Seuraa meitä somessa:

VaLePa jälleen kova kotona - Hurrikaani haki voiton Savosta

25.03.2018

Miesten välierissä VaLePa otti jo toisen puhtaan kotivoittonsa Team Lakkapäästä, kun taas Hurrikaani haki avauspelistä vierasvoiton Sampo Volleysta.

Toinen näytös ensimmäisen kaltainen Sastamalassa - VaLePalle virheetön hyökkäyspeli

VaLePa Sastamala kuittasi toisen välierän Team Lakkapäätä vastaan nimiinsä 3-0 (25-19, 25-19, 25-17). VaLePa ei tehnyt koko otteluun yhtään suoraa hyökkäysvirhettä, joka on todella harvinaista.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Carmody, Kaurto, Sundberg, Kunnari, Sivula, Ringseis L
Lakkapää: McKay, Grant, Walsh, Palokangas, Domecus, Schouten, Davies L

VaLePa aloitti pelin samanlaisella keskittyneellä ilmeellä kuin eilisessä ensimmäisessä välieräpelissä. Joukkue ei tehnyt ensimmäisessä erässä yhtään suoraan hyökkäysvirhettä eikä torjuntaan lyöntiä. Ensimmäisessä erässä syöttöjen vastaanoton kohteena oli Gabriel Domecus. Hänellä oli selviä vaikeuksia leijasyöttöjen vastaanotossa. Jouni Palokangas pystyi parhaiten haastamaan VaLePa-puolustuksen.

Toiseen erään Henri Tuomi vaihtoi peliin mukaan hakkuriksi Niko-Matti Koskelan ja yleispelaajaksi Domekuksen tilalle Jere Mäkisen. Vaihdot piristivät Lakkapään hyökkäyspeliä, Koskelan hyökkäysprosentti peräti 71. Vaikka Lakkapää sai erään 4 torjuntaa, pukkipaidat eivät antaneet Lakkapäälle mahdollisuuksia erävoittoon.

Kolmannessa erässä Lakkapään joukkueessa Mäkinen ja Koskela saivat jatkaa kentällä. VaLePa jaksoi jauhaa edelleen virheetöntä peliä ja Lakkapää jäi aseettomaksi. VaLePa pelasi virheettömän hyökkäyspelin. Pelit jatkuvat keskiviikkona ja torstaina Rovaniemellä.

VaLePan tehokkain oli tänään viiden torjunnan mies Tommy Carmody 13/+11. Urpo Sivula on myös päässyt pudotuspelivireeseen ja Erik Sundberg oli taas hyvässä vastaanottovireessä. Mikko Esko jatkaa hienoa passipeliään ja taas tuli neljä maukasta hyökkäyspistettä ja yksi torjuntakin.

Lakkapään Palokangas ja Niko-Matti Koskela olivat Lakkapään hyökkäyspelin parhaat. Jeremy Davies oli liberona mies paikallaan.

Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi:

- VaLePa oli koko viikonlopun parempi. Schoutenia yritettiin peluuttaa, mutta jalassa on jotain vikaa. Kotona pääsemme paremmin peliin mukaan ja saamme vastaanoton paremmaksi.

Lakkapään Jeremy Davies:

- Erien alut oli vaikeita, eikä päästy enää kiinni peliin. Rovaniemellä pelaamme paremmin.

VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila:

- Tasapainoinen esitys, ei hyökkäysvirheitä. Mikko huippupassarina jakaa laajalla rintamalla hyökkäyspaikkoja.

VaLePan Erik Sundberg:

- Tasapainoinen peli joukkueelta. Aamulla tuntui väsyneeltä, mutta peli sujui hyvin.

VaLePa - Team Lakkapää 3-0
25-19, 25-19, 25-17
VaLePa: Carmody 13/+11,Sivula 12/+6,Sundberg 10/+8
Team Lakkapää: Palokangas 10/+3,Koskela 8/+1,Walsh 7/+2
Katsojia: 663

Ottelutilasto

Hurrikaani heti ryöstöretkellä Siilinjärvellä

Hurrikaani varasti kotiedun itselleen välieräsarjan avauksessa Siilinjärvellä. Tiukan ensimmäisen erän jälkeen kolme seuraavaa eteni enemmän tai vähemmän loimaalaisten komennossa, eikä Sampo löytänyt aseita kurssin kääntämiseen. Ottelu vieraille 1-3
(28-26, 22-25, 13-25, 19-25).

