Seuraa meitä somessa:

VaLePa ja Team Lakkapää viisieräisten herrat

02.12.2018

VaLePa Sastamala Tampere kuittasi sunnuntaina voiton viidessä erässä Oulusta ja Team Lakkapää puolestaan kotonaan Raision Loimusta.

Oulussa tiukka trilleri – VaLePa voittoon viisieräisen jälkeen

Tuplapeliviikonlopun sunnuntaina nähty toinen ottelu hallitsevaa mestaria Valepaa vastaan päättyi tiukan taistelun jälkeen vieraiden voittoon lukemin 2-3 (25-22, 22-25, 25-19, 18-25, 13-15).

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Niinivaara, Kaksonen. Liberona Hakala.
Valepan avaus: Esko, Sundberg, Kunnari, Sivula, Siirilä, Rekomaa. Liberona Alan.

Ottelun alussa Valepa otti muutaman pisteen johdon, joka oli suurimmillaan jo kuusi pistettä tilanteessa 8-14. Etta kavensi eroa pinna pinnalta ja tasatilanne nähtiin 18 pisteen kohdalla. Valepa johti vielä 20-21, mutta Etta näytti hallitsevalle mestarille mallia erän lopun pelaamisesta ja kampesi 25-22 erävoittoon. Erän hahmo olivat Antti Ronkainen peräti yhdeksällä pisteellä sekä Ville Kaksonen upeilla hyökkäyksillä ja torjunnoilla.

Toinen erä oli käänteinen ensimmäiseen erään nähden. Etta oli kuskin paikalla vielä 18-15 tilanteessa Haapakosken ässällä. Erän lopulla Valepa nousi libero Alanin loistavien puolustusten jälkeen rinnalle ja ohi. Erä Valepalle 22-25.

Pitkän erätauon jälkeen Etta palasi peliä vieväksi joukkueeksi. Kotijoukkue ei ollut erässä kertaakaan tappiolla. Tilanteessa 20-19 syöttöruutuun astellut Antti Ronkainen sai syöttää erän loppuun ja lopetti erän ässäsyöttöön Olli Kunnarin nostaessa pallon Urheilutalon katsomon yli sivuseinään. Muita erän hahmoja olivat Eetu Pennanen kuudella pisteellä ilman virheitä sekä Joonas Jokela kahdeksalla pisteellä ja vain yhdellä virheellä.

Neljännessä erässä edettiin tasaisissa merkeissä aina 11-13 tilanteeseen, minkä jälkeen Valepa karkasi 12-18- johtoon. Etta ei saanut tätä eroa enää kiinni ja erä Valepalle selvin lukemin 18-25.

Sunnuntai-iltapäivän trilleri huipentui viidennessä erässä, jonka Etta aloitti vahvasti. 5-3 johto kuitenkin vaihtui 5-8 tappioasemaksi Valepan vahvan syötön turvin. Etta nousi kuitenkin vielä 10-9 johtoon. Valepa kuitenkin palasi vuoristoradan ensimmäiseen vaunuun. Viimeinen erä Valepalle 13-15.

Mikko Esko, VaLePa:

- Jouduttiin tekemään töitä jokaisen pisteen eteen. Etta puolusti hyvin, kuten aina täällä. Menetettiin ensimmäinen erä, toinen puolestaan käännettiin. Väkisin yritettiin vääntää voitto ja siinä onneksi onnistuttiin, ei annettu periksi.

Antti Ronkainen, Etta:

- Harmittaa, että hävittiin. Pelattiin yksi kauden parhaista peleistä, tasaista oli pelillisesti sekä pisteiden valossa.

Radovan Gacic, VaLePan päävalmentaja:

- Ensimmäistä kertaa itse Oulussa, Etta puolusti hyvin ja oli vaikea peli. Olemme matkustaneet ja pelanneet paljon eikä ole ollut aikaa treenata.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Ottaa pattiin, peli oli täysin meidän hallinnassa oikeastaan ensimmäisen erän alun jälkeen. Olisi pitänyt saada kolme pistettä, mutta tulos ei valehtele. Valepan kova syöttö yllätti.

