Seuraa meitä somessa:

VaLePa, Savo Volley ja Akaa-Volley odotettuihin voittoihin

23.02.2020

Miesten Mestaruusliigassa ei nähty yllätyksiä sunnuntaina, kun Savo Volley, VaLePa sekä Akaa-Volley nappasivat täydet pistepotit.

Pukkipaidat voittoon tiukan taistelun jälkeen

VaLePan ja Kokkolan Tiikerien keskinäiset ottelut ovat takuuvarmasti korkeatasoisia taistelupelejä. Näin myös tänään Kalaneuvos Oy:n isännöimässä pelissä Vexve Areenalla. Ottelussa nähtiin pitkiä palloralleja, taistelua ja positiivista tunnetta. Vaikka kotipelit olivat peräkkäisinä päivinä, oli paikalla hienosti 622 katsojaa. VaLePa Sastamala Tampere vei voiton Kokkolan Tiikereistä 3-1 (25-15, 22-25, 25-20, 25-15)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Karjarinta, Suihkonen, Sundberg, Oivnen, Mutka L
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Hänninen, Mäkinen, Keskinen, Breilin L

Ensimmäisessä erässä kokkolalaiset eivät saaneet peliään käyntiin ja VaLePa paukutti pisteitä laajalla rintamalla. Toiseen erään Tiikerit heräsi pelaamaan. Vaatimattomasti aloittanut Jiri Hänninen paransi huomattavasti ja teki ratkaisupisteet kahdella torjunnalla ja nelospaikan hyökkäyksellä.

Kolmannessa erässä Tiikerit johti 14-11, kun Olli Kunnari tuli Eri Sundbergin tilalle yleispelaajaksi. Pukkipaitojen peli rauhoittui. Mikko Oivasen kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä VaLePa otti johdon ja loput pisteet tekivät Olli Kunnari ja Niko Suihkonen.

Neljännessä erässä VaLePan hyökkäysvoima nujersi Kokkolan pedot, hyökkäystehot 61%-38%. Suihkosen kaksi perättäistä ässää lannisti vieraat lopullisesti ja Markus Kaurto sai kahdella hyökkäyksellä päättää pelin.

Hyökkäystehojen lisäksi eroa tuli syöttö/vastaanottopelissä. VaLePa syötti 6 ässää/10 virhettä, Tiikerit 0 ässää/9 virhettä. Tiikerit ei kuitenkaan päästänyt pukkipaitoja helpolla. Välillä tuntui, että kotijoukkue ei saa millään palloa kuolemaan, kun kokkolalaiset puolustivat Niklas Breilin johdolla Mikasaa peliin.

VaLePan parhaan pelaajan tittelistä kilvoittelivat tasapäisesti Mikko Oivanen 22/+17 ja Niko Suihkonen 22/+14. Mikko Esko ihastutti yleisöä taitavilla, hyvin peitetyillä passeilla. Olli Kunnari ihastutti myös nerokkailla ratkaisuilla.

Tiikereiden hyökkäysvoima lepäsi hakkuri Oskari Keskisen 14/+10 ja Jiri Hännisen 14/+5. Keskinen pelasi tällä kertaa tasaisemmin ja vähemmillä virheillä. Libero Niklas Breilin vastaanotti erinomaisesti 82% ja haki peliin useita puolustuspalloja.

Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja Veijo Hukkanen palkitsi parhaat pelaajat: VaLePa Sastamala Tampere Niko Suihkonen ja Tiikerit Oskari Keskinen.

Oskari Keskinen:

- Kyllä tänään oli mukava pelata. Pelattiin tänään joukkueena.

Niko Suihkonen:

- Oli meiltä hyvää peliä ja hyvä on pelata kun vastaanotto toimii hyvin. Kaikki lähtee syötöstä ja vaikka on 10 virhettä niin ei se ole liian paljon neljään erään.