Hurrikaani onnistui hyödyntämään vahvaa syöttöään ja kirjauttikin ottelussa 10 ässää. Sammon hyökkäyspelaaminen oli vaikeaa, eikä laitamiehiltä löytynyt totuttuja tehoja. Ville Heiskanen korvasi Herreran toisessa erässä ja Timo Leikas hakkuroi myös ison osan ottelusta. Hurrikaani ansaitsi voittonsa, vaikka muutamat eräpalloihin tulleet tuomiot eivät saaneetkaan täyttä hyväksyntää. Suurin polemiikki syntyi ottelupallon jälkeen, kun Raadik toimitti pallon mainosaitojen vierestä toiselle puolelle. Vihellys tuli vasta pari sekuntia myöhemmin ja tulkinta oli antennin ohitus väärältä puolelta.

Antti Ropponen, Hurrikaani:

- Odotettiin kovaa taistelua ja uskottiin siihen, että meidän oma pelimme riittää. Tehtiin tässä pelissä vähemmän virheitä kuin puolivälierissä, se helpotti pelaamista.

Petteri Penttinen, Sampo:

- Vaikeaa oli, emme kukaan voi olla tyytyväisiä. Avauserä kun saatiin jatkopalloilla kotiin niin tuntui, että hyrähtääkö kone käyntiin mutta eipä hyrähtänyt. Kaveri vei sitten kolme seuraavaa melko helposti, varsinkin se yksi erä oli huono meiltä ja hyvä Hurrikaanilta.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Saatiin syöttöpeli toimimaan kiitettävästi, se avasi muutakin peliä. Aluksi Sampo torjui ja puolusti meidän hyökkäykset hyvin, sitten saatiin oma peli vapautuneemmaksi ja kiitettävä määrä torjuntojakin hyvän syötön myötä.

Timo Tolvanen, Sampo:

- Onnittelut Hurrikaanille ensimmäisestä kiinnityksestä. Pitkästä aikaa heikompi peli meiltä, ei tuo avauseräkään meiltä kovin hyvää tekemistä vaikka se voitettiinkin. Omien virheiden määrä ja silmittömyys hyökkäyspelissä ahdisti meitä, 12 suoraa virhettä ja 16 torjuntaan lyöntiä on luvattoman iso määrä. Sitä tietysti auttoi, että Hurrikaanin syöttö oli vahva. Osa puolihelpoistakin syötöistä jäi nousematta kuppiin ja annettiin niissä tilanteita vastustajalle. Ehkä vastaanoton kautta alkoi rakentua hyökkäyspelinkin ongelmat. Laitatehoissa hävittiin, ei ollut keneltäkään huippupäivä. Ehkä tämä oli meille opetus, että vastassa on tosi kova joukkue, kuten yritin ennen peliäkin sanoa. Tänään ei oltu valmiita taistelemaan finaalipaikasta.

Sampo Volley - Hurrikaani Loimaa 1-3
28-26, 22-25, 13-25, 19-25
Sampo Volley: Raadik 20/+8, Häyrinen 14/+4, Kaatrasalo 7/+4
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 22/+14, Douglas-Powell 17/+9, Staples 16/+10
Katsojia: 779

Ottelutilasto

Kuvat: Teemu Hassinen / Sampo Volley

Välierien tilanteet

VaLePa - Team Lakkapää 2-0
Sampo Volley - Hurrikaani-Loimaa 0-1

Välierien otteluohjelma

Ke 28.3. 18:30 Team Lakkapää - VaLePa
To 29.3. 18:30 Team Lakkapää - VaLePa
Tarvittaessa
Su 1.4. 17:00 VaLePa - Team Lakkapää
Ke 4.4. 18:30 Team Lakkapää - VaLePa
La 7.4. 17:00 VaLePa - Team Lakkapää

Ke 28.3. 18:30 Hurrikaani - Sampo Volley
To 29.3. 18:30 Hurrikaani - Sampo Volley
Su 1.4. 17:00 Sampo Volley - Hurrikaani (Pielavesi)
Tarvittaessa
Ma 2.4. 17:00 Sampo Volley - Hurrikaani (Siilinjärvi)
Ke 4.4. 18:30 Hurrikaani - Sampo Volley
La 7.4. 17:00 Sampo Volley - Hurrikaani (Siilinjärvi)

  Takaisin