VaLePa täydensi miesten välieräkvartetin

12.03.2019

VaLePa Sastamala otti viimeisen jaossa olleen miesten Mestaruusliigan välieräpaikan tiistaina kukistettuaan Kokkolan Tiikerit kolmannen kerran ja edeten näin otteluparista jatkoon voitoin 3-1. Välieräparit ovat näin Hurrikaani-Loimaa (runkosarjan 1.) - Etta (4) ja VaLePa Sastamala Tampere (2) - Savo Volley (3).

Ensimmäinen välierä pelataan sunnuntaina 17.3. VaLePan kotikentällä Vexvellä ja toinen 19.3. Siilinjärvellä.

Neljäs puolivälierä meni Kokkolassa jälleen viisieräiseksi. VaLePa vei taas ottelun 2-3 (25-20, 18-25, 21-25, 27-25, 12-15) ja jatkaa välierissä voitoin 3-1.

Ensimmäinen erässä oli tasainen alku, kuten pääosin näissä puolivälierissä on ollutkin. Tiikereiden lainamies Rami Rekomaa esiintyi edukseen sekä hyökkäys- että syöttöpuolella. Muita Tiikereiden tehomiehiä olivat Antti Leppälä, Edvarts Buivids ja Jiri Hänninen, kukin 3 pistettä. Vastaavia pistemääriä VaLePan puolella tekivät Urpo Sivula, Markus Kaurto ja Niko Suihkonen. Muutama VaLePan virhe ja muutama Tiikereiden onnistuminen tuotti lopun piste-eron Tiikereille.

Toisen erän hahmoja olivat Urpo Sivula, joka iski tehokkaasti ja näyttikin sen. Erän lopussa pisteitä takoi puolestaan Tommi Siirilä. Erä päättyi hänen ässäänsä.

Kolmas erä oli taas tasaista puurtamista. Tiikereillä oli pisteen parin johto liki koko erän. Lopussa Viktor Sundbergin syöttövuorolla tuli Tiikereille virhesuma, jolla erä meni selkeästi VaLePalle. Urpo Sivula junttasi ratkaisevan pisteen.

Neljäs erä jatkoi tasaista erätarinaa. Erän alussa Tiikereillä oli ote erästä, mutta ero oli korkeintaan kaksi pistettä. Lopussa taas VaLePalla oli pitkään yhden pisteen eroa ja jopa kaksi erä- ja ottelupalloa. Erä kuitenkin Tiikereille Rekomaan ässällä ja Hänninen iskulla.

Tasaista alkua, mutta kuten viimeksikin, kun lähestytään kymmentä pistettä, pienet asiat ratkaisevat: muutama virhe tai hyvä iskulyönti ja seurauksena on ratkaiseva ero. Näin kävi tälläkin kertaa. Tiikerit teki muutaman virheen ja VaLePa onnistui. Siitä ottelu ja jatkopaikka VaLePalle.

Radovan Gačič, VaLePa

- Taas yksi kova ottelu. Vain kaksi täysmittaista erää päättyi suuremmalla erolla kuin 25-20. Tiukka sarja. Tiikerit pelasi kauden
parhaat pelinsä näissä puolivälierissä. Heidän ei tuli olla pettyneitä. Ensi kautenne näyttää hyvältä.