto

Akaa-Volley joutui antautumaan ennakkosuosikki VaLePalle 1-3

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lϋϋtsepp teki ennen Mestaruusliigan avannutta VaLePa-ottelua oikean arvion ennakkosuosikin nimimiesten peluuttamisesta. Mikko Esko ja Markus Kaurto otettiin avaukseen ja lentopallon MM-kisoissa urakoineet Niko Suihkonen ja Urpo Sivula saivat huilata.

Ensimmäinen erä oli tasainen sen puoliväliin saakka, mutta lopussa VaLePan kova rutiini tuli esiin. Kotijoukkueen hahmo oli hakkuri Joni Mikkonen, joka päätti onnistuneesti kuusi hänelle tarjotusta yhdeksästä hyökkäyspaikasta. Yleispelaaja Ville Heiskanen ja libero Voitto Köykkä nostivat sastamalalaisten aloitukset ylös lähes virheettä ja helpottivat näin passari Ville Junturan työtä.

Toiseen erään kotijoukkue tuli kovalla rytinällä. Kokenut Heiskanen osoitti, miksi hän on pysynyt pitkään eri liigakuvioissa. Laituri pelasi heikommista passeista pallon taitavasti torjunnan kautta omalle joukkueelle ja ratkaisupaikan tullessa taas käytti tilaisuuden hyväkseen.

VaLePa painosti tällä kertaa kotijoukkueen Enderwin Herreraa aloituksillaan, mutta hyvän pelihuumorin omaava yleispelaaja ei tästä häkeltynyt, vaan nosti pallot passari Ville Junturan käsiin 82% tarkkuudella. Kun Joni Mikkonen jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi, pitkälle erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Kolmanteen erään VaLePan valmentaja Gacic Radovan joutui ottamaan hakkuri Urpo Sivulan kentälle. Sivula kantoi heti alusta saakka vastuunsa odotetulla teholla. Miehen hyökkäysrutiini auttoi vieraat voittoon, vaikka Akaa-Volley saikin erän lopussa uudelleen hyvän hengen päälle.

Kun VaLePa ja Sivula saivat otteen Akaa-Volleysta, ottelun lopputulos näytti selkeältä. Radovanin suojatit veivät neljännen erän lähes näytöstyyliin. Loppuhetkillä kotiyleisöä riemastutti vielä kotijoukkueen kolme ässäsyöttöä, joista kaksi kirjattiin syöttövaihdossa viivalle tulleen Aatu Pölläsen kirjoihin. Kolmannen syötti Juntura.
Ottelun lopputulos oli vieraiden hyväksi 1-3 (20-25, 25-19,20-25,18-25).



Maajoukkuehakkuri Urpo Sivula käänsi ottelun

Ottelun tehokkain pelaaja oli VaLePan keskitorjuja Jansen Vandoorn (23/+19). Mutta vain vajaat kaksi erää pelannut Urpo Sivula (11/+10) oli kentän hahmo. Ottelun luonne muuttui selkeästi hänen kentälle tulonsa jälkeen. Akaa-Volleysta tuli altavastaaja.
VaLePan parhaana palkittiin passari Mikko Esko, joka tunnusti kauden alussa olevan hieman haasteita.

- Sen verran on uusia pelaajia, että joudumme vielä hieman hakemaan kuvioita. Aika vähän on yhteistä harjoittelua takana. Akaa-Volley haastoi hyvin ja jouduimme todella pelaamaan. Neljännessä saatiin syötöt kohdilleen ja Akaa-Volleyn hyökkäystehot putosivat. Erän ratkaisussa oma osansa oli Jansen Vandoornin torjuntapelillä. Mies oli aivan ohittamaton – taisi tulla kahdeksan torjuntapistettä, kiitteli Esko.

Joni Mikkonen (25/+15) pokkasi jälleen kerran Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinnon.

- Tosi kiva oli saada uusi kausi käyntiin. Pelaaminen on kuitenkin aina mukavampaa kuin pelkkä harjoittelu. Oli mukava saada VaLePa vastaan avauksessa ja kunnolla vauhtia. Olen oikein tyytyväinen otteisiimme viimeistä erää lukuun ottamatta.

VaLePan valmentaja Radovanin silmin peli oli kaksivaiheinen.

- Vastaanoton kanssa meillä oli arvattavasti ongelmia, kun emme ole ehtineet yhdessä harjoitella. Pelaajien tulee jatkossa puhua enemmän, jotta vastuut ovat selvemmät.

Radovan tunnusti, että Sivulan peluuttaminen oli pakon sanelemaa.

- Akaa-Volley pakotti minut ottamaan Urpon kentälle. Hän on kovassa kunnossa ja tuntee Eskon passit. Näin saimme ottelun käännettyä.

Oliver Lϋϋtsepp nyökkäili vieressä.

- Sivulan tulo kentälle ratkaisi pelin. Näytti ehkä siltä, että teimme paljon virheitä. Mutta kovaa pelaaminen on ainoa mahdollisuus VaLePan tasoista joukkuetta vastaan. Toivottavasti lauantaina Tiikereitä vastaan otteemme pitää loppuun saakka.
Lopuksi Lϋϋtsepp vielä kiitti kotiyleisöä ja lupasi Kokkolan Tiikereitä vastaan tulevana lauantaina vieläkin valmiimpaa peliä. Tiikerit saapuu Akaa-Volleyn vieraaksi ja ottelu alkaa Toijalan Monitoimihallissa klo 17.

LähiTapiolan pisteet:
3 Mikko Esko, VaLePa
2 Olli Kunnari, VaLePa
1 Joni Mikkonen, Akaa-Volley

Akaa-Volley - VaLePa Sastamala Tampere 1-3
20-25, 25-19, 20-25, 18-25
Akaa-Volley: Mikkonen 25/+15, Pitkänen 10/+7, Heiskanen 10/+1
VaLePa: Jansen Van Doorn 23/+19, Sivula 11/+10, Kaurto 10/+8

Ottelutilasto

Seuraavat ottelut:

28.9.
Raision Loimu - VaLePa Sastamala Tampere
29.9.
Hurrikaani-Loimaa - Raision Loimu
Akaa-Volley - Kokkolan Tiikerit
Savo Volley - Vantaa Ducks

Kuvat:
Oiva Tapio / Lakkapää
Immo Ruonala / Akaa

  Takaisin