VaLePa vakuuttava finaaliavauksessa

10.04.2018

VaLePa esiintyi todella vakuuttavasti miesten Mestaruusliigan finaaliavauksessa kotikentällään tiistaina ja kuittasi voiton 3-0 (25-21, 25-21, 25-16).

Ilta oli Kunnarin veljesten tahdittama. Esa Kunnari aloitti pelin juhlavasti Maamme laululla ja Olli Kunnari johti VaLePan voittoon kentällä.

1. erä
Ottelun alussa oli havaittavissa pientä alkujännitystä molemmin puolin. Hurrikaanin Staples ja Ropponen hyökkäsivät tehokkaasti. Urpo Sivula vastasi VaLePan hyökkäystehoista. 9-9 tilanteessa alkoivat Hurrikaanin vastaanottovaikeudet. Keskimiehet Carmody ja Kaurto sekoittivat leijasyötöillä Hurrikaanin vastaanoton. Molemmille kaksi ässää. Hurrikaanin kovat hypäripommittajat onnistuivat syötöissään, mutta erityisesti Florian Ringseis nosti ne kuppiin.

2. erä
Ropponen jatkoi vahvaa pelaamista ja vastasi edelleen Hurrikaanin hyökkäystehoista. Hänen kovilla hypäreillä Hurrikaani meni 14-13 johtoon. Oivasen syöttövuorolla Hurrikaani eteni 18-16 johtoon. Kunnari hoiti hienosta tempopassista pallon VaLePalle eikä Kaurto sitä hetkeen antanut pois. Kaurton pahoilla suunnatuilla leijasyötöillä Hurrikaanin vastaanotto oli vaikeuksista, 17-18 tilanteesta 22-18. Alkupelistä Sundberg tuskaili hyökkäyksen kanssa, mutta toisessa erässä hän pääsi omalle tasolleen. Komealla kutospaikan hyökkäyksellä pukkipaidat saivat eräpallon. Erä päättyi Hurrikaanin syöttövirheeseen.

3. erä
Erän alussa kilvoiteltiin tasaisesti. Lähinnä Ropposen hyökkäystehoilla, Kutinlahden, Oivasen ja Ropposen torjunnoilla sekä Oivasen pahoilla syötöillä Hurrikaani karkasi jo 9-6 johtoon. Kunnari katkaisi taidokkaalla nelospaikan hyökkäyksellä Oivasen syöttövuoron. Sen jälkeen Esko – Kunnari akseli otti pelin haltuunsa. Esko syötti kahdeksan kertaa peräkkäin, yksi ässä ja kolmesti Kunnari päätti vastapallon. Omalla syöttövuorolla Kunnari syötti kaksi ässää. Erä päättyi oikeutetusti Eskon ässäsyöttöön.

Aloitussyötöissä ja vastaanotossa oli iso ero. VaLePa 8 virhettä 11 ässää, Hurrikaani 9/3. VaLePa onnistui hyökkäyksessä laajalla rintamalla. Kunnari 19/+11, Kaurto 11/+9, Carmody 10/+9. VaLePa vei puolustuksen jälkeiset hyökkäykset 39/26. Hurrikaanin hyökkäystehot kärsivät vastaanottovaikeuksista ja Ropponen vastasi yksin laitahyökkäystehoista.

Ottelusarja jatkuu torstaina Loimaalla.

Hurrikaani, Antti Ropponen:

- Omaan peliin olin tänään tyytyväinen vaikka se ei joukkuetta auttanut. Valepa sai vastaanottomme rikki. Tämä oli vasta ensimmäinen peli ja taistelu Mestaruudesta jatkuu kotona.

Valepa, Olli Kunnari:

- Vähän jännitti eli tuntui finaali-illalta. Hyppyleijamme olivat tänään hyviä, mutta Hurrikaani on varmasti vahvempi kotonaan.

Lauri Rantanen Hurrikaani:

- Ei yllättänyt, että Valepa tuli noin hyvällä syötöllä. Ainoa tämän sarjan peli, jossa annetaan näin paljon suoria pisteitä syötöllä.