Joukkueen parhaina palkittiin Ettalta Antti Ronkainen ja Valepalta Mikko Esko.

Etta - VaLePa Sastamala Tampere 2-3
25-22, 22-25, 25-19, 18-25, 13-15
Etta: Antti Ronkainen 22/+3, Joonas Jokela 19/+11, Eetu Pennanen 13/+7
VaLePa: Erik Sundberg 23/+8, Tommi Siirilä 12/+9, Urpo Sivula 12/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Ronkainen Etta
1 Pennanen Etta

PRO Libero
Alan, VaLePa

Ottelutilasto

Lakkapään McCarthy liikaa Loimulle etenkin päätöserässä

Team Lakkapää ja Raision Loimu tarjosivat sunnuntaina Rovaniemellä lentopalloa koko rahalla. Lopulta kotijoukkue rutisti voiton erin 3-2 (25-23, 25-22, 19-25, 15-25, 15-12).

Voitto oli Team Lakkapään (PerPo) liigahistorian 300:s. runkosarjassa.

Peetu Mäkisen 21 pistettä nostivat Lakkapään yleispelaajan samalla pisteellä miesten liigan pistepörssin kärkeen ohi Tiikereiden Edvarts Buividsin (266-265) ja kolmella ohi Akaan Joni Mikkosen (263).

Jayson McCarthy nousi ottelun hahmoksi tehtyään 29/+20, joista viidenteen erään peräti 10/+8. Loimun hakkuri Samuli Kaislasalo (6/-1) sen sijaan joutui antamaan paikkansa kolmanteen erään Ossi Rumpuselle (20/+12), joka nousikin joukkueensa ukirangaksi keskeltä komeat 20/+13 tehneet Pablo Guzmanin ja 12/+12 tehneet Tuomas Koppasen rinnalle.

Ossi Rumpunen, Raision Loimu

- Ikinä ei ole ihannetilanne, kun joutuu kesken pelin vaihtamaan roolia, mutta vaihdot auttoivat ja saimme peliä kulkemaan. Meillä oli otteluun todella vaisu alku. Vastaanotto ei toiminut kahdessa ensimmäisessä erässä ollenkaan.

Peetu Mäkinen, Team Lakkapää

- Luotimme siihen, että oma pelimme riittää. Pitkällä erätauolla vastustaja teki hyvät vaihdot, emmekä pystyneet vastaamaan siihen. Itsellä loppui jalat ja sitä kautta lyöntikorkeut tippui. Väsyminen ei kuitenkaan ole mikään tekosyy. Pelata pitää koko ottelu. Viimeiseen erään saimme kasattua pelimme ja taistelimme voiton. Jayson McCarthy oli viimeisessä erässä melkoinen eläin.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Kun keskitymme omaan tekemiseen murehtimatta, pelaamme hyvää lentopalloa. Kolmannessa erässäkin aloitimme hyvin, mutta sitten meni mietiskelyksi ja kadotimme otteemme. Voitontahtoa oli tänään. Jayson McCarthy oli tänään huikea. Varsinkin viimeisessä erässä. En ole usein nähnyt, että joku tekee viidenteen erään tehot 10+8. Peetu Mäkinen on löytänyt tasaisuuden peliin.

Parhaat pelaajat:
Raision Loimu, Ossi Rumpunen
Team Lakkapää, Jayson McCarthy

Team Lakkapää - Raision Loimu 3-2
25-23, 25-22, 19-25, 15-25, 15-12
Lakkapää: McCarthy 29/+20, Mäkinen 21/+7, Grant 10/+6
Loimu: Guzman 20/+13, Rumpunen 20/+12, Koppanen 12/+12

LähiTapiolan pisteet
3 McCarthy Lakkapää
2 Mäkinen Lakkapää
1 Rumpunen Loimu

PRO Libero
Davies, Lakkapää

Ottelutilasto

Kuvat:
Asko Leskinen / Lakkapää

  Takaisin