Mikko Keskisipilä:

- Pitkästä aikaa oltiin syöttö-vastaanottopelissä huonompia kuin vastustaja, se on meille harvinaista. Nähtiin hyvää lentopalloa molemmin puolin ja VaLePa ansaitsee pisteet. Molempien joukkueiden on hyvä jatkaa kohti kevättä.

Janne Kangaskokko:

- Laadukasta sideout pelaamista molemmilla puolilla, n. 60%. Syöttöpeli on löytänyt uomansa, mikä on hyvä asia. Pieni uinahdus toisessa erässä ja kolmannen erän alkupuolella, mutta saatiin peli käännettyä meille. Forssassa uusi peli keskiviikkona.

Pelit jatkuvat ensi keskiviikkona Forssassa, jossa VaLePa kohtaa Raision Loimun.

LähiTapiolan pisteet
3 Suihkonen VaLePa
2 Oivanen VaLePa
1 Keskinen Tiikerit

PROlibero
Breilin, Tiikerit

Ottelutilasto

Savolla hyvä viikonloppu pohjoisessa

Team Lakkapään vastarinta suli illan edetessä ja Savo Volley otii sarjapisteet mukaansa Rovaniemeltä erin 0-3 (21-25, 18-25, 13-25).

Fedor Ivanov, Savo Volley

- Vastaanotto toimi ja pääsin pyörittämään peliä hyvin. Joukkue keskittyi hyvin koko pelin. Tärkeät kolme pistettä meille.

Toni Katajamäki, Team Lakkapää

- Lähtökohdat oli jälleen haastavat, kun taas oli seitsemän pelikuntoista pelaajaa. Kahdessa ensimmäisessä erässä roikuimme ihan hyvin mukana. Vastaanotossa jäimme paljon. Tässä on nyt kaksi peliä opeteltu tätä liberon paikkaa. Pikkuhiljaa pääsen peliin mukaan, mutta paremmin pitäisi saada nostettua palloa peliin. Ei ole yllättänyt, että syöttöjä tulee todella paljon minulle. Pelipaikka tuntuu mukavalta.

Jukka Tuovinen, Savo Volley

- Meidän pelaaminen oli tänä viikonloppuna ja tänään hyvää ja rentoa. Olimme tehokkaita. Tänään tuli Eetu Häyrinen ja Mikko Väliaho mukaan peliin todella hyvin tuoreina miehinä. Teimme virheitä tosi vähän. Peli oli mukavaa ja tehokasta, meidän näköistä peliä. Olemme muuttaneet peliä hieman. On hyvä, että pääsemme laajalla ringillä pelaamaan uutta pelityyliä. Pudotuspeleissä meidät mitataan tosissaan. Runkosarjan voiton suhteen taistelemme vielä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Sama tarina kuin aiemminkin. Lemola pelasi hyvän pelin, muiden pelin taso heittelee liikaa. Toni Katajamäki oppii koko ajan liberon peliä ja pyrkii pitämään pelin kasassa. Hänen asenteeseensa olen tyytyväinen. Ville Vänskä tulee jossain vaiheessa liberoksi.

Parhaat pelaajat:
Fedor Ivanov, Savo Volley
Miikka Lemola, Team Lakkapää

LähiTapiolan pisteet
3 Ivanov Savo
2 Leitzke Savo
1 Häyrinen Savo

PROlibero
Ayzenberg Savo

Ottelutilasto

Akaa-Volley voitti vaikeutensa Hurmoksen kanssa

Akaa-Volley oli todella kesyllä päällä Akaan sunnuntai-illassa. Toki Hurmos pelaa kuin henkensä edestä, kun se taistelee pudotuspeliviivan tuntumassa Ettan, Loimun ja Ducksin kanssa, joten kaikki kunnia vieraille tiukasta kamppailusta.
Neljän tiukan erän jälkeen sarjapisteet kuitenkin jäivät Pirkanmaalle lukemin 3 – 1 (21 – 25, 25 – 23, 25 – 20, 26 – 24).

