Seuraa meitä somessa:

VaLePa varmisti runkosarjan kolmospaikan voitolla Loimusta

03.03.2024

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeliasetelmat alkavat ratkeamaan pala kerrallaan. Kärkikolmikon sijoitukset vahvistuivat, kun VaLePa haki Raisiosta sunnuntaina puhtaan 0-3 (20-25, 23-25, 18-25) vierasvoiton. Loimun lopullinen sijoittuminen sijoille 4.-6. ratkeaa kahdessa viimeisessä ottelussa perjantaina Raisiossa ja lauantaina Vantaalla.

Sunnuntain otteluun Loimu lähti pahasti vajaamiehisenä, kun nilkkavaivaisten lisäksi useampi pelaaja oli flunssan kourissa. Kentälle isännät saivat kuitenkin viime aikojen otteluista tutun seitsikon. VaLePalta puuttui keskipelaajat Miro Leinonen ja Chase Direito, jonka vuoksi Juho Kaunisto pääsi esiintymään keskellä.

Illan erien käsikirjoitukset olivat hyvin samankaltaiset. VaLePa pelasi vahvan alkuerän, jonka jälkeen Loimu yritti nousta rinnalle ja ohi loppukirin voimin. Kahdessa ensimmäisessä erässä se onnistuikin tilanteesta 10-16 lähes ohi asti, mutta kolmannessa erässä kiri jäi enemmän vajaaksi. Ottelu tarjosi ajoittain jo kevään pudotuspelejä enteilevää hyvää lentopalloa, mutta vielä oli mukana myös alkukaudelle normaalisti tyypillistä vuoristoratamaisuutta.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 18 pistettä. Muut loimulaiset jäivät yksinumeroisiin pistesaaliisiin. VaLePalta Gabriel Franca teki 15, kaikkien aikojen pistenikkari Upi Sivula 14 ja Juho Kaunisto 12 pistettä. Erityismaininnan heistä ansaitsee vieraalla pelipaikalla pelannut Juho Kaunisto, joka jäi tehoissakin hienoon +10 lukemaan.

Otteluisäntä Jäspi palkitsi Loimulta parhaaksi pelaajaksi Tomas Rodriguezin ja vierailta Gabriel Francan. Ottelun ProLibero oli vieraiden Eetu Pennanen ja Naapurin Maalaiskanan ottelun ovelimman loimulaissuorituksen ojensi Loimu alumni Hannu Kakko Aapeli Koukille.

Mikko Esko, VaLePa:

- Hyvät fiilikset. Täällä ei ole koskaan helppo voittaa peliä ja nyt oli ehjä esitys meiltä. Onnistuttiin etenkin hyökkäyspelaamisessa. Se oli avain voitolle. Loimukin oli hyökkäyksessä hyvä prosenttien valossa, mutta me vielä parempia. Hyvä ilme kentällä ja Kauniston Juho pelasi ehkä toista kertaa keskellä ja on vaihtoi roolia onnistuneesti, kun Leinonen oli pois.

Tomi Saarinen, Loimu:

- Ei mitään VaLePalta pois, he pelasivat todella tehokkaasti. Ei meillä ollut oikein mitään vastattavaa siihen tänään. Meiltä vähän nuhaista puolustuspelaaminen varsinkin ja sen jälkeinenkin tekeminen. Siinä olisi pitänyt olla skarpimpi.Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Saatiin vahvistus siihen, että ollaan löydetty oikea tila missä pelata. Riittävän rento ja ei mailan puristamista. Otetaan ottelut otteluina, pallot palloina ja ei mietitä niin paljon että vaikka monensinako ollaan.

- Kaunisto pelasi keskellä pakon sanelemana, mutta hänen rooli on sellainen, että hän pelaa kaikkia paikokoja ja saattaa viikon sisällä treeneissä pelata kolmeakin roolia.

Kari Raatikainen, Loimu:

- Parsittiin homma kasaan silleen kun se mahdollista oli. Haasteellinen harjoitteluviikko pienellä ryhmällä. Arki on ollut heikkoa. Kahden erän lukemat siinä mielessä ihan ok, vaikka virheputkia tulikin. Noustiin molemmissa hyvin. Jollain lailla olen tekemiseen tyytyväinen, mutta toki olen ollut huolestunut, että kuka pelaa ja kuka valmentaa, kun niin moni on kipeänä. Kohtuullinen esitys, mutta ei tietenkään voi tyytyväinen olla kun 0-3 hävitään.


Raision Loimu - VaLePa 0-3

20–25, 23–25, 18–25
Koti:Fazli 18/+7, Zhbankov 8/+5, Rodriguez 8/+3
Vieras:Franca 15/+10, Sivula 14/+10, Kaunisto 11/+10

MVP:t
Tomas Rodriguez, Loimu
Gabriel Franca, VaLePa

PROlibero
Eetu Pennane, VaLePa

Katsojia 646

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin