Seuraa meitä somessa:

VaLePa Suomen Cupin finaaliin

12.01.2019

VaLePa Sastamala Tampere puolustaa miesten Suomen Cupin mestaruuttaan 26.1. Turussa lyötyään lauantaina välierässä Vantaa Ducksin 3-0 (25-17, 25-19, 25-21).

Toisen finaalipaikan ratkovat 17.1. Loimaalla Hurrikaani ja Karelian Hurmos.

Etukäteen oli tiedossa, että Ducks oli hankalassa tilanteessa peliin saapuessaan. Hakkuri Maciel Thiago ei palannut joululomalta joukkueen vahvuuteen. Lisää murhetta ankkajoukoille tuli, kun myös Leo Jack ja Juho Kaunisto joutuivat jäämään sairauden vuoksi pelistä pois. Lisäksi keskimies Atte Rissanen oli joutunut polvileikkaukseen. Ducksilla oli Sastamalassa käytössä vain 9 pelaajaa. Näistäkin Külaots ja Kankaanpää pienessä kuumeessa.

Pelin erikoisen lähtöasetelman vuoksi kotijoukkueella oli ymmärrettävasti ajittain hankalaa pitää täyttä keskittymistä. Pukkipaitojen valmentaja Radova Gacic halusi käyttää peliä viimeistelyharjoituksena keskiviikon CEV Cupin peliin eikä hän tehnyt yhtään vaihtoa.

Ilahduttavinta VaLePan pelissä oli Markus Kaurton paluu. Kuukauden pelitauko ei näkynyt missään. Hyökkäys kulki entiseen malliin, käsiin tarttui 3 torjuntaa ja hieno haku puolustuksessa.

Toinen suuri ilonaihe oli Niko Suihkosen varma pelaaminen. Suihkonen oli aloitussyöttöjen kohteena. Hän selvitti hienosti monta pahaa aloitussyöttöä ja selvisi urakasta peräti 70%:n (41% täydelliset) tarkkuudella. Myös hyökkäyspelissä Niko oli vakuuttava, tappoprosentti 71, ei virheitä ja vain kerran hänet torjuttiin.

Urpo Sivula oli totutun varma ja Erik Sundberg alkaa ilahduttavasti päästä viime kevään kuntoon. Myös Alan Domingos parantaa peli peliltä. VaLePan vastaanotto oli koko joukkueelta 67% ja siitä Mikko Eskon oli mukava jaella passeja, kun joka paikasta syntyi tulosta.

Ducks yritti parhaansa raajarikkoisella miehistöllään. Ducksin vastaanotto toimi hyvin. Hyökkäysvastuu jäi liiaksi Toni Kankaanpään ja Karl Külaotsin harteille. Pasi Hyvärinen on edelleen kelpo libero. Kolmanteen erään yleispelaajaksi tullut nuori Kalle Kattelus oli iloinen yllättäjä.

Niko Suihkonen:

- Vietiin ottelua koko ajan ja vastaanottoprosentti oli yli 70% niin Mikko pääsi pyörittämään hyvin peliä. Syötössä on vielä hieman parannettavaa ässiin verrattuna. Siihen Tampereella parannusta.

Karl Kulaots:

- Lähdettiin syöttämään kovaa, mutta ei onnistuttu, ei saatu yhtään ässää. On tämä jo iso harppaus verrattuna viime VaLePa peliin verrattuna. Suunta on ylöspäin.

Radovan Gacic:

- Pitkän tauon jälkeen halusimme päästä takaisin pelirytmiin. Tämä peli oli tärkeä, jotta pääsimme Suomen cupin finaaliin, joka oli yksi tavoitteistamme. Jatkamme tästä ensi viikolla.

Ismo Tuominen:

- Lähtökohdat otteluun olivat haastavat. Pelaajia, jotka eivät ole pelanneet Suomen cupin välierissä. Monta pelaajaa on pois, mutta jäljellä olevat pelaajat taistelivat hienosti. Kovalla syötöllä pyrimme horjuttamaan VaLePan passipeliä, missä ei onnistuttu. Tyytyväinen olen siihen, että pelin taso loppua kohti parani.

Parhaat pelaajat:
VaLePa Niko Suihkonen, Ducks Karl Külaots

Parhaat pistemiehet
Urpo Sivula 14/+9, Niko Suihkonen 14/+9, Erik Sundberg 10/+2
Karl Külaots 14/+6, Toni Kankaanpää 8/-2, Kattelus 5/+2

Ottelutilasto

  Takaisin