Seuraa meitä somessa:

VaLePa vei finaaliuusinnan - mestaruusviiri nousi kattoon

27.09.2022

Miesten viime kauden finalistien kohtaaminen heti kauden alkuun oli muodostumassa tasaiseksi näytelmäksi, kunnes neljännessä erässä Savo Volleyn ainoana passarina kokoonpanossa ollut Maciej Madej loukkaantui. VaLePa vei näin voiton ja kaikki sarjapisteet erin 3-1,

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-1 (25/22 25/18 16/25 25/18)

Kausi alkoi sopivasti siitä, mihin viime kaudella jäätiin, kun viime kauden parhaat VaLePa ja Savo Volley ottivat mittaa toisistaan. Peli keräsi lehtereille komeasti 825 katsojaa. Pientä varovaisuutta oli kentällä ja katsomossa. Pelissä nähtiin monia huippusuorituksia ja ensimmäiseksi peliksi ottelu oli hyvätasoinen.

Ennen ottelua nostettiin juhlallisin menoin Vexve Areenan kattoon kauden 2021-2022 mestaruusviiri.

Aloituskokoonpanot
VaLePa
Mikko Esko, Severi Savonsalmi, Jacob Ekman, Sakari Mäkinen, Karli Allik, Urpo Sivula, Eetu Pennanen L

Savo Volley
Maciej Madej, Jacub Kovac, Miki Jauhiainen, Michel Michelau, Andrus Raadik, Veikka Lindqvist Davied Kisiel, Keisuke Matsuo L

Kaksi ensimmäistä erää oli selkeää VaLePan hallintaa. Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen päättivät hyökkäyksiä kovilla tehoilla lähes virheettömästi monipuolisilla suorituksilla. Molemmat keskipelaajat Severi Savonsalmi ja Jacob Ekman päättivät keskihyökkäykset tehokkaasti Mikko Eskon tarkoista tarjoiluista.

Pitkän erätauon jälkeen ottelun kulku muuttui. Tasaisen alun jälkeen VaLePalle tuli pari pahaa virhesumaa ja Savo Volley sai pelistä niskaotteen. VaLePan vastaanotto oli vaikeuksissa. Michael Michelaun ja Andrus Raadikin tehoilla Savo Volley purjehti selvään erävoittoon.

Neljäs erä alkoi savolaisten painostuksella. VaLePa nousi pisteen päähän, kun Savonsalmi torjui Michelaun, tilanne Savo Volleylle 7-6. Tilanteessa passari Madej Maciej loukkasi jalkansa eikä pystynyt jatkamaan peliä. Savo Volley joutui ottamaan passariksi yleispelaaja Tapio Toiviaisen, koska toinen passari Ilja Ivanov oli loukkaantuneena pois pelistä. Tässä tilanteessa savolaisilla ei ollut enää aseita taistella voitosta. Jacob Ekman sai päättää keskihyökkäyksellä pelin.

Samaan aikaan liigaottelun kanssa selvisi myös VaLePan Mestarien liigan 2. kierroksen vastustaja, kun itävaltalainen Aich/Dob löi toistamiseen montenegrolaisen Budvan. Vieraspeli pelataan 5.10. ja kotona Sastamalassa 13.10.


Michael Michelau:

- Joukkueella on ollut haasteita, kausi on kuitenkin pitkä. Pitkän erätauon jälkeen tiesimme että voimme taistella voitosta ja pelasimme hyvin. Mutta ottelu meni tällä kertaa VaLePalle.

Upi Sivula:

- Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää. Harjoitusotteluissa homma toiminut hienosti. Sitten alkoi rakoilla ja teimme pieniä asioita huolimattomasti. Mutta voitto tästä on tärkeä asia. Savo on hyvä mittari suomen tasolla. Hoidettiin homma ja ensi viikolla on tärkeä mestarien liigan ottelu. Mukava oli pelata VaLePa -paita päällä, hieman hakemista ensimmäisessä pelissä, mutta ollaan puhuttu, että taso on pidettävä koko ajan hyvänä.

Timo Tolvanen:

- VaLePa on aina hyvä mittari, kova joukkue ja hyvä nippu kasassa, tavoitteet korkealla. Pitää kuitenkin ottaa asiaan kantaa, ja minun mielestäni tätä peliä ei olisi pitänyt pelata. Meillä oli paljon loukkaantumisia ja niiden kanssa pitää pärjätä, mutta tämä ei ole sen arvoista. Hienosti jätkät taisteli, mutta paikka oli liian vaikea.

Janne Kangaskokko:

- Tähän otteluun tuli tietenkin siirtoa alkuperäiseen suunnitelmaan nähden, mutta saatiin hyvä valmistava ottelu Ensi viikon Mestarien liigan ottelua silmällä pitäen. Perjantaina otellaan Akaa-Volleytä vastaan ja ensi viikon keskiviikkona pelataan jo Euro –cup ottelu, katseet on suunnattu tulevaan viikonloppuun ja viikkoon.


Ruudun tallenne ottelusta

VaLePa - Savo Volley 3-1
25–22, 25–18, 16–25, 25–18
Koti:Sivula 19/+10, Mäkinen 15/+8, Savonsalmi 11/+9
Vieras:Michelau 17/+13, Lindqvist 15/+8, Raadik 15/+6

Ässät: 5-3
Syöttövirheet: 11-13
Torjunnat: 4-8
Hyökkäys%: 52-48

Joukkueiden MVP:t
VaLePa Urpo Sivula
Savo Volley Michael Michelau

PROlibero
Eetu Pennanen VaLePa

Yleisöä: 825

Ottelutilasto

Kuvat: Hannu Moilanen

  Takaisin