Seuraa meitä somessa:

VaLePa vahvana joka osa-alueella Vexven juhlapelissä

21.11.2022

SASKY:n koulutuskuntayhtymä, Sastamalan kaupunki, Vexve Oy ja VaLePa järjestivät sastamalalaisille hienon juhlan Vexve Areena 10-vuotta juhlapelissä.

Ilmainen sisäänpääsy ja Saskyn opiskelijoiden tekemät leivokset houkuttelivat paikalle 842 katsojaa. VaLePan joukkue puolestaan tarjosi yleisölle tasapainoisen pelin, jossa nähtiin myös lukuisia huippusuorituksia. Voitollaan VaLePa varmisti myös paikan helmikuun alun Suomen Cupin Final 4 -turnaukseen.

Ottelun aluksi vietettiin monenlaisia juhlallisuuksia, Eetu Pennanen sai kunniakirjan 400 Mestaruusliigaottelusta ja Sakari Mäkinen 300 Mestaruusliigaottelusta. Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti toivotti ennen peliä kaikki katsojat tervetulleeksi ja kiitti kaikkia tahoja, jotka ovat mahdollistaneet tämän hallin rakentamisen. Idea hallin rakentamisesta syntyi Lahden aamulenkillä. Sasky ja Sastamalan kaupunki ryhtyivät yhdessä jalostamaan ideaa ja mukaan saatiin myös yrityksiä. Nyt halli on ollut käytössä 10 vuotta. Se on tehty erinomaisista materiaaleista ja siksi se on kovasta käytöstä huolimatta säilynyt erinomaisessa kunnossa.

Ottelu oli selkeää VaLePa-hallintaa. Kotijoukkue oli selvästi parempi kaikilla osa-alueilla eikä Hurmos missään vaiheessa päässyt uhkaamaan pukkipaitojen voittoa. Urpo Sivula oli kotijoukkueen pistekuningas 17/+15, kova suoritus vähillä virheillä. Jacob Ekman 12/+8 ja teki 10 hyökkäyksestä 9 pistettä ja otti kolme torjuntaa. Sakari Mäkinen syötti Sivulan tavoin kolme ässää. Mikko Esko kohahdutti yleisöä muutamilla huippusuorituksilla.

Hurmoksen tehokkain +/- tilastossa kolmannessa erässä peliin tullut Petteri Härkönen 3/+3. Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen saivat pääosan passeista, mutta tällä kertaa tehot jäivät vähäisiksi.

Mikko Räsänen: Jokaisen pitää katsoa peiliin, sieltä harjoittelusta se lähtee ja sitten, kun pelataan niin pitää olla valmiita laittamaan oma panos.

Jakob Ekman: Pidimme torjunnan ja korkean hyökkäyksen ja saimme hyvän paineen vastustajalle aikaiseksi. Aloitimme toisen erän hyvin ja jatkoimme siitä kolmanteen erään. Vaikka pelaamme paljon, paljon matkustamista lyhyessä ajassa, mutta en ole väsynyt vaan pelasimme hyvin joukkueena.

Matti Alatalo: Erittäin pettynyt olo ja tulosta pitää kunnioittaa. Tulos on ansaittu VaLePalle. Kaikkia osa-alueita pitää parantaa, VaLePa on ammattilaisjoukkue ja ansaitusti otti voiton. Ensi lauantaina voidaan sanoa, että kentällä on huomattavasti parempi Karelian Hurmos.

Janne Kangaskokko: Tyytyväinen olen pelin tulokseen. Saadaan tähän pieni huili ja pystytään myös treenata pari kertaa ennen viikonloppua. Pelin alku oli hyvinkin hermostunutta, mutta painotettiin malttia ja ei tehty liikaa omia virheitä. Monta tavoitetta olemme saavuttaneet tässä lyhyenä aikana, mutta tästä taas eteenpäin. Tässä tulossa ensimmäinen tuplaviikonloppu ja siihen luodaan katseet.

VaLePa Sastamala – Karelian Hurmos
3-0 (25-19, 25-14, 25-17)
VaLePa: Sivula 17/+14, Ekman 11/+7, Mäkinen 11/+4
Hurmos: Häyrinen 9/0, Räsänen 9/-3, Marttila 4/-2

Ässäsyötöt 8-3
Syöttövirheet 8-13
Vastaanotto% 28-15
Hyökkäys% 48-34
Torjunnat 9-3

Joukkueiden MVP:t
VaLePa: Urpo Sivula
Hurmos: Mikko Räsänen

PROlibero
Eetu Pennanen, VaLePa

Yleisöä: 842

Ottelutilasto

Kuvat: Hannu Moilanen

  Takaisin