Seuraa meitä somessa:

VaLePa kuittasi finaalien avausvoiton

16.04.2017

VaLePa Sastamalasta otti ensimmäisen kiinnityksen Mestaruusliigan voittoon, kun joukkue kaatoi Hurrikaani-Loimaan vieraissa 3-1 (16-25, 25-23, 25-20, 26-24) -lukemin. Ensimmäistä finaalia oli Loimaan liikuntahallissa seuraamassa 1193 katsojaa.

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith
VaLePa Sastamala: #1 Jacob Guymer, #2 Urpo Sivula, #3 Tommy Garmody, #5 Timo Jokinen, #7 Mikko Esko, #10 (L) Jarmo Korhonen ja #13 Olli Kunnari

Hurrikaani-Loimaa aloitti ottelun vahvasti voittaen ensimmäisen erän tyylipuhtaasti 25-16-lukemin.

- Jos Hurrikaani olisi pelannut tuollaista peliä koko kauden, niin he olisivat voittaneet CEV Cupin, kommentoi VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila.

Toisessa erässä VaLePa sai peliään paremmin käyntiin ja karkasi heti alussa kuuden pisteen (9-3) johtoon. Tästä Hurrikaani nousi vielä tasoihin, mutta vierasjoukkue otti erän itselleen 25-23-lukemin.

- Muutimme hieman torjuntaa ja pieniä asioita loimaalaisia vastaan, jotta saimme heidän hyökkäystään tyrehdytettyä, jatkoi Kurttila.


Kolmannessa erässä toisen erän tavoin VaLePa otti kuskin paikan heti alussa ja hallitsi peliä pitäen Hurrikaanin koko ajan vähintään kahden pisteen päässä. Lopulta Mikko Eskon kipparoima vierasjoukkue nappasi erän 25-20-lukemin itselleen.

Neljäs erä oli hirmuista taistelua molemmilta joukkueilta. Pisteitä tehtiin vuorotahtiin ja loistavia suorituksia nähtiin molemmilta joukkueilta. Lopulta VaLePa hoiti erän itselleen 26-24-lukemin ja nappasi koko ottelun voiton itselleen.

Mikko Esko:

- Hieno tunnelma oli, niin kuin yleensäkin. Paras tunnelma, mitä olen koskaan Loimaalla kokenut. - Minun mielestä tämä oli ihan hyvä peli ollakseen ensimmäinen peli. Hurrikaani aloitti hyvin, emmekä päässeet alusta mukaan. Nämä pelit tulee olemaan tällaisia, että erät ei ole ohi ennen kuin viimeinen piste on tehty.

Mikko Oivanen:

- Ekassa erässä meillä toimi kaikki. Vastaanotto pysy hyvin passarilla ja Harrison pääsi pyörittämään peliä miten halusi. Saimme syötöllä rikottua heidän vastaanottoa. Toisessa erässä nämä kääntyivät toisen päin.

- VaLePa oli samanlainen kuin tähänkin asti. Samat vahvat äijä siellä on. Pikkuasioihin täytyy perehtyä paremmin jatkossa. - Turhan hätäistä oli tekeminen, siitä johtui muutamat pistemenetykset.

- Huomenna ratkaisee se, että kumpi tekee pienet asiat paremmin.

Eemeli Kouki:

- Hyvällä ilmeellä oltiin pelissä. Äärettömän tasainen peli oli kaikin puolin. Pienistä asioista jäi kiinni tänään.

- Huomenna on samanlainen meininki. Tupa täynnä ja kaksi kovin taistelevaa joukkuetta kohtaavat toisensa.

Sami Kurttila:

- Pelin edetessä meidän hyökkääminen parani huomattavasti. Pienillä muutoksilla saatiin heidän hyökkäyksestä kiinni. Luotettiin omaan tekemiseen ja se riitti tänään.

- Levollinen olo oli ennen peliä. Vieraissa on tietysti hankalampi pelata. Luotto omiin täytyy olla kova.

- Selkeästi on pari juttua, mitä voidaan parantaa huomiseksi.

Lauri Rantanen:

- Neljä voittoa vaaditaan. Nyt sarja on 1-0 VaLePalle. Tänään oli mahdollisuudet voittaa. Huomenna uusi peli. Kaveri ansaitsi voiton.

Parhaat pistemiehet H: Mi. Oivanen 25/+14, E. Kouki 18/+12, L. Smith 11/+6 V: U. Sivula 24/+12, O. Kunnari 16/+9, T. Jokinen 14/+7Miesten finaalien otteluohjelma
MA 17.4. 14:00 VaLePa - Hurrikaani, Vexve Areena Sastamala
TO 20.4. 18:30 Hurrikaani - VaLePa, Loimaan liikuntahalli
SU 23.4. 13:00 VaLePa - Hurrikaani, Vexve Areena Sastamala
Tarvittaessa
TI 25.4. 18:00 Hurrikaani - VaLePa, Gatorade Center Turku
PE 28.4. 18:00 VaLePa - Hurrikaani, Vexve Areena Sastamala
SU 30.4. 12:30 Hurrikaani - VaLePa, Gatorade Center Turku

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin