Seuraa meitä somessa:

VaLePa Suomen Cupin välieriin

07.11.2018

Hallitseva miesten Suomen Cupin mestari VaLePa eteni keskiviikkona vuoden 2018 Suomen cupin välieriin kuistamalla vierailleen Akaa Volleyn 3-1 (25-19, 25-16, 23-25, 25-17).

Akaa Volley saapui haastajana VaLePan puolivälierävastustajaksi Suomen Cupissa sateisena syyskeskiviikkona. Cupin peli on kerrasta poikki ja aina ennakkosuosikilla on kovat menestymispaineet. Akaa Volley käytti tilaisuutensa hyvin hyödykseen ja haastoi tosissaan VaLePan. Pukkipaidat vastasivat hienosti haasteeseen ja pelasivat kolmatta erää lukuun ottamatta kauden parasta peliä. 

Aloituskokoonpanot
VaLePa Esko, Kunnari, Van Doorn, Sundberg, Greene, Alan L
Akaa Volley Juntura, Sinkkonen, Pitkänen, Lemola, Herrera, Mikkonen, Köykkä L, Liehu L

Pelin ensimmäinen erä eteni varsin tasaisesti. Puolenvälin paikkeilla nähtiin kahden taitavan pelaajan kaksintaistelussa lentopallotaidetta. Ensin Enderwin Herrera peippasi pallon Mikko Esko käsistä ulos. Parin pallon jälkeen Esko kuittasi ja kiepautti pallon ulos Herreran käsistä. Esko toisti temppunsa vielä myöhemmin samassa erässä. Olli Kunnari näytti heti pelin alussa, että Loimu pelin lepo osui oikeaan aikaan ja hän pelasi virheettömän erän kovilla tehoilla. Akaasta Herrera vastasi parhaiten haasteeseen.

Toiseen erään VaLePa sai kuntoon ekassa erässä yskineen vastaanoton. Tästä passari Esko kiitti ja haki hyökkäystehot keskimiehistä, Siirilä 5/+4 Jensen Van Doorn 4/+3. Keskihyökkäys toi tilaa laitahyökkäyksiin sekä kutospaikalle. Hakkuri Arvis Greene pääsi samoille tehoille 4/+3. Tässä erässä yleisö sai kovasti odottamansa Niko Suihkosen kentälle. Pian kentälle astumisen jälkeen Nikon syöttämä ässäsyöttö sai tänään niin hiljaisen yleisön heräämään.

Kahden voittoerän jälkeen pukkipaitojen keskittyminen herpaantui. Joukkue teki erään peräti 8 syöttövirhettä. Kunnari jatkoi virheetöntä pelaamista. Erän yllättäjä oli Akaan yleispelaaja Teemu Kuusela. Hän hyökkäsi virheettä ja aloitussyötti painavasti. Joni Mikkonen nousi ratkaisijaksi erän lopussa, ässä ja erän päättänyt hyökkäys.

Neljäs erä taas eteni tasaisesti. Vaihdosta tullut Markus Kaurto puolusti ensin hienosti, ja hänen syöttövuorollaan pukkipaidat etenivät ratkaisevaan 14-11 johtoon. Erän tehokkain oli Olli Kunnari 6/+5, hyökkäys 7 passista/6 pistettä, 86%.

VaLePan peli-ilme oli lupaava. Kunnarin 15/+13, hyökkäys 22/15 ilman virheitä ja vastaanotto 55%. Arvis Greene säesti hyökkäyksessä hyvin 30/18. Esko hajotti keskihyökkäyksillä Akaan torjuntaa ja usein laidasta pääsi hyökkäämään yhtä vastaan. Näyttävimmät kombinaatiot olivat JVD:n hyökkäykset Eskon pitkän matkan siirtopasseista.

Akaa Volleylla on tasokas joukkue ja penkiltä löytyy apua. Luutsepp johtaa joukkuetta hyvin. Herrera ja Mikkonen onnistuivat parhaiten.

Joni Mikkonen, Akaa-Volley:

- Oli ihan mukava olla Sastamalassa pelaamassa, mutta vähän kuin olisi tuulimyllyjä vastaan tapellut. Vastustaja pelasi hyvin ja ei ollut paljon jakoja. Riskisyötöllä lähdettiin liikkeelle, mutta ei saatu vastaanottoa rikottua. Yritimme tänään kaikkemme ja tehtiin vähemmän hyökkäysvirheitä kuin VaLePa, mutta kaikki kunnia VaLePalle.

Olli Kunnari, VaLePa:

- Pelejä on tosi paljon ja on hyvä, että on laaja rosteri. Kun peli kulkee niin on hauskaa joukkueen kanssa, mutta cupin pelit ovat haastavia, koska jatko on yhdestä ottelusta kiinni.

Oliver Lüütsep, Akaa-Volleyn päävalentaja:

- Asenne pelaamiseen oli hyvä. Tiesimme tänään, että vastustaja on hyvä. Yritimme keskittyä enemmän omaan peliimme. Yritimme painostaa syötöllä. Olen tyytyväinen hyökkäykseen. Saimme muutamia hyviä torjuntoja, siihen olen tyytyväinen.

Radovan Gacic, ValePan päävalmentaja:

- Syöttövirheiden ja ässien suhde on merkittävä. Kolmannessa erässä tämä suhde oli huono. Kahdeksasta virheestä 9 tuli kolmannessa erässä. Erityisesti vaikka teimme pari hyvää hyökkäystä, teimme heti virheen perään ja se kuolettaa pelirytmin. Pelaajilla on hyvä luottamus ja olemme päässeet siihen vaiheeseen, että voimme pyörittää pelaajia ja luottaa heihin muutaman virheenkin jälkeen. Meillä on paljon tuplaviikonloppuja ja tarvitsemme laajan rosterin, joka mahdollistaa pelaajien tasaisen kuormittamisen ja vältymme näin turhilta vammoilta.

Puolivälierien ohjelma:
Ke 7.11. 18:30 VaLePa - Akaa-Volley 3-1
Ke 28.11. 18:30 Karelian Hurmos - Kokkolan Tiikerit
Ma 10.12. 18:30 Vantaa Ducks - Team Lakkapää
(ei pelipäivää) Raision Loimu - Hurrikaani Loimaa

VaLePa Sastamala - Akaa Volley 3-1
25-19, 25-16, 23-25, 25-17
VaLePa: Greene 21/+14, Kunnari 15/+13, Siirilä 10/+6
Akaa: Mikkonen 14/+10, Herrera 13/+10, Kuusela 7/+4

Ottelutilasto

Kuvat: Hannu Moilanen / VaLePa

  Takaisin