Akaan kokoonpanosta puuttui tuore isä Urpo Sivula. Hakkurin perheeseen syntyi potra poika varhain lauantaina. Näin kotijoukkueen pallontappajan tontille avaukseen lähti nuori Aatu Pöllänen. Muut kuusikkopelaajat olivat Aleksi Kaatrasalo, Mart Naaber, Nico Nurmesniemi, Akseli Lankinen ja Enderwin Herrera. Liberopaitaa kantoi totutusti Voitto Köykkä.
Hurmos heitti kehiin Ville Louhelan, Bjarne Huusin, Petteri Härkösen, Petter Østvikin, Kyle Foleyn ja Mikko Räsäsen. Liberon hommia hoiti Ville-Erik Tarkiainen.

Hurmos voitti ensimmäisen erän lähinnä siksi, että se sai horjutettua Akaa-Volleyn vastaanottoa ja hoiti itse hihahommat 60 prosentin tehoilla. Kuten tiedetään, hyvä vastaanotto takaa yleensä myös onnistuneen hyökkäyspelin. Hurmos sai otteluun todellisen unelma-alun. Se teki ottelun kahdeksan ensimmäistä pistettä. Tuosta Akaa ei enää ohi noussut.

Kakkoserän Hurmos menetti Akaa-Volleylle, kun se antoi isännilleen peräti 11 pistettä syöttövirheillä. Akaan onnistuneet suoritukset lopussa käänsivät erän kotijoukkueelle. Etenkin kokeneen Joni Mikkosen rutiini tuli ratkaisupalloissa selkeästi esiin.

Kolmanteen erään Akaa-Volley vaihtoi toiseksi Herreran tilalle Teemu Kuuselan. Yleispelaajan hyökkäystehot jäivät 40 prosenttiin. Mutta mies hoiti viisi vastaanottoa täydellisesti ja otti yhden torjuntapisteen. Erän pistekuningas oli hakkurina pelannut Mikkonen (8/+6).

Neljännen erän alku antoi lupauksen nopeasta ratkaisusta, kun Akaan peli alkoi vapautuneesti. Tilanteessa 9 – 4 joukkue kuitenkin jäätyi. Hurmos vei seuraavat pallot 1 – 7 ja pian tilanne oli siis 10 – 11. Erän loppuosa oli tasaista kamppailua. Viimeisen pisteen Akaan sarakkeeseen teki Hurmoksen Huus hyökkäämällä leveäksi.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Joni Mikkonen ja Mikko Räsänen.

Hurmoksen valmentaja Aigars Birtzulis ei liiemmin selitellyt tappiota, mutta harmitteli ottelun toisen erän kulkua.

- Pelasimme kyllä hyvin tänään, mutta hukkasimme syötön totaalisetsi toisessa erässä. Lisäksi vaikeuksia tulee siitä, että Akaalla on niin leveä rosteri. Lüütsepp voi koota kentälle hyvin erilaisia kokoonpanoja.

Birtzulis kertoi lisäksi syksyllä Akaassa pahasti polvensa loukanneen Matiss Gabullinsin tilanteesta.

- Mies on kuntotumassa ja pystynee pelaamaan kesällä beach-volleyta. uskon ja toivon , että hän on ensi kaudella takaisin lentopallokentillä.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp antoi harkitusti vastuuta Pölläselle ja Nurmesniemelle.

- Kolme pinna tyydyttää tietysti ja yleisö varmasti viihtyi tasaisen ottelun äärellä. Nuoret Pöllänen ja Nurmesniemi olivat luonnollisesti kovan paineen alla, kun saivat vastuuta.

Pöllänen otettiin siis vaihtonurkkaukseen kahden erän jälkeen, mutta Nurmesniemi jatkoi pelin loppuun saakka ja selviytyi kunnialla (11/+4).

LähiTapiolan pisteet
3 Kaatrasalo Akaa
2 Räsänen Hurmos
1 Köykkä Akaa

PROlibero
Köykkä Akaa

Ottelutilasto

Kuvat:
Hannu Moilanen / VaLePa
Tapani Kuoksa / Lakkapää

  Takaisin